Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aitorkkaaa tematu

Wkurza mnie ten ciagly brak kasy

Polecane posty

Gość aitorkkaaa tematu

Utrzymac sie za 3200zl na miesiac na 3 osoby. to hardkor.

Gość gość
Brak pieniędzy zawdzięczasz sobie, więc pretensje miej do siebie.

Gość gość
Zaiste. Mam wiele więcej a jest ciężko. Jedzenie chemia i opłaty człowieka wykanczaja.

Gość gość
Tak, bo pieniądze na drzewie rosną, a polscy pracodawcy oferują takie pensje, że tylko ręce opadają!

Gość gość
gość dziś Niska świadomość obywatelska i polityczna. Trzeba było dbać o warunki.

Gość gość
To postarajcie się o więcej.

Gość gość
Staram się od ponad 10 lat, masakra, masakra, masakra. Pracodawcy nie szanują pracowników, wykorzystują, zdania już nie zmienię.

Gość gość
Co wy z tą chemia?!Piszecie jakby niewiadomo jakie pieniądze na to szły, zacznijcie jej racjonalnie używać z myślą o środowisku a wydatki zmaleja, warto chociazby zaprzyjaźnić się z octem.

Gość gość
To żadnych nadgodzin zrobić nie możesz ? nie mówię o zmianie pracy ale żeby coś dorobić.

Gość gość
Nie mogę. Mam pracować od rana do wieczora? W imię czego? Żeby pracodawca miał ze mnie jeszcze większy zysk? I tak jestem już przemęczona.

Gość gość
Jasne ocet na wszystko... proszki, żele,płyny,szampony,podpaski, płyn micelarny, pasta do zębów etc. I nie nie leje tego litrami.

Gość gość
Ja mieszkam w malym miesicie. i nawet nie ma gdzie dorobic.

Gość gość
21:26 no wiesz za leżenie nikt Ci płacić nie będzie. Było mi Ciebie szkoda ale widzę,że masz roszczeniowa postawę. Zmień pracę, doksztalc się a później wymagaj...

Gość gość
To nie narzekaj na brak kasy. Za siedzenie nikt nim płaci a nic w kierunku polepszenia swojej sytuacji nie robisz- bo w imię czego?

Gość gość
a co mozjna zrobic? wieksze maisto wieksze mozliowsci. bez tego ani rusz.

Gość gość
Pracuje na pełnym etacie, często w soboty, ale przecież nie będę codziennie po 12 godzin pracować. Nie dałabym rady. Rozumiem, że piszę pracodawca, który wymaga od pracowników takiej pracy? W swoim zawodzie muszę dokształcać się na bieżąco, inaczej wypadłabym z branży, ale to nie znaczy, że pracodawca płaci mi więcej, nie, uważa, że to mój obowiązek, inaczej zwolnienie.

Gość gość
To jedz do większego miasta, kto ci broni ? Na odludziu nie mieszkasz żeby do miasta mieć 200 km. Auto albo autobus.

Gość gość
Nie mam postawy roszczeniowej, nie biorę żadnych zasiłków, przez te 10 lat nigdy nie byłam nawet na zwolnieniu.

Gość gość
nie raz myslalam zeby przeniesc sie dow iekszego miasta. Najwiejszy porblem z mieszkaniem. co stancja? na to samo wyjdzie co u mnie w miescie.

Gość gość
3200 to ile ty zarobisz a ile mąż ? na produkcji dostaniesz 2000 zł a soboty i niedziele możesz mieć wolne.

Gość gość
A w pracy nie siedzę, tylko pracuje, bez przerw, życia nie znacie, nie macie pojęcia jaki wyzysk jest.

Gość gość
Hm nie ma cudów, ogólnie życze wam jakiegoś pomysłu i niech dziecko was zmotywuje, bo o wiele łatwiej jest wejść w świat, kiedy rodzice zabezpieczyli dziecko; inaczej Albo grozi dziedziczenie biedy albo dziecko bedzie musiało sie pałować i zamęczać:-/

Gość gość
Nie rozumiem dlaczego wy tak narzekacie na zarobki. Przecież w pl wszystko jest bajecznie tanie i wręcz za bezdurno porównując z zachodem. Oni zarabiają więcej ale za wszystko płacą jak za woły. My mamy ceny dopasowane do zarobków. Mamy niskie zarobki więc mamy niskie ceny. A do tego przecież zarabiamy coraz lepiej. Nieruchomości, komunikacja, ubezpieczenia, jedzenie są u nas za bezdurno. O tym wie każdy kto choć jakiś czas mieszkał na zachodzie.

Gość gość
Musisz się kształcić jakbyś robiła nie wiadomo co a zarabiasz grosze.

Gość gość
Większość z was mieszka w Warszawie i myśli, że wszędzie jest tak dobrze :)

Gość gość
Tez sie zastanawiam co to za praca, w której musisz sie ciagle dokształcać, a łącznie z mężem macie tylko 3200? Zarabiacie ledwie po 1600?

Gość gość
Prawda ja mam 4000 takze tylko ciut wiecej. Maz 3000. Jedno dziecko. Jest ciezko bo na wszystko nie wystarcza ale biore sie do pracy i wierze ze sytuacja sie poprawi:)

Gość gość
Stąd te kredyty na 30 lat, a raty w wysokości 1 pensji? Obudź się ze swojej bajki. Idę spać, jutro rano do pracy.

Gość toooo jaaa autirrkkaaa
to pisal ktos inny. ja tylko pod tym nikiem

Gość gość
Ja nie mieszkam w wawie i wiem jake sa realia, ale moze pogon faceta, bo takie zarobki koło 2 tysi sa dobre w wieku 20+, ale Potem, kiedy pojawia sie dziecko, To juz troche żenujące:O