Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Brzuch bardzo szybko, może zbyt rośnie

Polecane posty

Gość gość

Witam, Jestem w 15 tygodniu ciąży. Mój brzuch już od jakiegoś 11 był duży, już jest to zauważalne. Z tego co czytam to dziewczynom od 20 - 23 zaczynał jakoś widocznie rosnąć brzuch. Nie przytyłam na reszcie ciała, chodzę w tych samych ciuchach co przed ciążą. Czy któraś tak miała i czy to powód do zmartwienia?

Gość gość
Tak, bo może to być spuchnięcie wątroby, co się czasem wiąże z zatruciem. A może tylko po prostu masz dużo wód płodowych. Na wszelki wypadek kontroluj wagę i od czasu do czasu pogadaj z prowadzącym lekarzem.

Gość gość
Nie martw sie. U mnie tez szybko brzuch bylo widac i taka po prostu moja natura byla bo ciaza ksiazkowa:) oczywiscie lekarza zapytac nie zaszkodzi jesli Cie to niepokoi.

Też tak miałam i wszystko jest w porządku z dzidzią i ilością wód płodowych. Jeśli regularnie chodzisz do lekarza i nic nie mówi, to nie masz powodu do obaw :)

Gość gość
Wszystko ok. Ja miałam brzuch już w ósmym tygodniu. Taka uroda.

Gość gość
Bylam w 12 tc jak osoby postronne juz widzialy moja ciaze. Mialam wielki brzuch do porodu jak na bliznieta - dziecko 4200 i 60 cm, wod duzo. Brzuch wielki przez za waska miednice. W drugiej ciazy to samo, pod koniec ledwo sie kulalam- tym razem smyk 4540 i 60 cm ( sama mam 158).

Gość gość
Wszystkie badania mam w porządku, książkowo lekarz mówi. USG pierwsze mówił że bardzo prawidłowy rozwój. Z USG termin o 5 dni wcześniej niż z OM. Mój partner wazyl 4,5 jak się urodził więc może jego geny i też będzie wielkolud ;) taka mam nadzieję ze przez to :)

Gość gość
19:08 Nie partner, tylko KONKUBENT.

Gość gość
Partner, konkubent, ojciec dziecka - mój mężczyzna a zwać możesz jak Ci się podoba;)

Gość gość
U mnie też zaczęło być widać brzuch wcześnie, lekko już w 14 tygodniu. W 20 tygodniu miałam już piłeczkę. A w ostatnim trymestrze ogromny brzuch, że pytali mnie o bliźniaki. Dzircko zdrowe, ale duże. 4.5 kg i 57 cm. Miałam też sporo wód płodowych.

Gość gość
W 20 to ja chyba już będę miała nie piłeczkę a spora piłę ale nie bliźniaki na szczęście :)