Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

sąsiadka nie oddaje pożyczonych pieniędzy

Polecane posty

Gość gość

W sumie wiem ze sama jestem sobie winna bo po pożyczylam,ale mieli ciężko sytuacje i było mi żal dzieci ,mają piątkę. Teraz co miesiąc upominam się jak żebrak o swoją kasę a ona przyniosę przyniosę i nic... Nie mogę zrozumieć takich ludzi jak jej nie wstyd dziennie spotyka mnie czy to przy domu czy w przedszkolu. Jeszcze jej dzieciaki przychodzą się do nas bawić jak gdyby nigdy nic.

Gość gość
Dodam że jej dzieci dziennie maszerują ze sklepu z chipsami, cola ona do szkoły ,przedszkola kupuje im drożdżowki gdzie kiedys kupowała je przedemna to płaciła za nie dla całej piątki ponad zl

Gość gość
ile pozyczyla?

Gość gość
5 bachorów to przecież ona w wuj pieniędzy za darmo dostaje od podatników i jeszcze jej mało

Gość gość
teraz czym więcej ma dzieci to jest bogatsza, także ja nie pożyczam znajomym mających dzieci, bo one są bogate, nie pracują a dostają za darmo

Gość gość
Ja też nie pozyczam. Siedzi w domu na d***e,500+,pobiera,zasiłki,alimenty,paczki żywnościowe bierze i jeszcze mają czelność przychodzić po pożyczkę. A poszły... przestało mnie obchodzić cokolwiek,czy maja co jeść czy nie. Ja jakoś musze gospodarowac pieniędzmi żeby mi starczyło,a tam hulaj dusza. Takiego wała.

Gość gość
też nie daję teraz nikomu, nie pożyczam, odkąd pisowce rozdają masę pieniędzy za darmo,

Gość gość
To masz nauczkę i więcej nie pożyczaj

Gość gość
Pożyczyła 300zl...juz więcej nie pożycze tyle ze jak pisałam nie mogę zrozumieć takich ludzi jak można chodzić i patrzeć komuś prosto w oczy .....Dzieci przychodzą jakby nigdy nic jestem tak zła ze chyba zabranie moim się z nimi bawić choć wiem ze dzieci niczemu nie winne.

Gość gość
Autorko. Moze nie zakazuj swoim dzieciom kontaktu, tylko go mocno ogranicz, zeby nie przylazily tamte kiedy chca, tylko kiedy ty na to pozwolisz, np raz w tygodniu, a drugi raz zeby wyszly wszystkie na dwor i tyle. I przyjrzyj sie relacjom twoich i tamtych dzieci, bo czasem jest tak, ze taka matka lub ojciec jak tamta sasiadka odpowiednio nastawia swoje dzieci zeby umialy pasozytowac na innych dzieciach, jakies naciąganie na lody, chipsy, bawienie sie zabawkami innych, nigdy swoimi, pozyczanie zabawek. Ja mialam taka sąsiadkę co zeby pożyczyć pieniadze przysylala swoja 10letnia corke, bo miala nadzieje, ze dziecku sie nie odmowi. Wstretna ropucha z niej byla, taka cwaniara co to kase miala, nie pracowala a jeszcze szukala jeleni co jej beda pozyczac na wieczne nieoddanie, i miala czelnosc wyslugiwac sie corka.

Gość gość
To idz, pozycz od niej mopa i tez nie oddawaj. Powiedz jej, że mop jest porwany i oddasz, jak zaplaci okup.

Gość gość
10:40 10/10!!!

Gość gość
ja w ogole mam taka zasade , ze nie pożyczam kasy nikomu , nawet rodzinie.

Gość gość
Albo wymyśl, że potrzebujesz pożyczyć jakiś sprzęt, że się chwilowo zepsuł, odkurzacz, maszynka do mięsa, robot kuchenny :P I trzymaj i jak będzie chciała żebyś oddała np, zadzwoni to powiedz tak, tak oczywiście podejdź aaa przypomniałam sobie o tych 300 zł jeszcze to weź ze sobą :)