Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Odwolac komunie?????

Polecane posty

Gość gość

Witam wszystkich. Mamy 27.05. Komunie naszej corki. Maz od poczatku pod chodzil do tego sceptycznie ( nie uklada sie nam w malzenstwie) ale razem zapisalism corke w tamtym roku na lekcje przedkomunijne. Maz w tym czasie czasowo bezrobotny wyremontowal co prawda nie do konca salon i przedpokuj, ostatnie 6mcy naprawia dniami i nocami nasze auta. Czuje sie przemeczony. To wlasnie jest powodem przelozenia komunii na przyszly rok. To fakt nie przelewa sie nam ale wszystko zalatwilam lekcje, suknie, zaproszenia juz u gosci, poczestunek tez na wszystko zapracowalam wzielam dodatkowa polowe etatu. Miedzy czasie w kwietniuokazalo sie ze mojej mamy nie bedzie operacja 20.05. A my nie mieszkamy niestety w Polsce. Meza Siostrze w styczniu urodzilo sie dziecko i nie maja jeszcze zadnego dokumentu dla niego. Maz czuje sie jak przejechany walcem i chce przelozyc! Na przyszly rok. A co z dzieckiem?? Co myslicie o tym wszystkim? Dodam jeszcze ze maz powiedzial ze goscie przyjada i bedziemy kisic sie na chacie!!! A to przeciez nie o to chodzi. Jestem przeciwna nie wiem co mam robic. Szykuje sie kolejna awantura. A co z moim dzieckiem ktore przeciez jest najwazniejsze? Moze ktos mial podobny problem. Poradzcie prosze. Czy bede egoistka gdy jednak sie przeciwstawie i zrobie komunie? Dziekuje

Gość gość
a to całe pajacowanie z komunią to w ogóle po co? lepiej w terapie małżeńską zainwestuj

Gość gość
temat chyba trochę prowokacyjny, ale odpowiem. Jak sama zauważyłaś dziecko jest najważniejsze - nie Ty, nie Twój mąż i nie reszta rodziny...to komunia Twojego dziecka, do tego nie jest potrzebna rodzina która właściwie przyjeżdża tylko po to by sobie zjeść. Mąż wiedział, że zbliża się komunia, to po co tyle robił jak zdawał sobie sprawę, ze będzie przemęczony...wybacz, ale odwoływać komunię dlatego, ze ktoś jest zmęczony, że ma operacje, ze jeszcze coś to trochę głupie tym bardziej że wszystko jest przygotowane, a i dziewczynka pewnie się cieszy. Nawet gdybyś tą komunię przełożyła, to jaką masz pewność, że za rok mąż nie będzie zmęczony (o ile bedziecie razem), że ktoś nie będzie miał operacji czy złamanej nogi. Zawsze może wyjść coś co przeszkodzi...DZIECKO jest najważniejsze, to jej dzień i koniec.