Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Linux Pan

Światowe korporacje IT nie zarobią na Linuksie. I bardzo kuźwa dobrze!!!

Polecane posty

Handlarze systemami nie zarobią na Linuksie, bo Linux jest darmowy. Firmy piszące antywirusy (i wirusy) nie zarobią na Linuksie, bo Linux jest wolny od wirusów. Nachalni reklamodawcy nie zarobią na Linuksie, bo w Linuksie można poblokować śmiecie. Wyłudzacze prywatnych danych o użytkownikach nie zarobią na Linuksie, bo Linux to nie szpiegujący Windows 10. Naciągacze na płatne programy nie zarobią na Linuksie, bo niemal 100% oprogramowania linuksowego jest darmowa. Nawet propagatorzy przemocy w grach nie zarobią na Linuksie, bo Linux jest stworzony z myślą o ludziach ambitnych, którzy nie tracą czasu na głupawe strzelanki. No kuźwa, nikt nie zarobi na Linuksie! Jaki ten Linux jest zły :D

Gość gość1000
brawo linux

Gość gość
Przychylam się.

Gość gość
"Linux jest wolny od wirusów" x Buhaha, ty serio żyjesz w innej rzeczywistości. Po 1. Nie masz racji, Po 2. powtórz to androidowi xD

Gość gość
"Handlarze systemami nie zarobią na Linuksie" x jak nie? Przecież są płatne dystrybucje albo wersje dla firm z dodatkowym, płatnym całodobowym wsparciem technicznym. x "bo Linux to nie szpiegujący Windows 10" x Linux może nie (bo Linux to kernel) ale zainstalowane oprogramowanie już tak.

Gość gość
"Nawet propagatorzy przemocy w grach nie zarobią na Linuksie, bo Linux jest stworzony z myślą o ludziach ambitnych, którzy nie tracą czasu na głupawe strzelanki" x Bardzo smutne musisz mieć życie skoro dla ciebie wszystkie gry to z miejsca = strzelanki. To co powiesz np o profesjonalnych symulatorach rajdowych, na których szkolą się prawdziwi kierowcy? Albo np taki Microsoft Flight Simulator to tylko lekko okrojona, przystosowana na rynek konsumencki, wersja oprogramowania używanego na prawdziwych symulatorach samolotów w centrach szkolenia pilotów.

@ gość dziś Buhaha, ty serio żyjesz w innej rzeczywistości. Po 1. Nie masz racji, Po 2. powtórz to androidowi xD x To zdecyduj się w końcu. Jak piszę, że Linux opanował 99% telefonów to odpisujesz, że Android nie jest Linuksem. A teraz nagle jest. To po pierwsze, a po drugie, ja pisałem o Linuksie desktopowym. Po trzecie wreszcie, mam rację :)

Gość gość
Co ci da, że twój system operacyjny cię nie szpieguje, skoro dostawca internetu oraz dostawcy jakiejkolwiek usługi sieciowej (gry online, oprogramowaniw, strony www itp) mają prawny nakaz logować na bieżąco każdy ruch sieciowy jaki wykonywany jest z twojego IP?

Gość gość
Też się cieszę z tego. Wkurza mnie monopol.

Gość gość
Szpiegujesz mnie, że wiesz, że to akurat ja piszę? Po czym niby poznałeś? Ty chyba serio jesteś chory na głowę. Lepiej udaj się zawczasu do lekarza bo mania prześladowcza to jeden z objawów schizofrenii.

@ gość dziś Przecież są płatne dystrybucje albo wersje dla firm z dodatkowym, płatnym całodobowym wsparciem technicznym. x Otóż nie żadnym "dodatkowym wsparciem" tylko głównie płaci się za wsparcie. Niektóre umowy są tak skonstruowane, że nie można używać Linuksa w wersji Enterprice bez wykupionego wsparcia.

Gość gość1000
sluchaj jak tego dokonales ze stales sie twarza linuxa? zdradz sekret

@ gość dziś "Nawet propagatorzy przemocy w grach nie zarobią na Linuksie, bo Linux jest stworzony z myślą o ludziach ambitnych, którzy nie tracą czasu na głupawe strzelanki" x Bardzo smutne musisz mieć życie skoro dla ciebie wszystkie gry to z miejsca = strzelanki. x Czytaj ze zrozumieniem. Mój wpis wyraźnie odnosi się do propagatorów przemocy, co zresztą zacytowałeś. Nie mogę tylko w przytoczonym cytacie dopatrzeć się, gdzie napisałem, że WSZYSTKIE gry to strzelanki. Nie mogę, bo tak nie napisałem. Moja rada: więcej zrozumienia, mnie zacietrzewienia.

@ gość dziś Co ci da, że twój system operacyjny cię nie szpieguje, skoro dostawca internetu oraz dostawcy jakiejkolwiek usługi sieciowej (gry online, oprogramowaniw, strony www itp) mają prawny nakaz logować na bieżąco każdy ruch sieciowy jaki wykonywany jest z twojego IP? x Eee tam. Jak bardzo zależy mi na ukryciu to używam przeglądarki TOR.

@ gość1000 dziś sluchaj jak tego dokonales ze stales sie twarza linuxa? zdradz sekret x Używać Linuksa to za mało. Linuksa trzeba KOCHAĆ! :)

@ gość dziś Też się cieszę z tego. Wkurza mnie monopol. x O, bardzo fajny wpis :) Cieszę się, że świadomość konsumencko-informatyczna rośnie na kafe.

Gość gość
Fakty co do darmowości Linuxa są takie, że musi pozostać systemem niszowym dla małego % odbiorców jeśli ma być dostępny za darmo. Niech za przykład posłuży to, że Wikipedia w pewnym momencie musiała dosłownie żebrać od ludzi o pieniądze na utrzymanie serwerów bo rozrosła się do takich rozmiarów, że finansowanie jej z kieszeni jej twórców przestało być możliwe. Potrzebną kwotę cudem udało się zebrać. Podobnie będzie jeżeli nagle Linux stałby się tak samo popularny jak widnows. Trochę ciężko byłoby garstce osób utrzymać coś używane przez miliony osób na całym świecie a mało komu chce się pracować za darmo.

Gość gość1000
swiadomosc konsumencka jest duza wieksza niz Ci sie wydaje. Fajnie robote odwalasz, podobaja mi sie Twoje pomysly :D

Gość gość
"Eee tam. Jak bardzo zależy mi na ukryciu to używam przeglądarki TOR" x To ty nie słyszałeś? TOR nie jest bezpieczny od bardzo dawna. W środowisku devów tora chodzą ploty, że większość węzłów wyjściowych znajduje się w rękach służb. Nawet wykupienie ruskich VPNów nic nie daje bo większość z nich znajduje się w posiadaniu troll-spółek FSB.

@ gość dziś Fakty co do darmowości Linuxa są takie, że musi pozostać systemem niszowym dla małego % odbiorców jeśli ma być dostępny za darmo. Niech za przykład posłuży to, że Wikipedia w pewnym momencie musiała dosłownie żebrać od ludzi o pieniądze na utrzymanie serwerów bo rozrosła się do takich rozmiarów, że finansowanie jej z kieszeni jej twórców przestało być możliwe. Potrzebną kwotę cudem udało się zebrać. Podobnie będzie jeżeli nagle Linux stałby się tak samo popularny jak widnows. Trochę ciężko byłoby garstce osób utrzymać coś używane przez miliony osób na całym świecie a mało komu chce się pracować za darmo. x Po pierwsze, wikipedia to przeważnie stek bzdur. Każdy pisze co chce, jak chce i na kogo chce. Zobacz co jakiś kretyn napisał choćby na profesora Jerzego Roberta Nowaka. Ten znakomity profesor, zagorzały przeciwnik lewactwa i komuny nagle wg wikipedii stał się... komunistą :D Czy trzeba o większy banał? Po drugie, o ile wikipedia jest tworzona przez stado idiotów, o tyle Linux wymaga już fachowców-programistów. W dodatku pasjonatów-filantropów. Nie ma presji czasu, ani tym bardziej presji finansowej. Nie ma nawet sponsorów. Nic na siłę. Dlatego Linux nie upadnie nigdy choćby w skarbonce nie zagrzechotał nawet grosik.

Gość gość
Przy rozmiarach takich jak windowsa to mało prawdopodobne aby grupka pasjonatów podołała przy wszystkim.

@ gość dziś Przy rozmiarach takich jak windowsa to mało prawdopodobne aby grupka pasjonatów podołała przy wszystkim. x Ale ona już podołała. Spójrz na szokującą wprost ilość dystrybucji. Do tego dochodzą wariacje z coraz to nowymi środowiskami graficznymi. Swego czasu trwałem wiernie przy tradycyjnym Gnome, potem KDE, a dziś zachwycam się Cinnamon. To wszystko piszą pasjonaci. Nikt im za to nie płaci (poza wersjami Enterprice oczywiście). Aż strach pomyśleć co by się stało, gdyby nagle ta nieprzeliczona rzesza pasjonatów z całego globu ziemskiego połączyła swe siły i tworzyła jedną dystrybucję. Powstały gigant znokautowałby Windowsa jednym kichnięciem :D

@ gość1000 dziś Fajnie robote odwalasz, podobaja mi sie Twoje pomysly :) x Dziękuję Danke Merci Gracias Spasiba Blagodaria Xie xie Hvala Dìkuji Tak Dankon Aitäh Salamat Kiitos Efcharisto Shukriya Terima Kasih Moteshakeram Arigato Kamsa hamnida Achiu Gratia Shakkran Aguije Obrigado Mulþumesc Hvala Dakujem Tack Khop Khun Krab Thuk Ji Chhe Tesekkurler Sag bol Dyakuyu Diolch Köszönöm Ca’m on Grazie Kia Manuia Mahalo Toda ;) 🖐️ ))

Gość gość1000
dobrze ze przeszlam na goscia bo by mnie juz hejty zalaly trzymaj sie Linux !

Gość gość
redhat, google, suse, microsoft, apple wszyscy zarabiają na Jąderku pisanym z początu w piwnicy :-)

A sprzedawcy zapalniczek zarabiają na jaskiniowcu, który niegdyś oberwał krzemieniem w łeb i tak powstała pierwsza iskra :D