Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

imie dla synka bruno.podoba sie wam?jest takie nowoczesne ale chyba oryginalne

Polecane posty

Gość gość

Myślę nad tym imieniem dla syna

Gość gość
Nie powiedziałabym, ze nowoczesne, znam dwoch panów powyzej 80 o tym imieniu. Jak ci sie podoba, nadawaj.

Gość gość
raczej starodawne imie nie nowoczesne i jest dla mnie brzydkie

Gość gość
"Bruno sruno" będą wołać dzieci.

Gość gość
Dla mnie ok, mnie rażą bardziej fabiany, oliwiery itd Pseudo wysublimowane imiona..

Gość gość
Całkiem fajne i nieoklepane.

Gość gość
Nie podoba mi się, takie twarde imię dla małego dziecka.

Gość Mama 2 plus 2
Według mnie super imię ;)

Gość gość
ja mam malego Bruncia. Nie mieszkam w PL wiec dla mnie imie idealne bo miedzynarodowe z uniwersalna pisownia.

Gość gość
Żadne tam nowoczesne. Żartujesz sobie ? czy po prostu za krótko żyjesz ? Oryginalne to też nie jest właściwe słowo. Imię to ma swoją długą tradycję, jest ładne, ale nie pochodzi absolutnie z tej szerokości geograficznej. W warunkach polskich brzmi tak bardzo pretensjonalnie, że aż absurdalnie. Zupełnie nie pasuje na polskie ulice. Równie dobrze autorko mogłabyś na co dzień ubierać kimono i tak paradować do sklepu, do pracy, a jego noszenie tłumaczyć tym, że jest ładne i na dodatek oryginalne, bo tutaj nikt go nie zakłada. Wariactwo

Gość gość
Jak pies moich sąsiadów.

Gość gość
ja znam mnóstwo psów o imieniu Zuzia a i tak imię jest popularne... Bruno ładnie, przynajmniej nie jak co drugi Kubuś

Gość gość
Mnie się tam podoba, ale najważniejsze żeby tobie autorko sie podobało .

Gość gość
Dla mnie Bruno jest bardzo ładnym imieniem. Ale wiadomo było ze zaczną mówić ze jak dla psa. Podoba mi się tez Sonia ale tez każdemu będzie kojarzyć się z psiakiem.

Gość gość
Znam ludzi co psy nazywają Franek, Kuba, Lili to jakby tym się miał kierować to nie jeden Maks musiałby iść walnąć focha. Bruno bardzo fajne imię i nie ma tego tyle co Oliwierków, Patryczków, Franków i Kubusiów. Jak dziecko ma głupich starych to ten stary do każdego imienia znajdzie przezwisko a dziecko po starych głupkach będzie powtarzać bo sami zazdrośni że tylko Kevin im wpadło do głowy. Ciekawe jak ten Sruno Kołek swoim dał na imię że tak tu błyszczy i umniejsza fajnemu imieniu. Jeśli się Wam podoba to bierz na pewno nie takie oklepane jak reszta.

Gość gość
Bardzo fajne imie bo na miescie tylko slychac Kuba Kacper Oliwer do znudzenia

Gość gość
mnie sie podoba,ale nie nazwalabym bo tesc mial psa o takim imieniu

Gość gość
Gość 12:06 Moja siostra Sonia ma psa który nazywa się Bruno :-) :-)

Gość gość
Ani oryginalne, ani specjalnie nowoczesne, ot przeciętne. Znam 2 małych Brunonów, jednego miałam na studiach więc imię raczej spotykane.

Gość gość
imię ładne, jeden z moich faworytów, imię jest osłuchane bo coraz więcej Brunonów wkoło ale też nie jest oklepane.. jedyny minus za problematyczną odmianę. W zeszłym roku imię nadano 1188 razy i było na miejscu 46. zaraz za Kamilem i Bartłomiejem,

Gość gość
Bruno to pieski się nazywają. I kojarzy mi sie z tym austriackim gejem z filmu Bruno. Ciagle myslał o męskich o***tach:-o

Gość gość
Mi sie to imie kojarzy z psem i dlatego nie nazwalabym tak dziecka. Co powiesz na imię Cyprian?

Gość gość
Super, ale mój szczur ma tak na imię

Gość gość
Bruno tak Brunon nie. Ludzie odmieniaja byłem z brunem albo z iwem a to chyba niepoprawne. Trochę wiocha.

Gość gość
Imię nie z naszej szerokości geograficznej? Yyy, imię pochodzenia germanskiego, więc owszem, właśnie z naszej... Chociaż nie wiem co szerokość geograficzna ma do tego jak imię brzmi w danym kraju? Sama dałam tak na imię synkowi, tyle że w wersji "Brunon". A w takiej a nie innej bo ładniej współgra z nazwiskiem i ogólnie bardziej mi się podoba. Niektórzy kręcili nosem bo kiedy je wybieralismy, było jeszcze mniej popularne niż teraz,ale bardzo do małego pasuje i jemu samemu się podoba (znaczenie imienka- również). Za to nigdy nie kojarzyłam tego jako imienia nowoczesnego, raczej właśnie jako tradycyjne tylko mało popularne. A że "jak dla psa" - hm, częściej spotykam psy o imieniu Kuba czy Kajtek, sąsiad ma psa Filipa, niż Bruno. W przedszkolu i szkole mały bynajmniej nie zwracał uwagi imieniem, połowa klasy to standard typu Bartkowie, Kubusie i Julki, część bardziej odjechane typu Amadeusz, Klarysa czy Jonasz, a parę dzieci z imionami jak mój, znanymi ale rzadziej spotykanymi.

Gość gość
Bruno tak Brunon nie. Ludzie odmieniaja byłem z brunem albo z iwem a to chyba niepoprawne. Trochę wiocha. x no właśnie tak jest poprawnie chociaż mi też to wgl nie brzmi.. ale myślę że niedługo przyjmie się forma Bruna.. Iwa itd. bo brzmi to o wiele lepiej a i tak większość tak odmienia to imię nie ma Brunona jeszcze brzmi ale nie ma Iwona to już brzmi źle moim zdaniem, ale i tak faktycznie lepiej brzmi nie ma Bruna, Iwa