Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy wypada dac synka do chrztu w sandałach?

Polecane posty

Gość gość

pytam serio robie chrzciny ale teraz jest tak cieplo , dziecko już chodzi , czy to nie obciach ubrać dziecko w sandały? musiałabym kupic teraz zakryte elwganckie buciki za co najmniej 100zl a tak to sandałki kupiłam synkowi i tak pomyslalam , ze może do chrztu się nadadzą??

Gość gość
pójdzie na własnych nogach?

Gość gość
Myślę że jeśli według Ciebie w sandałkach będzie czuł się dobrze i już je masz, pieniędzy dodatkowych wydawać niekoniecznie chcesz więc więcej chyba argumentów nie trzeba aby był w sandałkach :)

Gość gość
a jaki kolor maja te sandały?

Gość gość
Wypada nawet boso i w dresie. To chrzest a nie pokaz mody.

Gość gość
Łososiowy :) piękny i szlachetny kolor

Gość gość
to ok, myślałam, ze jakiś odblaskowy lub zielony ;)

Gość gość
Mój był w trampkach-takich niemowlęcych, nie chodził jeszcze. Obecnie idzie do komunii w trampkach bo szkoda wywalić mi kasę na buty w których pochodzi tydzień. Jeśli buty pasują do stroju to czemu nie. Mój mąż zakłada czarne zwykle buty do garnituru i nikt nie zwraca uwagi że nie ma eleganckich. Jak nikomu nie powiesz to nawet nie będą wiedzieć.

Gość gość
Praktykujący, wierzący katolik wie, że do kościoła nie chodzi się w odkrytych butach czy z odkrytymi ramionami. Jedno przeczy drugiemu.

Gość gość
Do chcrztu wymagana jest jedynie "biała szata", która moze byc nawet biała chusteczka.

Gość gość
synek nie pójdzie na własnych nogach a sandały sa granatowe, nie jakies sandały gumowe czy cos, koło domu tylko ładne z zakryta pietka sandałki emela, no wlasnie zastanawiam się bo ednak goła stópka będzie, do tego mialby koszule biala albo niebieska, granatowe spodnie, mucha szelki i te sandały:) skoro mam wątpliwości to chyba jednak kupie mu te buty, może zrobie taki myk, ze zaloze do kościoła w domu zmienie na sandałki i oddam do sklepu, przyczepie metke, w końcu będą ' nie chodzone" :P