Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

już 12 dzień protestują w sejmie

Polecane posty

Gość gość
to własnie tych co są przeciw pomocy niepełnosprawnym winna dorwać tak ciężka choroba ale to tylko ich, bo szkoda dzieci, które mają głupich rodziców

Gość gość
Ale piszesz jako kto?

Gość gość
Niech kaczyńskiemu wypłacają w karmie dla kota, a co

Gość gość
jako ta która popiera niepełnosprawnych, bo ci co dostają 500+ to winni mieć zlikwidowane, jak są zdrowi to niech pracują na swoje zdrowe dzieci

Gość gość
dziś A dlaczego "winni" mieć zlikwidowane? I takimi agresywnymi wątkami bardziej szkodzisz niż pomagasz.

Gość gość
Po co Sebom i Karynom pińcet na zdrowego Brajanka czy Dżesikę?

Gość gość
do gość dziś - a dlatego, że nie ma pieniędzy dla chorych min. tych w sejmie i dla emerytów pracujących co najmniej 35 lat. Czy naprawdę jesteś tak ograniczona i myśląca tylko o sobie, że i nie widzisz cierpienia innych

Gość gość
Zauważyłam, że najbardziej na rodziców niepełnosprawnych dzieci najeżdżają beneficjenci 500+. Boicie się, że będą cięcia?

Gość gość
Mam dziecko niepełnosprawne.Na NFZ należy nam się w roku 10 godzin rehabilitacji. Ojciec dziecka mieszka za granicą jakiś czas nie płacił alimentów. Prokurator umorzył śledztwo przeciwko niemu. Alimenty z funduszu się nie należą. Zasiłków nie pobieram ponieważ ojciec dziecka nie chce podać danych o zatrudnieniu.Nawet zasiłku pielęgnacyjnego nie chcieli mi wypłacić, ponieważ podlega koordynacji. Więc nie jest latwo wychowywać niepełnosprawne dziecko samemu.Parę dni temu dostałam pismo z Pcpr o odmowie dofinansowania turnusu.Więc tak wygląda życie z niepełnosprawnością w Polsce.Opisałam tylko w skrócie. Dziecko chodzi do masowej szkoły, ponieważ U nas nie ma klas integracyjnych.Siedzi sam kolegów nie ma.Ja jestem całym jego światem. Rodziny tez już nie mamy.Nie jest latwo.

Gość gość
dziś Ja wychowałam jedno dziecko bez żadnych 500plusów, więc do zarzutów o ograniczeniach i nie myśleniu o cierpiących nawet nie będę się odnosić. Powtarzam raz jeszcze, że taką agresją i szczuciem jednych na drugich nikt jeszcze nic nie osiągnął, bo bardzo szybko odbija się to czkawką.

Gość gość
jeżeli dziecko chodzi do masowej szkoły to nie jest z nim aż tak źle, moje niby nie chore i też nie mogło sie odnaleźć w masowej szkole., b o obecnie gdyby każde dziecko przeszło wszystkie badania to ok. 80 # mielibyśmy ich chorych, także chore to takie co są na wózku inwalidzkim itp. To jest choroba. Bo teraz w szkole to są chore dzieci z ADHD, brakiem chęci do nauki matematyki, polskiego itp. tzw. lenie lub niewychowane tj. ADHD

Gość gość
Upośledzenie w stopniu lekkim. W poradni mi powiedzieli że jak pójdzie do specjalnej to się uwsteczni w masowej nie może się odnaleźć .Dobrze ze chociaż nie dokuczają.

Gość gość
wywalić pis!

Gość gość
no to jest tak , że ja mam dziecko wcześniaka z wadą serca , ale nie latałam nigdy po żadne opinie , ani inne pierdoły . Wyznawałam taka zasadę , że dziękuję Bogu , że jej wadę można kontrolować co dwa lata jest , ale się nie pogarsza no i można z tym , żyć prwie normalnie . Ale patrząc teraz na to co się dzieje to nie pozostaje mi nic jak wziąć wszystkie dokumenty , ze szpitali i całego leczenia i przy orzeczeniu ciągnąć , żywą gotówkę . No a czy to moralne czy nie , co mnie to obchodzi :-)

Gość gość
Że niby z moralności nie przyjmujesz świadczeń, które należą się dziecku w związku z wadą serca :D A na te kontrole też prywatnie tylko chodzisz z moralności, bo by ciężko pracujących podatników nie obciążać?

Gość gość
PiS naciska na Prezydenta,bo się wychilil tą wizytą u rodziców dzieci w Sejmie ,naobiecywał wiec teraz udaje i gada,że jest rozczarowany postawą strajkujących.No hipokryzja na maxa. Przeciez nie o pieluchy chodzi! Niewidomy potrzebuje co innego niż taki ktoś na wózku,taki pierwszy z brzegu przykład. A oni chcą dać to,co jest już w prawie wcześniej zapisane,np.szybki dostep do służby zdrowia.Przecież to jakaś paranoja. Czyli realnie nic,oszukują i w mediach gadaja głupoty.

Gość gość
nie dajcie się, nagłośnijcie na cały świat, że cholery pisowce z różańcem w ręku zabraniają aborcji, każą rodzić nawet zdeformowane dzieci a później mają ich daleko gdzieś, natomiast bogatym dają 500+ n a głupoty

Gość gość
19 59 bo to raz byłam na prywatnym badaniu :-D Jeszcze tu na tym zadupiu , co mieszkam :-D weź nie bądź śmieszna . W d***e mam z****** zasiłki i w ogóle Jak ma być tak , że ona wyzdrowieję całkiem to ja pisemnie się mogę zrzec nawet tego zasranego 500 plus , otóż dla mnie jej życie i zdrowie jest najważniejsze . A żyłam z nią tyle lat bez 500 plus to niby co by się miało teraz stać :-) mam lecieć , po kase i wołać i krzyczeć :-D i dorabiać się na chorobie dziecka , kolorować i w ogóle ' Ja mam poważną przewlekłą chorobę i pracuje , a znam osoby z tą samą chorobą i mają one rentę ,Wszystko zależy od tego co kto ma w łebku poukładane :-p

Gość gość
Do 16.18 ,16.37, 12.17, 17.9, 17.37 miarkuj się !!!kobieto ze swoją buzią bo nic nie daje ci prawa wyzywać kogoś od małp bo nic nie daje ci prawa obrażać innych chyba że chcesz wejść na droge prawną o zniesławienie jak panie protestujące Te jak to piszesz bachory dorosną i będą pracować na emerytów ,płacić podatki i nie życz nikomu choroby cierpienia bycia rośliną poprostu zamknij swoją dużą buzie.Ja jestem za protestujacymi,jak pis chce by się takie dzieci rodzili to trzeba zadbac o nie i współczuję chorym ,a z drugiej strony niewiele osób w Polsce ma godnie ja pracuje cały miesiąc i mam 1500 zl czy to jest godna zapłata za pracę?