Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kazoo

Stres w pracy

Polecane posty

Cześć. Od pewnego czasu mam bardzo stresujący okres w pracy. Odbija się to na moim codziennym życiu i relacjach z bliskimi. Chciałabym temu jakoś przeciwdziałać. Przeszukałam internet i znalazłam taki artykuł o preparacie stabliss https://jemcodobre.pl/jak-opanowac-stres-ze-stabliss/ . Niby wygląda okej, ale boję się brać takich tabletek. Może któraś z Was mi coś doradzi? Pomóżcie mi...

Gość sobicavv
najlepiej wybierać tabletki ziołowe, ja mam w apteczce na stłałe nervomix control, kiedyś robiłam sobie meliskę ale potem dałam sobie spokój i częsciej biore tabletki, w składize tez mają melisę i też magnez któy działa uspokajająco, wiem ze te zioowe tabletki nie uzalezniają

Te typowo ziołowe tabletki jak i herbatki nie bardzo mi pomagają, brałam parę lat temu...

Gość gość
To w takim razie spróbuj sobie nervomix control, to lek , bez recepty i na mnie dobrze działa, szybko uspokaja skołatane nerwy :) Po nim czuje się spokojna i wcale nie senna.

Gość gość
Moim zdaniem jakiekolwiek tabletki to już ostateczność. Każdy musi znaleźć odpowiednią dla siebie metodę walki ze stresem http://praca-opolskie.pl/stres-w-pracy-poznaj-nieoczywiste-sposoby-na-radzenie-sobie-z-nim/ . A jeśli praca ma znaczący wpływ np. na pogorszenie naszych relacji z rodziną, to koniecznie trzeba zacząć szukać czegoś nowego. Złe emocje prędzej czy później wyjdą z człowieka.

Gość gość
wyżyj się :) ja też próbowałam różnych tabletek, ziołowych, nie ziolowych, chodziłąm po lekarzach, na jakieś masaże, a to nie o to chodzi.. w styczniu to bylo jak postanowilam ze ej elka bierz sie za siebie, iqacai sobie kupila, na siłkę się zapisałam i wiesz co? Takie dwa razy w tygodniu danie sobie upustu fizycznego, wyżycia się, wybiegania, wykrzyczenia.. działają lepiej niż jakiekolwiek leki na nerwy :)

Gość jela
ruch to na pewno dobry pomysł, pomaga się wyładować psychicznie :0 u mnie największym problemem była bezsenność, przez sytuację w pracy nie mogłam w nocy spać, przewracałam się z boku na bok i bez nervomixa sen to chyba bym jak zombie po paru takich tygodniach chodzila a potrafiło się to długo ciągnąć, zolowe rzeczy nie zaszkodzą a mi dużo łatwiejsię zasypiało

Gość Margaaret
Jela, a to nie uzależnia? Używałaś może tego nervomix control? Ze snem nie mam raczej problemów, o ile nerwy mnie nie zżerają, ale mam durnego szefa, który potrafi wyprowadzić z równowagi. Dlatego ten control byłby chyba lepszy, ale czy po tym się normalnie funkcjonuje. Nie muli człowieka?

Gość gość
Wiesz na pewno trochę muli, tzn ja pamietam, ze uspokaja i czlowiekowi sie mniej myśli w głowie kotłuje... A wspomagasz się jedynie tabletkami, czy jakas psychoterapia/wizyty u specjalisty?

Gość gość
Nie, nervomix control na szczęście nie muli. Mnie on zwyczajnie wycisza. Jakby odrywa od sytuacji, która wywołała stres. Jeżeli powodem jest szef, czy takie okazjonalne sytuacje, to powinien pomóc. Jeżeli szef mobbinguje, to już inna sprawa i inne metody jej rozwiązania.

Gość Mirka9038
Moim zdaniem powinnaś poczytać na temat technik radzenia sobie ze stresem. Oczywiście w życiu codziennym nie ma możliwości całkowitego unikania nerwowych sytuacji, ale można w bardzo prosty i skuteczny sposób radzić sobie z nimi. Stres jest o tyle niebezpieczny, że w nadmiarze może wyrządzić naszemu organizmowi sporo szkód. Ja dla przykładu nabawiłam się astmy, przez co w każdej stresowej sytuacji musiałam sięgać po inhalator. Na szczęście znalazłam świetny portal http://www.totylkoastma.pl/ na którym znalazłam kilka praktycznych porad, dzięki którym moje życie zawodowe czy codzienne nie sprawiało mi kłopotu ze względu na astmę.

Gość gość
Właśnie nervomix control nie muli :) Nie czujesz w zasadzie nic oprócz spokoju :) Zero nerwów czy lęku. Nie jest się po nim sennym. Jest to zupełnie bezpieczny lek , można go brać w różnych sytuacjach.