Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Grill na 15 osób co podać i w jakich ilościach

Polecane posty

Gość gość
My zawsze robimy karkówka kiełbasę kaszanke i kurze nogi, na 15 osób kupilabym po 20 szt każdego rodzaju Ale nie grilluj może wszystkiego od razu będziesz mogła ew zamrozić, do tego bagietki lub jakieś inne pieczywo, piwo się tzatziki musztarda itd, sałatka z roszponki lub rukoli papryki ogórka pomidora fety cebuli odprawiona pieprzem cukrem sokiem z cytryny, my zawsze te jedna robimy

Gość gość
Wiem nie każdy lubi kaszanka Ale jak się zdecydujesz to bierzesz folie aluminiowe kaszanki odbierasz obkladasz cebula w piórka posyp czymś sola lub przyprawą i na grilla

Gość gość
Boże same dziadówy na kafe, co by chciały zrobić imprezę za 100zl i jeszcze kalkulują czy się opłaca... Jeśli gril, to ja bym kupiła tak: -20szt kielbasy -15szt kaszanki -20 szt skrzydełek z kurczaka - 2 kg karkówki - zrobilabym szaszkyki z piersi indyka +papryka +cebula +ewentualnie ananas A i tak pewnie zostanie. Ale lepiej żeby zostało, niż zabrakło. Do tego 2-3 sałatki. Np z sosem miodowo-musztardowym.

Gość gość
Tak jasne niech sie nażrą za 500 zł a autorka by caly tydzien jadla za to

Gość gość
To ta co chce Chrzest robić na 15 osob. Kobieto przestan zakladac co chwile nowe tematy nie stac cie to nie wyprawiaj Chrzcin. Jak juz serio chcesz to powiedz, że zapraszasz na kawe i tort i tyle.

Gość gość
To samo pomyślałam że to ta od Chrzcin :) na tamtym watku pisala ze ma 300zl na podwieczorny poczestunek wiec w czym ona ma dalej problem?

Gość gość
Tu autorka Jesteście wszystkie zdrowo walniete. Normalny temat normalne pytanie a każda ma swoją durną teorię. Żałuję że napisałam w ogóle.

Gość gość
Jak wszystkie zapraszam sobie ja jestem normalna :D

Gość gość
Normalnie, kiełbasy tak z 25, zrób szaszłyki, jedna czy dwie sałatki, ketchup, chleb ciemny i jasny i tyle do tego oczywiście alkohol i napoje

Gość gość
Autorko ja ci odpisałam o 21.00 normalnie, ale widzę, że do jednego worka mnie wsadziłas z dziadówami i wariatkami, przykre

Gość gość
Łomatko, ale macie ból d**y. Autorko 3 kg karkówki (50 zł), 2 kg kaszanki (15?), sałatka tzw świeża tzn sałata, ogórek itd - 2 sałaty lodowe, lub masłowe i cała reszta powinna cię wynieść góra 20 zł. Oczywiście chleb, lepiej kupić 2 bochenki i wyłożyć tyle ile w danej chwili potrzeba ( dobry z piekarni jest po jakieś 5-6 zł) Duży ketchup, jakiś sos, musztarda (10zł), kiełbasa ok 2 kg (dobra kiełbasa do 40zł) To masz 150 zł. Do tego napoje, ze dwa ciasta, możesz jeszcze jakąś imprezową sałatkę z ryżem, czy makaronem zrobić. Jakbyś się zdecydowała na kaszankę, to pakujesz ją w folię aluminiową z cebulą i kiszoną kapustą. Z kiełbasy możesz zrobić szaszłyki. Cebula, papryka, patyczek i starczy. Spokojnie się zamkniesz w 300zł, a może nawet i kilka puszek piwa w to wejdzie.

Gość gość
wy serio z grila tylko karkówkę, kaszankę i kiełbachy jecie? tyle jest ciekawych opcji, ale nie, non stop w kółko musi być to samo? :o

Gość gość
23:36 to przedstaw nam proszę swoje innowatorskie propozcje

Gość gość
Ależ wy - w większości, durne klępy jesteście. Autorka zapytała o ilość, jaką ma przygotować. Ale takie durnoty to pytania nie zrozumiały

Gość gość
gość wczoraj Już to zrobiłam na poprzedniej stronie. Ale na jedną moją propozycję praktycznie wszystko inne to karkówka z kaszanką :D :O

Gość gość
Co za dziadówy że na grillu tylko kiełbasa i karkowka

Gość gość
To zależy jaka to okazja, jacy goście (czy "swoi" kompani czy ktoś kogo wypada zaprosić). Ja e formie grilla robię urodziny syna na rodziny i znajomych, zazwyczaj jest ok 12-14 osób. Nie liczę kosztów, pewnie wychodzi ze kilka stówek, ale to dlatego że zawsze dokupuję jakieś ozdoby, a to lampion, do tego kwiaty itp itd. A z samym jedzeniem nie ma co przesadzać. To "ciężkie rzeczy" Robię z 6 kawałków karkówki, z z 15 kiełpasek, kilka kaszanek, szaszłyki (z piersi kurczaka, cukini, cebulu, papryki), kilka batatów i dla bezmięsmych jakieś sery typu camambert, oscypki, do tego sałatka z pomidorem (dużo i tanio), ogórki, sosy, musztarda itp, pieczywo (też pieczone)...

Gość gość
Wolę kiełbasę i karkówkę z grilla niż wsadzić sobie kija w dupę i udawać, że jestem geslerowa i serwuje tylko wykwintne dania z grilla... Teraz to nawet na grillu trzeba wg kafeterianek się podpisywać światowymi daniami haha jakie pancie wszystkie, kiełbasa jest a fe ;-)

Gość gość
wczoraj Boże same dziadówy na kafe, co by chciały zrobić imprezę za 100zl i jeszcze kalkulują czy się opłaca... Jeśli gril, to ja bym kupiła tak: -20szt kielbasy -15szt kaszanki -20 szt skrzydełek z kurczaka - 2 kg karkówki - zrobilabym szaszkyki z piersi indyka +papryka +cebula +ewentualnie ananas A i tak pewnie zostanie. Ale lepiej żeby zostało, niż zabrakło. Do tego 2-3 sałatki. Np z sosem miodowo-musztardowym. a a a hej a możesz podać przepis na sos , może masz jakieś fajne przepisy na sosy , sprawdzone sałty poszukuję jeszcze przepisu na sprawdzone marynaty do mięs wiem że w necie dużo przepisów ale najlepsze takie sprawdzone nie jestem autorką tego tematu a tak od siebie dodam że oscypek z grilla z żurawiną jest z******ty tylko ten prawdziwy z gór bo te oscypkopodobne z marketu to już nie to kto mieszka bliżej gór może spróbować w ogóle do mięs dobrze komponuje się żurawina

Gość gość
Zależy ile tego sosu musztardowy miodowo ma być. Zwykle do sałatki robię -1 kyzka miodu -1 lyzka musztardy sarepskiej -2 łyżki okiwy -trochę soku z cytryny do smaku - trochę pieprzu. Ten sos robię zwykle do sałaty + pomidorki koktajlowe + ogorek+ czerwona cebula.

Gość gość
Ja jak robię grilla to podstawą jest kiełbaska, szaszłyki, warzywa z grilla typu pieczarki, cukinia no i oczywiście kaszanka z pomidorem i cebulą. Do tego robię sałatkę grecką. Nie może zabraknąć jakiś dobrych sosów i moich ulubionych ogórków konserwowych Krakus. Z kupowanych tylko te mi smakują , bo są bardzo chrupkie.

Gość gość
1.Szaszłyki z np: Ogórek świeży Cukinia Papryka czerwona, zielona, żółta Cebula Pieczarka Mięso: schab albo kurczak oba z marynaty 2. Kaszanka z cebulą w sreberku, ktoś dodaje pomidorów, muszę tak spróbować. 3. Kiełbaski w np piwie. 4. Schab np w marynacie z musztardy, ketchupu, oleju i przypraw 5. Kurczak (piersi) / indyk, marynata i /lub przyprawy. 6. Papryka też do grilowania. I np też cukinia. 7. Rybka do grilowania. 8. Chleb zwykły i np czosnkowy. 9. Sos tzatziki. 10. Sos a'la tzatziki, ale na bazie startej papryki czerwonej, jogurt i jeszcze sól, pieprz, i czosnek. 11. Ketchup, musztarda, majonez, sosyinne gotowe. 12. Ziemniaki zapiekane z cebulką w sreberku z masełkiem i solą też na grill. 13. Tradycyjna sałatka z pomidorów, z cebulką, solą, pieprzem, odrobiną oleju. 14. Sałatka z pomidorów i czosnku. 15. Sałatka z sałat mix, ogórka świeżego, pomidora, rzodkiewki, papryki, sera feta, z jakimś gotowym sosem typu włoski, francuski etc. 16. Sałatka z sałaty, świeżego ogórka, koperku, cebulki dymki, w jogurcie na słono z dodatkiem np czosnku. 17. Woda gazowana i niegazowana, cola, soki owocowe, piwo.

Gość gość
Robiłam teraz super szaszłyki: na 8 sztuk wyszło mi: - 2 pojedyncze filety z kurczaka - 1 papryka czerwona - 1 papryka żółta - pół cukinii - pół cebuli białej i pół czerwonej

Gość gość
dzięki za ten przepis na sos szukałam tego tematu i już myślałam że autorka go usunęła a tu patrze dzisiaj jest super dziewczyny ten przepis na szaszłyka spróbuję kiedyś znajoma robiła fajną kaszankę do folii aluminiowej kaszanka pokrojona cebulka i kapusta kiszona [oczywiście obok kaszanki ] bardzo smaczne to było

Gość gość
ja robiłam na mało osób, ale ludziom często smakowała sałatka grecka. Kroi sie w kostke pomidory, ogórek konserwowy, oraz ser feta- tez w takie ładne kostki. trzeba kupic sos sałatkowy ziołowy, w małej saszetce, i go rozcieńczyc w szklance z dodatkiem wody i oleju, dodajesz to do składników i delikatnie taplasz je w tym sosie.. mozna jeszcze dac oliwki, ale ja nie dawałam i było b dobre. neidawno tez spróbowałam b ciekawej salatki która robi sie w minutę, dałam ja na wielkanoc jako dodatek bo mam coraz mniej checi na stanie przy garach, okazała sie niezła: https://smaker.pl/przepis-salatka-imprezowa-z-zoltym-serem,159954,koral.html

Gość gość
zapomniałam - do greckiej trzeba jeszcze cebulę, moze byc czerwona... dawno nie robiłam...

Gość gość
a jedzenie to moim zdaniem najlepiej jakby było tak w sam raz. raz tez robiłam przesadnego grilla, kiełbasy, jeszcze chyba zupa, kilka rodzajów szaszłyków, i zjeslismy, ale mi było niedobrze. I nawet gorzej szła rozmowa, bo kazdy tylko zarł, a na koniec wszyscy jacys niewyrazni, tez chyba zmeczeni z przejedzenia.

Gość Nina Kowalska
Oprócz mięsa oczywiście sałatki - grecka bardzo fajnie pasuje, można podać warzywa z grilla np. cukinię i bakłażana, a do pochrupania ogórki konserwowe - najlepsze są z Krakusa, słodko-kwaśne i bardzo chrupkie.

Gość gość
gość 2018.05.09 Wolę kiełbasę i karkówkę z grilla niż wsadzić sobie kija w d**ę i udawać, że jestem geslerowa i serwuje tylko wykwintne dania z grilla... Teraz to nawet na grillu trzeba wg kafeterianek się podpisywać światowymi daniami haha jakie pancie wszystkie, kiełbasa jest a fe oczko.gif xxx Hahaha, pieknie ujęte i zaorane damulki :D

Gość molinkaa
15 osób to sporo więc musisz dużo kupić ;) na szczęście takie produkty jak ogórki konserwowe się nie psują więc jak nie zejdą to będą na inny raz :)