Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ja chcę gadzi mózg.

Polecane posty

Gość gość

Niektóre sprawy wydają mi się w mojej sytuacji abstrakcją, więc odpuszczam, ale są takie, które robię mimo tego, że nie "czuję" ich słuszności. Po prostu naśladuję rówieśników np. w kwestii... Kuuurła nie wiem, ale bardzo często nie czuję wszelkiego rodzaju instynktów itp. miałem nawet problem z głupim afektem jak jakiś debil straszył mnie na przejściu dla pieszych samochodem. Normalny by go wysadził albo zaczął drżeć ryj i w niego rzucać kamieniami. A ja c**a wołowa nie zwróciłem uwagi, bo znając życie znów właśnie mnie nazwano by agresywnym. Chyba k***a defensywnym debile....

Gość gość
Czy to wyuczona bezradność?

Gość gość
Seligman i Maier (1967 r.) umieszczali psy w klatce tak, by nie mogły one uniknąć porażenia prądem elektrycznym. Po pewnym czasie i kilkunastu nieskutecznych próbach uniknięcia bólu psy kładły się na podłodze i biernie znosiły cierpienie. W warunkach pierwotnych (całkowity brak kontroli) wszystkie zwierzęta umierały z powodu apatii, odmawiania przyjęcia pokarmu. W innej grupie badawczej wykazano, że zwierzęta nie podejmują prób odzyskania kontroli nawet wtedy, gdy przeniesiono je do klatki, z której mogły łatwo uciec, przeskakując barierkę. Nawet jeśli smutnego, depresyjnego psa siłą przeciągnięto przez przeszkodę w celu pokazania, że druga część jest bezpieczna, psy nie powtarzały tego zachowania samodzielnie. ... Chyba zbyt wiele osobników chciało mnie sprowadzić na złą drogę swoimi ekscesami. Niby im się nie udało, bo nie jestem psychopatą, ale mam wszystko w d***e.