Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Problematycznaa

23 lata problem z alkoholem

Polecane posty

Gość Problematycznaa

Mam 23 lata jestem kobieta . Moj tato jest alkoholikiem chociaż sam się do tego nie przyznaje . Kiedyś obiecałam sobie widząc ile moj tata krzywdy wyrządził będąc pijanym ze nie sięgnę po alkohol z biegiem czasu wszystko się jednak zmieniło . Od 17 roku życia spożywam alkohol na początku tylko na imprezach .. zawsze należałam do osób z tzw „mocna głowa „ potrafiłam wypić pół litra vodki i niespecjalnie było to po mnie widać moja tolerancja do alkoholu z czasem zwiększała się coraz bardziej .. alkohol nigdy nie był moim „konikiem” nie ja proponowałam picie piłam bo inni pili do dziś tak jest mam jednak jeden duży problem jak już zacznę pic to pije tak długo ze doprowadzam się do koszmarnego stanu .. Moj chłopak boi sie o mnie ponieważ ostatnim razem bo tak zakrapianej imprezie będą już w domu mialam problemy z oddychaniem i mdlałam .. Obiecałam sobie wtedy ze już nie będę pic bo zwyczajnie się przestraszyłam . Jednak moja cała abstynencja trwała do kolejnej imprezy .. wrocilismy do domu , zaznaczę ze zawsze wracam do domu o własnych nogach .. położyłam sie .. wiadomo helikopter poszłam na balkon i znowu się zaczęło klocie w klatce piersiowej przyspieszony oddech , zemdlałam .. Chciałabym zrezygnować z alkoholu czuje ze mimo tego iż nie pije na codzień i nie odczuwam takiej potrzeby mam problem . Głupio mi mówić o tym bliskim tym bardziej ze wszyscy zawsze cieszą się z mojej obecności bo Jestem dusza towarzystwa .. to głupie ale moj chłopak chce zebym poszła na spotkanie Aa .. właściwie dlatego tu pisze . Nie czuje sie alkoholiczka przecież nie pije na codzień ani nie myśle o tym na codzień jedyny moj problem to fakt ze nie potrafię odmówić i zaprzestać gdy już pije . Czy myślicie ze moja obecność na takim spotkaniu jest akuratna ? Strasznie się posprzeczalismy i jest mi głupio ze moj luby w ogóle zalicza mnie do takiego grona

Gość gość
Ja też mam dziś problem z alkoholem, sklepy pozamykane

Gość gość
Po prostu przed impreza wyznacz sobie limit . Dziś pije tylko 4lampki wina . Zakoduj to sobie i nie przekrocz granicy :) Wydaje mi się ze Twój chłopak przesadza skoro nie walisz na codzień to tylko jednorazowe akcje

Jesteś alkoholiczką i masz poważny problem. Musisz zacząć chodzić na spotkania "AA" i przede wszystkim przyznać sama przed sobą, że masz problem z którym sobie nie radzisz. Pomyśl jak wiele masz do stracenia, a alkoholizm to prosta droga do tego by wszystko stracić, łącznie z twoim chłopakiem.

Gość gość
Myśle , ze to początkowa faza alkoholizmu i Twój chłopak ma racje . Skoro twój organizm daje Ci symptomy ze jest z nim zle a Ty masz to w d***e to znaczy ze potrzebujesz pomocy

Gość Kolk
Co wy poerdolicie , skoro nie pije dzień w dzień to żadna z niej alkoholiczka Jakby jej alkohol nie szkodził to już by nie musiała chodzić na Aa a ze łapie jakies Krzywe akcje to ja wyślijcie od x do ludzi którzy walili całymi dniami szok

Gość problematyxznaa
Widzę ze zdania podzielone . Powiem szczerze ze ja również uważam ze nazwanie mnie alkoholiczka jest przesadzone .. dorastałam z alkoholikiem pod jednym dachem i ciężko mi się postawić na jednej szali stad nie bardzo chce poddać się leczeniu ,ponieważ ja osobiście uważam ze go nie potrzebuje

Autorko Zapamiętaj osoby uzależnione- wypierają problem.Jesteś uzależniona od nadmiaru spożywania procentów.Zrób coś z tym, bo inaczej zaliczysz kostnice.Otwórz oczy!Możesz skorzystać z poradni prywatnych, które zajmują się odtruwaniem -terapią.I to pragnę Ci zarekomendować, lub z pomocy państwowej.Jest ona darmowa.W prywatnej jednak otrzymasz , bardziej zinwidualizowaną formę lecznictwa.

Gość Problematycznaa
@jaśminiówka Jestem uzależniona od spożywania nadmiaru alkoholu . Alkoholizm . Obie frazy dla mnie to jedno i to samo . Dziękuje za liczne odpowiedzi . Zdaniem większości powinnam udać się do specjalisty .. Póki co postaram się nauczyć się asertywności jeśli to nie wystarczy rozważę wizytę u specjalisty ..