Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Peeling kawowy w ciąży

Polecane posty

Gość gość

Czy któraś z Was stosowała peeling kawowy - taki własnej, domowej roboty w ciąży? Czy może to zaszkodzić dziecku? Nie mogę już patrzeć na ten galopujacy celulit na udach i pośladkach. Dopiero w ciąży mnie dopadł ten problem. Robilyscie takie cuda w ciąży?

Gość gość
A w czym to niby ma zaszkodzić dziecku ? Myślisz że fusy z kawy przenikają do łożyska przez twoją skórę ? Rozumiem że kawy w ciąży też nie pijesz ?

Gość gość
Pije jedną kawę dziennie. Chodzi mi o to czy kofeina jest wchłaniania przez skórę. Produkty z kofeina są podobno zabronione w ciąży. I nie można używać balsamów tego typu.

Gość gość
Tak, przenika orzez skóre, przecież ta ma pory, więc może zaszkodzić, bo do Ciebie dotrze do organizmu zbyt duża dawka kofeiny. Stąd w ciąży nie jest to dobre. Zresztą taki peeling też jest polecany aby robić go najlepiej rano w sobotę, nigdy na noc. Ja ostatnio miałam ochotę na cole, ochlałam się jej jak kretynka, całą noc kręciłam się jak głupia a maleństwo w brzuchu jeszcze bardziej. Efekt nadmiaru cukru. A kofeina to zła rzecz dla dziecka.