Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dzisiejsza psychologia

Kobiety wychowane bez miłości rodziców zostają ofiarami przemocy

Polecane posty

Gość dzisiejsza psychologia

bo uważają że za odrobine uczucia należy im się wiele cierpienia, ich psychika została skrzywiona bezpowrotnie

Gość gość
ja jestem tak wychowana, raz mój ówczesny narzeczony mnie zwyzywał, kolejnego dnia miał rzeczy na ulicy pod blokiem. Tak więc obalam. Za to jestem bardzo nieufna do ludzi w ogóle, niezależnie od płci, nie jestem aspołeczna, nie mam problemu z wpasowniem sie w towarzystwo ale najlepiej czuje się sama, w swoim domu, ze swoimi zwierzakami. Kiedyś myślałam że nie potrafię wejsc w zwiażek ze strachu przed odrzuceniem, łaziłąm na terapię, ale okazało sie że ja po prostu mam taka osobowosć, że najlepiej czuje sie sama. A potrzebę bliskosci i seksu nie problem zaspokoic. Bezwarunkową miłosć , wiernosć i przyjazn dostaje od zwierząt. Mam 2 konie, sześc kotów i psa.

Gość gość
02:37 To po co siedzisz na forum? To też jest jakaś forma kontaktu z ludźmi, której jak widać potrzebujesz...

Gość gość
Ofiarami przemocy zostaja najczesciej kobiety, ktore chca nimi zostac czyli lecace na dupkow a co do mezczyzn to wszyscy ci, ktorzy maja dobre serce dlatego to wlasnie dupki sa wybierani by ci dobrzy nie byli krzywdzeni

Gość gość
gość dziś x zgadza się, wchodzę , bo potrzebuje z kimś, zupełnie niezobowiązująco popisać, chociażby o pierdołach. Kluczem jest tutaj owe "niezobowiązująco" W kontaktach na żywo, zawsze jest jakies zobowiazanie, dzis ty wysłuchasz ,mnie, jutro ja musze wysłuchac ciebie.

Gość gość
ofiarami przemocy zostają kobiety, które mają niskie poczucie swojej wartości, a często wynika to stąd, że w domu rodzinnym nie otrzymały bezwarunkowej miłości, a często doświadczały poniżenia, ośmieszania, odrzucenia itp taka osoba za najmniejszy objaw przychylności, aprobaty zrobi prawie wszystko, będzie znosiła wiele upokorzeń w imię 'miłości' kierują nim lęk, że znów zostanie odrzucona i zrobi wiele aby przemocowy partner jej nie zostawił

Gość gość
tez tak mam, tzn nie doswiadczylam jakiejs przemocy ze strony mezczyzn, ale widze, ze maja mnie gdzies, wiec sama sie nie angazuje byle sie nie zranic. Mam niskie poczucie wlasnej wartosci, rodzicom bylam obojetna, nie dostalam milosci i z tego powodu mam w sobie wiele bolu, widze, ze daje sie wykorzystywac. Nie tylko w relacjach z mezczyznami, rowniez na codzien, w relacjach przyjacielskich. Łakne ciepla, ktorego nie otrzymuje bo ludzie mnie srednio szanuja i wykorzystuja. Juz wole izolacje.

Gość majster klepka
gość dziś przykre, bo na pewno potrafisz wiele z siebie dać, ale to dla kogoś kto też będzie z siebie dawał a nie tylko brał. Napewno jesteś wartościową osobą dlatego przykro mi że wybierasz izolowanie się, bo gdzieś ktoś czeka i potrzebuje ciebie tak jak ty potrzebujesz kogoś. Wiem że to trudne, ale daj szanse, tylko nie jakiemuś dupkowi tylko najlepiej spokojnemu z inteligencją. Przytulam czule.