Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego sąd zasądza alimenty 50:50

Polecane posty

Gość gość
14:46 Mnie też to ciekawi jak na samo dziecko można miesięcznie wydać 3500 zł. Chyba spełniając każda jego zachciankę, bo innej opcji nie ma. Ja z dziećmi chodzę np prywatnie do stomatologa ale koszt wizyty to 100 zł za dwójkę dzieci i nie chodzimy przecież co miesiąc. Córka chodzi na zajęcia taneczne, koszt 50 zł miesięcznie, syn gra w piłkę nożną w klubie i płace 60 zł miesięcznie. Kupujemy dobre gatunkowo buty ale tego też się co miesiąc nie kupuje. Jakieś drobne artykuły do szkoły nie kosztują majątku, w przedszkolu córki place 100 zł na rok za takie rzeczy. Wiec w życiu, przy normalnym funkcjonowaniu, nie wyda się 3500 zł na jedno dziecko miesięcznie.

Gość gość
Tak czytam ile kosztują te wasze wszystkie zajęcia na dzieci i się za głowę łapię. Mój syn chodzi na angielski dodatkowy w domu kultury- 200zl na rok (wpłacało się na RR domu kultury), karate miał 3 razy w tyg po 2h i płaciłam 70zl miesięcznie- obecnie zrezygnowaliśmy bo syn już nie chciał. Mają masę fajnych zajęć dodatkowych w szkołach za grosze i w.w. domu kultury. Zaznaczę jeszcze że nie pochodzę z małej bogatej gminy tylko miasta. Domy kultury prowadzą też fajne wyjazdy wakacyjne tylko trzeba się rozeznać bo miejsca na nich rozchodzą się bardzo szybko. Jeśli chodzi o brak lokum czy wynajem, można pójść i złożyć podanie o mieszkanie socjalne czy komunalne, a jeśli stwierdzicie że są duże kolejki i trzeba czekać parę lat to od razu odpowiem że nie- wystarczy zrzec się remontu przez gminę i idzie to szybciej. Zawsze jakieś wyjście jest.

Gość gość
One marudza bo im chodzi o utrzymywanie ich i bycie pasozytem. Dodatkowo bez honoru zaslaniaja sie dzieckiem.

Gość gość
16'57 bajerujesz.