Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Po co ta moda na komunie w lokalu? Mają duży dom i oni też w lokalu

Polecane posty

Gość gość

Przez co muszę dać w kopertę więcej bo za lokal żeby się zwróciło.

Gość gość
Żeby nie sprzątać i się nie narobić przy gotowaniu. W moim przypadku ;) a dom mam baaardzo duży.

Gość gość
Ty jestes nienormalna? Dac w koperte by sie zwrocilo? Co za wiocha mentalna. A komunie w lokalu robi sie z wygody. Co ma matka dziecka latac z wywieszonym jezorem, pichcic, uslugiwac a potem jeszcze sprzatac po wszystkich? P.s. sama w zeszlym roku zaplacilam za lokal, weszlam jako gosc i wyszlam jako gosc, a prezenty corka dostala rzeczowe glownie, niedrogie- to o czym akurat marzyla.

Gość gość
Gdyby mnie było stać tez bym zrobiła w lokalu, bo to bardzo wygodne.

Gość gość
bo lenie matki w domu musiałyby zapieprzać, nie ma to jak narodzić dzieci i jak najmniej przy nich pracować, jak nie babki, dziadki to ciocie, wujkowie albo lokal. Ot kuźwa metoda na życie

Gość gość
Jeżeli kogoś stać na przyjęcie w lokalu to nie widze w tym nic złego.

Gość gość
Pamiętam to zamieszanie w domu gdy ja miałam komunie w 1994. Latanie za zakupami, kucharki w domu, mama z tatą z wywieszonymi językami, potem to pichcenie i ten tłok w domu, to żarcie do wieczora łącznie z kolacją chociaż każdy już zdychal i to sprzątanie na koniec. Mnie tam jako dziecku było spoko ale rodzice mieli serio dość. Kiedy mój brat szedł do komunii w 2005 roku to już rodzice byli mądrzejsi, nie chcieli słyszeć o imprezie w domu. Normalnie zamówili lokal, był obiad, deser, tort ciasta i przekąski a po trzech godzinach koniec imprezy i do domu. Weszliśmy na gotowe i wyszliśmy na luzie. W domu czysto i cicho, a reszta niedzieli przeminela rodzicom na relaksie na leżakach w ogrodzie.

Gość gość
15:41 a co w tym złego ze nie chcą zapieprzac tylko tak jak reszta rodziny świętować? W czym matka jest gorsza od ojca i reszty rodziny? Dlaczego jako jedyna ma mieć zje/bany ten dzień? Mam pieniądze, bo pracuję to płacę za restaurację i nic ci do tego durniu.

Gość gość
a ja robię w domu może to dlatego , że pracuję w gastronomi i wiem jak jest po 3 , 4 komunie w jednej sali Ludzie patrzą na siebie spod byka ciasno , duszno dzieciory ganiają masakra :-o Do tego wiadomo jak jest z gotowaniem , jedzeniem Nie ja ufam jednak sobie , a że robię na kilka osób obiad i kilka przekąsek i tort , ciasto .To nie musze się martwić czy kucharz umył ręce :-) , ALE każdy robi jak chce

Gość gość
Nie wiem w jakiej ty gastronomii ptacujesz ze nie maaz zaufania do wlasnej branzy a kucharz ma brudne ręce i po 4 komunie w jednym lokalu są :o chyba w barze pod miotłą. W ogóle masz jakąś paranoję skoro niczego w restauracji nie zjesz, to nie jest normalne. Do hoteli na urlop też nie jeździsz, bo pościel może być niedoprana a łazienka niedomyta? No i wiadomo jedzenie hahaha. Ty jesteś chora psychixznie no i ból tyłka wyczuwam.

Gość gość
bo matka też chce się skupić na tym dniu a nie cały tydzien gotowac plus w dzien komunii obslugiwac gosci..

Gość gość
Autorko chyba w domu nie mieszkałas... sprzatanie generalne w domu wkoło domu , koszenie trawy stoły krzesła obrusy cała zastaw a, gotowanie ... W jednej lodowce ciężko zmieścić tyle rzeczy. Kiedy człowiek który pracuje ma to ogarniać? A jeszcze trzeba być w kościele bo przygotowania itp. Jeszcze jak ktoś ma jedno duże dziecko to jeszcze jeszcze. A jak Są małe jeszcze dzieci w domu?robiłam jedne chrzciny w domu powiedziałam nigdy wiecej

Gość gość
18 46 no nie zgadłaś nie bar pod miotło paniusiu , bo wiele restauracji , gdzie są sale weselne na 300 osób robi ,kila komuni jednego dnia i to jest normalne . No chyba że jesteś ANIA LEWANDOWSKA i stać cię na wynajem całego lokalu , ale u nas na pewno nie bo musiałabyś zapłacić około 30 tysięcy więc nie pyskuj jak nie wiesz o czym I masz rację nienawidzę spać po hotelach , motelach i knajp oraz restauracji Przeważnie wynajmuje sobie domek z kuchnią i najpierw go sprzątam a pościel mam własną :-P I to włąśnie przez to ,ze pracuję już 20 lat w hotelarstwie i gastronomi . Myślisz że jak jakieś korfy robią sobie sex bibę to pościel się wyrzuca , poważnie :-D a talerze gotuje dobre Nie ja dziękuję swoje wiem , tobie życzę smacznego . Dodam , że mam męża kucharza wykwalifikowanego i 100 % zaufania do niego i własnego mieszkania .

Gość gość
My robiliśmy w domu z tym, że zamówilismy catering.

Gość gość
19:24 skądś się ten brak zaufania do kucharzy musiał wziąć, widocznie z doświadczenia więc nie sciemniaj ze w jakimś eleganckim miejscu pracujesz, bo sama przyznalas, że ana twoim końcu świata jeden lokal jest a jak wiadomo na takich zadoopiach za fajnie nie jest. No i tak jak mówiłam - jesteś chora psychicznie. Nikt normalny nie wozi swojej pościeli i nie po to jedzie na urlop żeby pucować swoją kwaterę i stać przy garach hahaha wygralas internety paranoiczko no i poziom twojej wypowiedzi oraz odzywki też świadczą o twoich problemach psychicznych. No i przyjmij do wiadomości ze nie każdy mieszka na wywiejewie gdzie jest jeden dom weselny na całą gminę. W mojej mieścinie jest kilkadziesiąt lokali gdzie nawet więcej niż jedną komunia się nie zmieści i normalnie można stworzyć kameralną imprezkę. No ale tak, przecież tam trują ludzi hahahaha.

Gość gość
Myślałam że widziałam już wszystko ale dziś przeczytałam o debilce wożącej pościel na wakacje i szorujacej swój domek letniskowy. Domyślam się, że ze swoim Januszkiem za granicę nie jeździcie, bo jak pościel do samolotu zabrać. :P

Gość gość
gość dziś Przecież wiele restauracji robi po kilka baaa nawet kilkanaście komunii w jeden dzień . Moj ojciec pracuje w zamku (jeden z najładniejszych w Polsce )i tam w jedną sale balowa dzielą na kilka części i robi sie 6-7 komunii . Przecież tak jest po 20 - 30 gości wiec po co komu wielka sala balowa czy inna ? Rok temu byłam na komuni w dużym hotelu gdzie w jeden dzień było dokładnie 12 takich "imprez" Mnie osobiście tez dziwni, ze ludzie którzy maja duze domu , ogród wola robić komunie w obcym miejscu ? Jedzenie można zamówić do domu , posiedzieć w ogrodzie . Wiadomo ze jak ktoś mieszka w bloku to lepiej w lokalu .

Gość gość
widzisz jednak strasznie cię ruszyła moja wypowiedź , mimo że nie napisałam nic obraźliwego , a ty a i owszem (baaa musiałaś sobie również dodać , ze mieszkam na zadupiu ok , może Leszno to zad***e a nie tam :-D ) . Możesz sobie pisac co chcesz i ile chcesz , ale mimo to pamiętaj DEBILU może po twojemu dotrze :-) , nie ufa się nikomu w 100 % bo nie wiesz co kto ma w głowie I może i faktycznie gdybym nie studiowała psychologii to bym tego nie rozumiała . Mimo to swoje wiem i tego się trzymam , domku nie szoruję bo jeżdżę w te same miejsca , nie jestem globtroterką więc na siłę nie mam zamiaru latać po świecie , bo muszę być jak Ania L , nie robię nikomu krzywdy , wykonuje swoją pracę sumiennie , mąż również , ale niestety napatrzyłam się na innych i oni, aż tacy sumienni nie są ;-) Więc pluj tu dalej , i smacznego kotleta ci życzę :-) w cudownej knajpce i miłego wypoczynku na pachnącej pościeli .

Gość gość
Lokale sa po to,zeby z nich korzystać. Tyle,ze dla mnie bez sensu jest uezadzanie wyzery komunijnej, spraszanie wielkiej rodziny, te wszytkie prezenty itd. I co by sie stało, jakby podac herbate i ciasto? Nikt juz nie traktuje powaznie tego sakramentu.

Gość gość
gość dziś gość dziś A z czym wy macie problem zaprząc ojca dziecka do roboty przy komunii? Po komuniach jako gość, to się jeszcze nachodzę. Korona mi z głowy nie spadła odprawiając komunię w domu dla jednego jak i drugiego dziecka. Tak, tak, lokal, żeby się nie narobić, a dokładnie te same osoby, które tak mówią mają pretensje do ciężarnych, ze nie zapi/erd/alają w pracy, tylko biorą L4.

Gość gość
dokładnie mini wesela idiotki robią i szopki :-o

Gość gość
Raz zrobiłam jedną imprezę sama czytaj zakupy wnajelam kucharki, kelnerów sami dekorowalismy sale i sami sprzatalismy. To było moje wesele. To była pierwsza i ostatnia taka impreza. Teraz każda robie w lokalu. Dlaczego? Bo idę jak gość i wychodzę jak gość. Mam duży dom i co z tego? Nawet urodziny dzieciakow dla dziadków robie w lokalu. Szkoda mojego cennego czasu na gotowanie, skakanie wokół gość i i zmywanie starty naczyń..

Gość gość
20 24 no coś w tym jest co ty piszesz ;-) 20 32 trafiłaś w punkt :-)

Gość gość
No to widzisz jesteśmy z jednego miasta i mogę ci podać mnóstwo lokali w lesznie gdzie masz cały lokal dla siebie wiec mnie nie rozsmieszaj ze lokali u nas nie ma. Ja robiłam obiad poślubny na Zielonej i miałam w ogóle osobną salkę na górze o nikt się nie zatrul no cud. Moja koleżanka robiła komunię w celi pod różą i tez tylko jej impreza tam była więc nie opowiadaj bzdur. Podobnie mój kuzyn wyprawiał komunię u Kasi koło łabędzi i tez byliśmy sami. No chyba ze masz na myśli syf typu akwawit to tam faktycznie może być fabryka imprez i niezły bajzel. No i ja cie nigdzie nie wyzwalam a juz na pewno od debili nie wyzwalam, nazwałam cie jedynie paranoiczką z zaburzeniami psychicznymi i jak widać miałam rację. Pozdrowienia z Zatorza.

Gość gość
Ojej ile osob z Leszna: ). Ja bylam.na sali kolo LOB i tam tez bylo kilka komuni. Tak samo w zamku w Rydzynie. Jak sa duze sale to robi sie kilka komuni i nie w tym nic zlego.

Gość gość
Tak jestem idiotką, bo zapraszam naszych rodziców oraz swoje i męża rodzeństwo z rodzinami na obporzdo restauracji zamiast stać przy garach od bladego świtu a potem obsługiwać i po wszystkich sprzątać. O niczym innym w ten dzień nie marze jak tylko zap*****l w ten dzień. Tak to tylko obiad i ciasto ale przy 11 osobach robi się zwykła tyrada, a ja też chcę mieć luz w ten dzień. No i ilu gości bym nie miała to zwyczajne nie wypada mi ich zaprosić na samo ciasto z kawą kiedy msza się kończy w porze obiadowej nie uważacie wy geniuszki i nie-idiotki?

Gość gość
21:03 owszem nic złego ale jak ktoś chce koniecznie mieć lokal dla siebie to bez problemu też mniejszy znajdzie. Może ta paranoiczka w Kościanie rezyduje i internet chwilowo jej załączyli :P

Gość gość
Sprawdź, złotko, wyraz 'tyrada' w słowniku j. polskiego;)

Gość gość
O jej jakaś ty światła, taka światła a "złotkuje" tu jak baba ze straganu :D dobrze wiem czym jest tyrada. Piszę z telefonu i chciałam napisać kolokwialnie "tyrka" telefon jednak mi zmienił automatycznie i niedopatrzyłam tego. Będę potępiona przez to na wieki na kafe. O ja nieszczęsna. Haha