Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja_Dyzio

temat, jakiego NIGDY nie było na Kafe

Polecane posty

Gość ja_Dyzio

Pracodawcy, pracodawcy polscy, czego najbardziej się obawiacie, czy obawiacie się kontroli ze strony Fiskus lub ABW albo CBŚ , czy jednak problemem jest sprawa braku wykwalifikowanych pracowników i brak specjalistów, którzy mówią otwarcie , pocałuj mnie w zad, jadę do Niemiec na kilka miesięcy , być może tu kiedyś wrócę aby zarobić na miskę zupy dziennie ?

Gość gość
Dyzio czemu taki trudny temat na weekend chciałam tu dziś jakoś przetrwać na luzie no 😭

Gość ja_Dyzio
modko, uważam że temat jest istotny dla milionów Polaków, być może jutro WP napisze więcej na ten temat ale tak to wygląda w realu , szkoda, że żaden Pracodawca nie odpisał na moje pytanie, powiedzmy, wyobraźmy sobie w realu, że: Franek, Igor, Stefan, Janek są 'specjalistami' wysokiej klasy , czyli są technikami w różnych specjalnościach od technika mechanika do technika elektronika i automatyka i pracują w Polsce ale w firmie niemieckiej i zajmują się Utrzymaniem Ciągłym Ruchu Produkcji na produkcji lub Utrzymaniem Produkcji albo technicznym Utrzymaniem Obiektu bardzo ważnego, pod względem spraw militarnych, czyli technicy podpisali oświadczenie na piśmie, że są i będą lojalni wobec firmy i w przypadku awarii lub zdarzeń losowych pojawią się w firmie natychmiast ! Czterech techników w firmie niemieckiej zarabia zupełnie przyzwoite pieniądze, jak na rynku polskim, czyli ok. 4500 PLN brutto Stefan był pierwszy, gdy przeczytał na stronie www.money.pl to powiedział, nie będę pracował za takie śmieszne pieniądze, jak 3000 PLN netto miesięcznie, następny był Igor, rano zszedł z dyżuru i powiedział, że więcej nie przyjdzie do pracy, wiem, że Stefan i Igor już pracują w Niemczech i zarabiają ponad 12 tys. PLN netto miesięcznie , namówiliśmy Janka aby wysłał swoje CV do kilku znanych firm w Polsce, typu STRABAG , WARBUD, BUDIMEX , podobno wygrywa wszystkie przetargi na budowy budynków i dróg , małe firmy z Facility Management wcale się nie odezwały , jakaś powstająca firma z Warszawy zaprosiła Janka na spotkanie, zaproponowali 'specjaliście' od spraw technicznych kwotę za miesiąc pracy aż 2100 PLN , Janek odpowiedział, zarabiam dwa razy więcej i mam Was w duupie, jadę do Niemiec ! Polski Pracodawca z powodu chciwości i chytrości za moment będzie tyrał sam a gdy zatrudni Saszę z Ukrainy to musi wiedzieć, że Sasza zepsuje wszystko , pozdrawiam polskich Januszy biznesu !

Gość gość
Dyzio! proszę nie nazywaj mnie modką :D no chyba że to komplement :classic_cool: i skąd ten pomysł - myśl że jestem modką mów mi zaraz :D

Gość ja_Dyzio
poproszę 'modko' o namiary , na jaki adres przyjechać aby podarować Tobie bukiet róż ?

Gość gość
Dyzio! nie rób mi tego tzn róże biorę w ciemno :D ale jak możesz mnie nie poznawać i brać za modke no pytam się jak? 😭

Gość gość
Dyzio już Ci dam spokój nudziło mi się po prostu :classic_cool: p.s. nie m(ł)odka :D