Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Tatuaż u kobiety

Polecane posty

Gość gość
Są świetne szczególnie u kobiet.

Gość gość
Tatuaze pasuja tylko ludziom zyjacym alternatywnie i poza konwencjami spolecznymi - czyli artysta lub kryminalistom. Reszta przecietnych zjadaczy chleba w tatuazy wyglada jak pozerstwo.

Gość gość
Ostatnio widziałem wnuczkę Leszka Millera i wygląda super.

Gość gość
gość dziś - możesz rozwinąć, dlaczego jak pozerstwo? Tatuaże nie są wyznacznikiem tego jaki ktoś chce prowadzić styl życia, a i ludzie nie są jednowymiarowi. Można chcieć pracować w korpo i mieć tatuaże, można być dyrektorem w duzej firmie i mieć tatuaże, można być artystą i nie mieć.

Gość gość
23:35 Mowimy o symbolizmie. Tatuaz jest wyrazem buntu, sprzeciwu, lub powrotu do korzeni (plemiona, dzikosc). Dziarganie swojego ciala, a wiec zadawanie sobie bolu ma rowniez pewien symboliczny wymiar duchowy. To ja jestem panem lub pania swojego losu i nie obchodzi mnie co o mnie sadzisz, moge robic co mi sie podoba. Taki jest przekaz. Wiem, ze tatuaze nosza dzisiaj sprzedawcy na stacjach benzynowych czy korposzczury. Dlatego, ze tatuaz stracil wartosc i spowszednial, juz nie ma tego wydzwieku co kiedys. Dlatego smiem twierdzic, ze robienie sobie tatuaza jest pozerstwem. Po co robic tatuaz, skoro i tak Cie to nie odrozni od innych? Nie doda tajemniczosci, statusu skoro tatuaz juz przestal kogolwiek dziwic?

Gość gość
gość dziś - może dlatego, że to przede wszystkim ozdoba i ma dobrze wyglądać? Moim zdaniem takie podejście jakie przedstawiasz jest bardzo pretensjonalne, żeby nie powiedzieć infantylne. Przed czym/kim miałabym się buntować? Nawet jako nastolatka tego nie robiłam. Po co? Nikt mi nic nie narzuca, nie muszę pracować ani w korpo ani na stacji paliw, to dobrowolny wybór. Ja wręcz jestem szczęsliwa, ze tatuaże przestały dziwić i nie są już niczym niezwykłym. Bo dzięki temu mogłam sobie na nie pozwolić, nie jestem buntownikiem dla zasady i myślę, że wiele osób myśli podobnie.

Gość gość
Tatuaż nie jest ozdobą.Tatuaz jest oszpeceniem ciała .Zepsuciem go

Gość gość
Osoby które mają tatuaże tak nie myślą, więc ten komentarz mało wnosi do dyskusji

Gość gość
Szkoda, że ten gość od buntu sobie poszedł

Gość werroknka
Tez uwazam, ze tatuaze nie staly sie modne, tylko po prostu spoleczenstwo bardziej je akceptuje. No i kiedys nie bylo takiej sterylnosci w salonach, nie mowiac o zdolnosciach tatuazystow. Obecnie to jest sztuka, sa artysci, ktorzy potrafia wykonac skomplikowane wzory (zreszta wiem, co mowie, bo mam dwa tatuaze z Jah Love z Wawy... i wyglądają niesamowicie). Aa, i nie jest to zaden maly wzorek czy drobny napis, tylko konkret wzór.

Gość gość
widziałam co robią w tym studiu i są do d**y, nic dziwnego, że spamują na forach reklamami

Gość gość
To zależy od tego, jaki masz charakter i gdzie chcesz zrobić sobie ten tatuaż. Skoro jesteś zainteresowana dużym tatuażem wnioskuję, że nie jesteś typem kobiety której zależy tylko na tym żeby się podobać i żeby być słodką itp. Dla mnie każdy tatuaż jest piękny na swój sposób. Kobieto, jeżeli wzór ci się podoba to leć do studia robić sobie ten tatuaż i miej gdzieś opinię innych!

Gość w_w_90
Akurat Jah Love na swoim fanpejdżu wstawiają zdjęcia wykonanych przez siebie tatuaży i nawet laik jest w stanie przyznać, że jest to profesjonalne wykonanie :)

Gość gośćzulka92
Chyba juz w dzisiejszych czasach tatuaz u kobiety nie szokuje. Chociaz sama jestem zwolenniczka raczej takich delikatnych wzorow. O ile wykonanie jest profesjonalne i tatuazysta ma wizje wzoru to na pewno efekt bedzie zadowalający.