Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Waga dziecka w 35 tygodniu . Pocieszcie mnie bo jestem zalamana ...

Polecane posty

Gość gość

Dzisiaj mialam wizyte. Ostatni dzien 34 tyg początek 35. Czyli 33t 6dni. Malutka wazy 2089 gram :-( Moja gin niby mnie pociesza ze miesci sie w tym dolnym centylu. Ale w czwartek kazala isc na ktg a wizyte kolejna za tydzien i jak sama pow bedziemy widziec co dalej :-( Zostawila sobie wydruk z wymiarami płodu. Ja widzialam tylko ze glowkq jest o nie cale 3 tyg wieksza od brzuszka. No i na ostatniej wizycie 3 tyg temu mala warzyla 1667 g. Jak bylo u Was ? Pocieszcie mnie bo poki co w glowie mam nagorsze scenariusze :-(

Gość gość
moj w tym samym tygodniu wazyl 2700gr, kazdy Ci tu co innego napisze. Jesli sie miesci w siatce to jest ok, moze po prostu urodzi sie mala.

Gość gość
Hej u mnie jest podobnie. Nie zamartwiaj się... :) 34tc waga małej 2100kg Lekarz mówi, że po prostu jest drobna. Dodam, że syn był badany poprzez usg w dniu porodu i pokazało, se waży 3200, a urodził się tego samego dnia z wagą 3,750!

Gość gość
U Nas też ta waga taka zawsze w dolnej granicy normy. Podobno do porodu będziemy mieli max 3kg

Gość gość
Dziecko tyje teraz minimum 200g tygodniowo więc do końca ciąży Twoje dziecko będzie miało ponad 3kg więc o co chodzi?

Gość gość
U nas 35tc waga małej 1900, mało wód płodowych i szpital już do końca ciąży. Wszystko skończyło się ok :)

Gość gość
dziś O to, że jeśli teraz jest nisko w siatce centylowej, to dziecko może powoli przestawać już rosnąć i urodzić się z hipotrofią. Do autorki-nawet jeśli, to nie znaczy, że coś jej będzie dolegać. Z dużą dozą prawdopodobieństwa (obserwacje) nadrobi po urodzeniu :)

Gość gość
U mnie 34 tydzień waga dziecka 1800 także tez nie jest duże

Gość gość
Mieści się w normach. Nie widzę problemu. Ludzie są różni... Płody również :)

Gość gość
Tu autorka.U nas jest ten problem ze za jakieś 2 do 2.5 tyg mamy miec cesrke. I wlasnie o to sir martwie zeby nie byla za malutka.

Gość gość
dziś Czyli jest jakiś problem, jeśli w 37 tygodniu trzeba dziecko "ewakuować"?

Gość gość
U mnie problem z miednica plus fakt ze tp juz moja 3 cc i juz sa czeste skurcze. Wiec ryzyko rozejscia blizny. Martwir sir bo do tej pory malutka rosla równomiernie...Wiec nje rozumiem skad nagle taka roznica :-(

Gość gość
Jedz dużo do następnej wizyty i pij około 3l wody dziennie. U nas to pomogło! Kiedy kolejna wizyta?

Gość gość
W czwartek ktg i mam wtedy pisac do mojej lekarki bo ma dyzur to zejdzie i pomoerzy jeszcze dzidzie na usg szpitalnym. A wizyta u niej w gabinecie za rowny tydzień w pon

Gość gość
Dodam tylko ze wod plodowych jest duzo bo sprawdzala. Przeplywy podobno tez w normie.

Gość gość
Ale usg się może mylić. U mnie w dniu porodu było niby 3500 a dziecko urodziło się 4200 37tc.

Gość gość
Autorko to daj znać po ktg i po tym mierzeniu dziecka na innym sprzęcie, bo jestem w podobnej sytuacji co Ty i też się martwię :(

Gość gość
Do tego czasu chyba osiwieje z nerwow. Przegladam Internet i co strona to pisza co innego.

Gość gość
Moja córka też tyle wazyla. Urodziła się z wagą 2900 poród przynajmniej był lekki i bez cięcia :)

Moj tyle wazyl na usg w 31 tc. W 36 podobno tylko 200g wiecej, a w 39 kolejne 200g. Urodził sie 3000g- wiec nagle z nikad wzielo sie dodatkowe poł kg :) Spokojnie :)

Gość gość
dziś Nie tyle dużo, co "białkowo". W każdym posiłku powinien być dodatek białka (nabiał - jogurty, sery, kefiry, maślanki, jajka ale bez przesady z żółtkami - biała z jaj śmiało, mięso - chyba, że jesteś Autorko weganką, ale chyba nie). Orzechy. Dużo dodatków z cynkiem (np. pestki dyni) i magnezem. Napojów faktycznie jakieś ok. 3l.

Gość gość
usg czasem baardzo się myli. Mój lekarz cały czas mi mówił, że urodzę duże dziecko w granicach 3800 a synek urodził się z wagą 3300. U mojej szwagierki natomiast odwrotnie. Stresowała się niepotrzebnie,że córka będzie ważyć 2500 bo tak lekarz obstawiał, a urodziła się z wagą 3500!!!

Gość gość
Wydaje mi sie ze dosc dobrze sie odzywiam. Rano zjadam duza miskę płatków z mlekiem . Na drugie sniadanie 3 albo 4 kanapki na bogato, tj z jakas wedlinka, pomidorem, cebulka zielona, albo np papryka, jajkiem itp. Obiad tez staram sie robic urozmaicony bo gotuje pod 2.5 latka ktorego mam w domu i 7 latka ktory jest dość wybredny wiec obiady mamy do wyboru do koloru. Popoludniu jakis jogurcik, albo przekaska slodka albo owoc. No i wieczorem lekka ale sycaca kolacja czylu cos zbliżonego do drugiego śniadania tylko przez pół. Oprocz tego pije wodr mineralna albo sok pomaranczowy 100%. Na czczo tez wypijam szklanke soku bo musze popic nim żelazo. Wieczorem przed spaniem tak samo. Bo musze zazywac je dwa razy dziennie gdyz wyszlo mi za niskie żelazo. Nie wiem juz co robic zeby bylo dobrze. Najgrzej z tym spaniem i leżeniem na lewym boku bo zazwyczaj budze się w nocy jednak albo na prawym boku albo na plecach i nie jestem tego w stanie kontrolowac

Gość gość
No i wlasnie te bledy usg tez mnie przerabiaja bo wiem ze moze byc blad do pol kg nawet . Jednak co jesli u nas byloby jeszcze o te pol kg mniej? Nawet nie chce myslec. Dziwna sprawa. Bo na wadze caly czas przybieram rownomiernie w miare. W tym 3 trymestrze od 0.5 do 0.8 kg tygodniowo czyli teoretycznie ksiazkowo. I ci lepsze od poczatku przybralam 14 kg a kazdy mowi ze nie widać tego po mnie i wszystko po za brzuszkiem mam takie samo jak przed ciaza. Wiec ja naprawde nie mam pojecia co jest grane, że tak sie podzialo z ta waga malutkiej :-(

Gość gość
Ty nie musisz dzielić kolacji :) A na podwieczorek nie wybieraj jogurt albo owoc, tylko jogurt i owoc No u mnie właśnie usg pokazywało różne wartości w stronę zawyżenia o pół kg. Najbliżej była moja ginekolog prowadząca ciążę. Pozostałe dwa chciałam zrobić na zasadzie "a sprawdzę" :)

Gość gość
No co ty, nie będzie pół kilo mniej. Może dziecko będzie drobniejsze tak ogólnie i już. Pomysl sobie ze jedno ma 2.9 kg jak się urodzi a drugie 4.5 kg i to wszystko jest normą. Mi lekarz powiedział że moje dziecko będzie miało 3 max 3.3 a urodziło się prawie 3.8. Z kolei u mojej koleżanki na 5 usg wychodziła waga min 4.3 a nawet więcej , zrobiono cesarke a okazało się że chłopiec ledwo 3.8 miał. Ale to chyba przez to że miał duży brzuszek i przez to waga wychodziła zawyzona. A może u ciebie też przez jeden z parametrów wychodzi mniej ?

Gość gość
No tak jak wyzej napisalam. Po podsumowaniu wszystkich parametrów niby wychodzi 34 t , 3 dni. Wedlug om i owulacji mamy nawet 33 t, 5 dni. Ale waga niziutka, jak to gin pow , przy tym najnizszym centylu i to mnie wszystko martwi i jak widac lekarke tez skoro dala takie zalecenia. No i dodatkowo caly czas malutka rosla równomiernie a teraz główka od brzuszka wieksza o prawie 3 tygodnie.

Gość gość
dziś A nie fika Ci cały czas w tym brzuchu? :)

Gość gość
No wlasnie w wiekszosci fika. Teraz moze przez ostatnie dwa dni co bylo tak goraco od soboty troche sie wycciszyla i uspokoila. Bo rozrabiala tak ze az skora mnie bolala.