Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mąż zmusił mnie abym odeszła z pracy i rodziła dzieci, mamy juz dwójkę

Polecane posty

Gość gość

Omamił mnie słowami że nie powinnam pracować bo nie muszę bo jego firma przynosi ogromne pieniadze. To prawda ale widzę że on wykrozystał to że byłam w nim zakochana. Teraz mam 2 dzieci, on daje mi pieniądze na wszystko ale mysle o rozwodzie za to co mi zrobił.

Gość gość
A konkretnie za co ?

Gość gość
Za to że zmusił mnie swoimi słowami abym nie pracowała i rodzę tylko dzieci w złotej klatce!

Gość gość
To wynajmij opiekunke, dzieci zostaw babci i idź do pracy. Przecież nic straconego

Gość gość
A ty jesteś ubezwłasnowolniona ? Co ci przeszkadza to zmienić i być szczęśliwą. Dałaś się omamić, bo byłaś młoda, zakochana i naiwna, teraz już nie jesteś, nie odpowiada ci taki model. Tak jak w komentarzu powyżej, są pieniądze więc nie musisz być uwiązana ciągłą, osobistą opieką nad dziećmi. Potencjalnie skorzystają na tym również twoje dzieci, bo będą miały szczęśliwą, spełnioną i zadowoloną mamę.

Gość gość
Mogłabyś mieć nawet 10 dzieci, i mogłabyś przecież iść do pracy. I niby co on ci zrobił? Zmusił ciebie do siedzenia w domu z dziećmi? Na łańcuch do kaloryfera przypiął? Ogarnij sie trochę. Poszukaj opiekunkę, w sumie nawet nie piszesz ile dzieci mają lat, równie dobrze mogą już chodzić do szkoły. Poszukaj sobie pracy i idź pracuj. Nikt ciebie przecież nie może zmusić żebyś siedziała w domu. A jeśli twój mąż ciebie zmusza, przetrzymuje siłą w domu, to zgłoś na policję :)

Gość gość
On cię nie zmusił :-) to ty jesteś melepetą bez własnego zdania, woli i pomysłu na życie :-D jakby mi coś mąż "kazał" to bym go śmiechem zabiła :-D

Gość gość
Już "lepsze" takie provo niż o kolejne o teściowej !

Gość gość
Dzieci mają odpowiednio 12 i 16 lat. To co zrobił to nazywa się przemoc ekonomiczna! Taka jest prawda, gdyby zarabiał mniej to ja tez bym pracowała czasami nienawidze go za to!

Gość gość
No no to noworodki z którymi trzeba w domu siedziec, rzeczywiscie :)

Gość gość
Buahaha. Weź leki bo zapomniałaś i coś ci się roi.

Gość gość
Czy ty jesteś normalna? Jak to cię zmusił? Podjęliście oboje decyzję! Ciesz się, że masz mężczyznę, który tyle zarabia i utrzymuje rodzinę. To bardzo trudne w tych czasach. Skoro wiedziałaś, że nie dasz rady realizować się jako matka i pani domu, trzeba było odmówić, a nie teraz lamentować.

Gość gość
gość dziś Dzieci mają odpowiednio 12 i 16 lat. To co zrobił to nazywa się przemoc ekonomiczna! Taka jest prawda, gdyby zarabiał mniej to ja tez bym pracowała czasami nienawidze go za to! x troche lipa, bo 16 lat luki na rynku , nie wrózy ci żadnej normalnej pracy. Dlaczego uważasz, że to już przemoc ekonomiczna? czy on ci wydziela pieniadze? Wypomina? Jak to wygląda?