Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jak długo przed 40tygodniem można zaplanować cesarkę?

Polecane posty

Gość gość

Pytanie do kobiet, które miały cesarkę planowaną przed wyznaczonym terminem. Nie z powodu komplikacji ciąży, tylko z powodów poza ciążowych (np kręgosłup lub inne ogólne powody) W jakim tygodnim najwcześniej lekarz zgodzi się wykonać cesarkie cięcię? (zdaję sobie sprawę że oczywiście prywatnie)

Gość gość
ja miałam 5 dni przed planowanym terminem

Gość gość
Znajoma ostatnio rodziła przez cc termin porodu miała na 25 lutego a cesarkę zrobili 20

Gość gość
w 38 tyg. miałam wykonane planowane cc.

Gość gość
Ja tez 38 tydzien

Gość gość
Dziewczyny mogę zapytać dlaczego mialyscie cc w 38 tyg? Ja też miała 2 razy cc, w 41+3 I 41 tyg. Moje dzieci, gdybym miala planowane cc w 38 tyg to zdecydowanie nie byłyby gotowe, bo to 3 i 3.5 tygodnia zanim rozpoczął się porod. Nie mówię oczywiście o wskazaniach medycznych.

Gość gość
Na karcie wypisowej mam wpisany 38 tydz. U mnie to był ukonczony 38 tydz. Cc miałam wykonane 17.01 a termin wg . ostatniego usg 24.01 . Od mojej gin. Dowiedziałam sie ze cc planuje sie 7 dni przed datą porodu . Pierwsze dziecko urodziłam w 37 tyg. Przez cc , był to początek 37 tyg. , ale to była sytuacja nagła. Obydwoje dzieci mam ze stycznia , wiec mam porównanie , te dwa tygodnie dla dziecka to bardzo dużo .

Gość gość
Dwie cesarki w skończonym 38 tc, dzieci ważyły po 3900 i nie wyobrażam sobie cc później.

Gość gość
u mnie 36t i 2d, ale wody odeszły

Gość anazzielonegoogonka
A nie lepiej urodzić naturalnie tak by było zdrowiej i dla was i dla dzidzi cesarkie cięcie to jest ostateczność

Gość gość
Mój lekarz powiedział, ze może cc zaplanować po skończonym 39tc.

Gość gość
Cc ze wskazań planowe robią zazwyczaj po skończonym 38 tc, bo to juz jest "w terminie". Poród o czasie jest pomiędzy 38 a 42 tc. Chodzi o to, żeby nie wyciągać wcześniaków, jak nie ma potrzeby, ale też żeby nie ryzykować ze się poród zacznie.