Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Na co patrzycie przy wyborze chrzestnych

Polecane posty

Gość gość
dziś coś w tym jednak jest, ludzie głupi to często ludzie zadowoleni, zwłaszcza z siebie...jak mawia porzekadło "poznać głupiego po śmiechu jego"

Gość gość
dziś gość dziś @00:39 A jakie to niby "problemy" w przyszłości ma czlowiek nieochrzczony? Diabeł rogaty go porwie, czy jak ? x właśnie tak, jeśli nie wiesz czym jest sakrament chrztu - zmień wątek

Gość gość
Chrzestny ma np. obowiązek modlić się codziennie za swojego chrześniaka? wiecie o tym?

Gość gość
Do 11:15 : no cóż, jak wierzysz w takie bajki to tylko współczuć należy. A tę wodę do chrztu to biorą z wodociągów - odkręć kran i skorzystaj - taki sam efekt.

Gość gość
dziś nadal nie powiedziałaś/eś co tu robisz? Nie tylko wierzę ale wiem. Co do wody...w domu mam cały baniak egzorcyzmowanej.

Gość gość
A na co wam ta cala religia ? Co wam to daje??? Szkoda czasu i zycia- i tak do piachu i tak do piachu !!!

Gość gość
dziś a potem zmartwychwstanie i sąd - jedni do życia wiecznego drudzy na zatracenie

Gość gość
Ales ty powyzej durny. Wazne jest zycie tu i teraz, po smierci nie ma zadnego zycia !!!! Litosci, 2018 rok mamy, nie 1018 !!!!!

Gość gość
a wiecie, że dziecko może mieć tylko jednego chrzestnego :) nie trzeba na siłe szukać dwóch :) i to zgodnie z prawem kościelnym :)

Gość gość
Chrzestni mają wg.niektóych dobrze stać materialnie by pamiętać o swoim chrześniku z każdej nadażającej się okazji.

Gość gość
Chce wziąć na chrzestna siostrzenicę bo od początku jest bardzo za moim dzieckiem i ****ardzo lubi, chrzestnym ma być brat męża , on mniej interesuje się dzieckiem ale to bliska rodzina , ja mam za chrzestnych dalszych krewnych i sąsiadkę mam z nimi zerowy kontakt , wydaje mi się że warto brać na chrzestnych bliższa rodzinę ale takich z którymi ma się dobry kontakt i którzy mieszkają niedaleko

Gość gość
Muszą to być osoby wierzące i praktykujące