Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ciezko byc wegetarianinem

Polecane posty

Gość gość

Jak na wegetarianskiej diecie zadbac o regularne, systematyczne i racjonalne dostarczanie bialka w ciagu dnia? Kto ma czas na stanie godzinami przy garach na przygotowanie fasoli, bobu czy hummusu? Taki kurczak w obrobce jest nieporownywalnie szybszy niz ugotowanie fasoli. Kupujesz mieso, robisz, 10 minut i masz gotowy posilek. Fasola? Moczenie cala noc, gotowanie 2 godziny i dopiero. Jak szczuply mezczyzna, o szybkim metabolizmie, zyjacy w pojedynke, o skromnych dochodach moze organizowac sobie posilki tak zeby nie tracic na wadze, byc silnym i najedzonym?

Gość Traper znad Wisły
Żryj fasolę z puszki jak pionierzy na dzikim zachodzie. Mieli siłę. Podbili kraj aż po Alaskę:)

Gość gość
22:22 Jem na miescie, gotowe posilki w kantynach i restauracjach jak wiekszosc zapracowanych przedsiebiorcow

Gość gość
po co ci ten wegetarianizm?

no na miescie ciezko dostać wege w Polsce wszędzie tylko domowe obiady :O. a po co ci białko jak nie ćwiczyłeś, białko tylko po ćwiczeniach, zamiast jadać to co ci gadają, że potrzebujesz, to jedz to co czujesz ze potrzebujesz :O.

jak chcesz jeść hummous albo coś to rób sobie pastę z fasoli, to jest też 5 minut, wrzucasz fasole do blendera albo groch przyprawy i co chcesz oliwa z oliwek np. czosnek i blendujesz i jadasz z czym chcesz, takie trudne :O.

Gość gość
22:25 Po co mi bialko? Bo jestem mlody, aktywny i uprawiam duzo sportu. Bialko jest niezbedne. Dotychczas jadalem duzo miesa. Teraz jak zaczalem jadac glony czuje sie bardziej zmeczony.

Gość gość
Zdradzę Ci tajemnice: nie musisz stać 6h przy tej fasoli czekając aż się odmoczy :)

jak się czujesz zmeczony to widocznie masz za mało witamin, taka jest dieta typowego miesozercy, nie jada w ogole warzyw ani owocow tylko od rana chleb nabial mieso, urozmaic trochę swoja diete to poczujesz energię:O

Gość gość
Ja nic nie mam do tego czym kto się żywi i szanuje we/getarian za to ze interesuje ich los zwierząt, wegan tez i uważam że to duze poświęcenie z ich strony żeby tak bardzo zmienić dietę na wyłącznie roślinną. Mimo to nie jestem przekonana do tego czy taka dieta dobrze wpływa na zdrowie człowieka tak jak to przedstawiają i tak często biorą suplementy wiec to chyba nie jest ideał żywieniowy

aa tam jedzenie to nie powinna być ideologia a powinno się jadac dla przyjemności, ale ja odkad unikam miesa to faktycznie lepiej się czuje. i cera lepsza

Gość gość
22:40 Akurat w moim przypadku pobudki dotyczace dobra zwierzat sa ostatnie na mojej liscie ;) Nie robie to ze wzgledow etycznych, moralnych czy filozoficznych.

Gość gość
jeśli ktoś to robi z pobudek etycznych to szanuje ale jeśli ktoś jest weg/etarianinem albo wegan/em albo są jeszcze nawet frutarianie to już w ogóle wyższy poziom którzy jedzą roślinie bo tak o juz to jest to dla mnie niezrozumiała fanaberia

Gość gość
22:53 Jesli ktos rezygnuje z miesa bo nie lubi jest dla ciebie fanaberia?

Gość gość
jak nie lubi to spoko ale są tacy którzy przechodzą na surowy frutarianizm nawet ze w ogóle nie gotują bo twierdzą że to niepotrzebne. Jeszcze wmawiają na około ze taka jałowa dieta jest zdrowa i to jest dla mnie fanaberia niedługo pójdą ludzie o krok dalej i będą jeść piach i kamienie bo stwierdzą ze rośliny tez szkodzą, swoją drogrą owoce mają dużo cukru wiec tez takie super zdrowe nie są

Gość gość
23:03 Czyli rozumiem, ze chodzi ci wlasnie o tych oszolomow fanatykow ktorzy "ewangelizuja" innych na temat diety, etyki, ekologii itd. ?

Gość gość
w sumie to tak głównie mi się nie podobają Ci fanatycy którzy wszedzie ogładzają wszem o wobec ze mieso szkodzi, mleko tez i jaja frutarianom to w sumie wszystko szkodzi tylko owoce są ok. Jeśli ktoś nie chce jeść mięsa i produktów zwiwrzecych bo ma jakiś konkretny powód ze nie chce przyłączyć się do cierpienia zwierząt albo nie lubi to szanuje

Gość gość
polecam avokado