Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciekawskadziewczyna

opinia o porodówkach knurów, rybnik, żory

Polecane posty

Gość ciekawskadziewczyna

Witam, jestem w połowie ciąży i zaczynam się zastanawiać gdzie rodzić. Pod uwagę biorę jedynie porodówki w Rybniku, Knurowie oraz w Żorach. Interesują mnie takie rzeczy jak: * sale poporodowe (ilu osobowe i czy są w każdej osobne toalety), * jak szpital respektuje plan porodu * czy jest możliwe kangurowanie zaraz po porodzie * czy poród rodzinny jest możliwy (i czy jest płatny) * jakie są możliwości uśmierzania bólu (i czy są dodatkowo płatne) * czy jest możliwy system room-in po porodzie * czy jest wanna porodowa * czy można rodzić w różnych pozycjach (czy są piłki, liny itp.) Opinie są dla mnie mniej ważne, ponieważ to tylko subiektywna ocena, ale jednak można coś napisać od siebie - chętnie poczytam ;) Jeżeli przychodzi Wam na myśl jeszcze coś, o czym nie napisałam, to również napiszcie!

Gość gość
Polecam z całego serca pyskowice

Gość gość
Ja śląska nie cierpię więc w temacie nie pomogę. Ale powiem też, że okropnie mnie denerwują takie mamusie, co to wybiorą sobie porodówkę nawet i 70 km od domu bo o jedną salę więcej albo o wanienkę do rodzenia się rozchodzi (co to do cholery, SPA?) A potem już dorosłe dziecko będzie musiało po byle akt urodzenia jechać całe kilometry do USC. nie wspominając o tym, że będzie miało w dowodzie albo na dyplomie wpisane jakieś odległe miejsce urodzeniaw którym nigdy nie byl

Gość gość
21:40 masz chore myślenie, każdy szpital ma swoją opinie lepsza lub gorsza

Jestes w pierwszej ciazy? :) Plan porodu mozesz sobie napisac, a zycie i tak zweryfikuje po swojemu. Rybnik. Rodzilam 3 lata temu i w sierpniu bede rodzila znow. Opieka poporodowa cudowna. Wyrozumiale polozne pomagajace w kazdej czynnosci. Mozesz nawet dziecko do nich oddac gdybys chciala odpoczac, ja z tego nie skorzystalam, sama czuwalam. Jesli chcesz znieczulenie to wzywany jest anastezjolog i wszczepia Ci znieczulenie w kregoslup. Jest sala do porodu rodzinnego. Sa dostepne pilki. Wszystko darmowe. Kangurowanie - oczywiscie - polozne pytaja czy chcesz czy nie. W salach poporodowych toaleta i prysznic przypadaja na 2 pokoje. Nie jest to uciazliwe. W salach leza po 2 pacjentki. Podczas porodu prysznic i toalete masz za sciana. Ja bardzo polecam. Mimo kiepskiej ogolnej opinii Rybnika, ja sobie bardzo chwale. Urodzilam wczesniaka, nie odkleilo mi sie lozysko. Wszyscy reagowali bardzo szybko, bo niepotrzebnie tracilam krew. Kiedy juz bylam w sali, a wyniki z krwi mialam bardzo kiepskie to przyszedl do mnie lekarz z psychologiem. Proponowali mi transfuzje krwi kiedy jeszcze dziecko bylo w inkubatorze. Spokojnie wszystko wytlumaczyli, ale ja juz bylam mama. I mialam takiego powera ze odmowilam, niepotrzebowalam kolejnych ewentualnych powiklan o ktorych poinformowali mnie. Mna osobiscie zajeli sie swietnie i jestem im bardzo wdzieczna. Moja siostra pierwszy porod miala w klinice - bo tak sobie wymarzyla. 2 urodzila w szpitalu w Rybniku i rowniez byla zachwycona. Samo tosię ze personalizuja pacjentki, a nie leca tasmowo jest fajne. Sam porod nie jest lekki, latwy i przyjemny w zadnym miejscu na swiecie, ale jesli po zajma sie Toba najlepiej jak potrafia to docenisz.

Gość ciekawskadziewczyna
Madoro dziękuję za odpowiedź! :) innym paniom za rady, które nic nie wnoszą w moje życie lub w ogóle nie są odpowiedzią na moje pytanie bardzo dziękuję

Gość gość
Knurow. Plan porodu tak jak już jedna mama napisała ty sobie możesz napisać ale to ma niewiele się zda. Sytuacja zweryfikuje. Byłam w sali 2 os. miałam swoją łazienkę (bez ubikacji).Poród rodzinny darmowy, można rodzic w wodzie ale trzeba mieć swój basen, gaz lub znieczulenie do porodu.Położna zachęcała do zmian pozycji a ja miałam piłkę do skakania dla siebie.