Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nie chcemy dzieci.

Polecane posty

Gość gość
dziś gość dziś gość dziś dziś x E tam wystarczy ze twoje dziecko nie będzie chciało mieć dzieci i i tak zostanie dosłownie NIC po tobie xxx Może też stwierdzić, że życie jest bez sensu i skoczyć z wieżowca zanim osiągnie wiek rozrodczy x może to będzie w pewnym sensie wychowawczą porażką a może nie...może urodzę martwe dziecko albo umrze wkrótce po narodzinach...ale jaki to związek z moimi wyborami i odpowiedzialnością za nie? My tu chyba rozmawiamy o świadomym życiu i jego celu?

Gość gość
gość dziś Akurat ta dyskusja dotyczy tego co po kim zostanie i dlaczego to ma być ważne.

Gość gość
gość dziś A czy życie koniecznie musi mieć jakiś cel? Niezależnie od tego ile genów rozsiejesz po świecie, niezależnie od tego co osiągniesz i tak umrzesz. I tak cię nie będzie. I tak będzie Ci wszystko jedno czy coś po Tobie zostało czy nie.

Gość gość
dziś lekarstwa i szczepionki to też broń z opóźnionym zapłonem. Podoba mi się, że broń to coś, co c****erwsze przyszło na myśl w refleksji nad ludzkimi wynalazkami :D PS. znam małżeństwo gruubo po sześćdziesiątce, którzy 99% dolegliwości leczą...wodą egzorcyzmowaną, z dobrym skutkiem. Oczywiście jest i dobre odżywianie, i aktywny tryb życia, i ziółka ale generalnie poza stomatologiem rzadko bywają u lekarza. Są bezdzietni ale czasem i posiadanymi, wypracowanymi dobrami dzielą się z innymi.

Gość gość
dziś gość dziś A czy życie koniecznie musi mieć jakiś cel? x ło matko

Gość gość
A czy nie posiadanie dzieci to grzech?

Gość gość
dziś a kto ci to sugeruje? ale już życie w związku małżeńskim i świadome, bez istotnego powodu, z wygody, zamykanie się na życie jest grzechem

Gość gość
gość dziś dziś a kto ci to sugeruje? ale już życie w związku małżeńskim i świadome, bez istotnego powodu, z wygody, zamykanie się na życie jest grzechem xxx A czy niechęć do posiadania dzieci nie jest istotnym powodem?

Gość gość
dziś a co leży u podłoża "niechęci"? I czemu sł€ży życie w związku? - tak z ciekawości jak to postrzegasz, bo małżeństwo to wspólnota z okreslonymi celem i zadaniami do spełnienia.

Gość gość
15:33 wg kościoła jest to grzech tak samo jak posiadanie jednego dziecka,Też jest grzechem.

Gość gość
Dzieci rodzi się dla siebie a nie dla jakiegoś świata. Jeśli ktoś tego nie czuje to i tak musi bo tak trzeba?? Proszę was. A później te dzieci rosną na psycholi z deficytem miłości. Oddawane pod opiekę nian żłobkow cioc babć bo jednak to całe macierzyństwo to nie dla nich. Szkoły z internetem czy inne placówki są pełne małych dzieci których nikt nie kocha lub rodzicom się niechce mini zajmować. Dzieci powinni mieć ludzi którzy chcą którzy to czują. Napeno nie wszyscy.

Gość gość
A kto normalny chce dodawac sobie obowiazkow, problemow i wielkich wydatkow :D

Gość SuperGosc666
No ale najlepiec dodawac te obowiazkim innym jak sie zestarzeja. Dwoje dziadkow, siedzacych an tylkach i wymagajacych od dzieci innych ludzi zeby sie nimi opiekowali bo placili podatki cale zycie? Jezeli moje dziecko ma sie opiekowac ludzmi ktorzy niemaja swoich dzieci bo chcieli zyc wygodnie... no coz, niech na stare lata tez sobie w tej samotnosci siedza? Ale cos czuje ze bedzie nazekanie ze 'panstwo' ni zapewnia odpowiedniej opieki.

Gość gość
SuperGosc666 dziś A co to za różnica czy dodajesz te obowiązki innym teraz (opieka nad dzieckiem w żłobku, przedszkolu itp) czy kiedy będziesz stary? W jednym i drugim przypadku dodajesz komuś obowiązków. Opieka na starość należy się każdemu w ramach istniejącego prawa. Jeśli będę chciała mieć lepszą opiekę to za to zapłacę. Być może nawet Twoim dzieciom. I może one będą z tego zadowolone, bo dzięki temu będą miały pracę.

Gość gość
Myślimy ze takich jak Wy jest całe mnóstwo, a tylko nieliczni chcą sie babrac w gownach bachora.W moim miasteczku są pary od 30 w wzwyż, takie paczki .Nikt z nich nie ma dzieci,nie chce i nie będzie ich mieć. Ja i mąż mamy 35 i 38 i też mamy w d***e wychowywanie bachora.Żyjemy, korzystamy z życia, przygód i wygody.A te osoby które mają, wierz mi,albo wpadły bo w głowie nasrane,albo teraz narzekają ze zdecydowali się na usranca.

Gość gość
Jesteś pewny ze jak twoja dzieci zamieszkają za granica to zrezygnują z pracy i przyjadą się tobą zajmować? Albo wezmą do siebie? To przykre ale niestety ... Dużo osób załatwia rodzicom don starców albo zatrudnia pielęgniarkę do zajmowania się. Nie ma żadnej gwarancji ze dzieci się będą zajmować rodzicami

Gość gość
16:47 nikt nie będzie się opiekował starszymi ludźmi za darmo. Ludzie mają taką pracę wiesz? Tak jak panie w przedszkolu czy w żłobku. Czy twoje dzieci uczęszczały do tych placówek? Jeśli tak to dlaczego ktoś musiał opiekować się twoimi dziećmi? Przecież ty jesteś matka i to twoja powinność. Jeśli ktoś nieche mieć dzieci nie niema. A opieka i tak mu się należy koniec kropka.

Gość gość
dziś Żyjemy, korzystamy z życia, przygód i wygody x abstrahując od posiadania dzieci - do czasu, to wszystko jest na kredyt. To jest wasze niebo, które sobie wybraliście. To są wasze szklane paciorki, za które oddaliście swoje dziedzictwo i pałace. Żal was...a jak przyjdzie wojna i głód, a przyjdą na pewno, co zostanie z waszego nadęcia i buty? Wasze dusze są nieśmiertelne, nikt wam nie poda złotego strzału, będziecie błagać o śmierć a ona nie nadejdzie...

Gość gość
Ja też nie chce dzieci,żona także Nie chciała więc dobraliśmy się ok.współczuje tym co męczą sie z dziecmi calymi dniami.Świadczą o tym wpisy także tutaj.Sfrustrowana baby tak zazdroszczą tym bezdzietnym ze atakują je na każdym kroku

Gość gość
gość dziś dziś Żyjemy, korzystamy z życia, przygód i wygody x abstrach*jąc od posiadania dzieci - do czasu, to wszystko jest na kredyt. To jest wasze niebo, które sobie wybraliście. To są wasze szklane paciorki, za które oddaliście swoje dziedzictwo i pałace. Żal was...a jak przyjdzie wojna i głód, a przyjdą na pewno, co zostanie z waszego nadęcia i buty? Wasze dusze są nieśmiertelne, nikt wam nie poda złotego strzału, będziecie błagać o śmierć a ona nie nadejdzie... x Wojna nie zależy ode mnie. A macierzyństwo to skazywanie się na męczarnie samemu.

Gość gość
O co chodzi ze bedziemy blagac o zloty strzal?

Gość gość
dziś ja też nie rozumiem czemu amatarzy telenowel siedzą na forum dla taterników i udowadniają jak fajnie jest siedzieć w domu, w ciepełku, przed telewizorem i popijać dżin z tonikiem zamiast zdobywać Mount Everesty :D

Gość gość
dziś A macierzyństwo to skazywanie się na męczarnie samemu. x właśnie patrzymy z mężem na nasze dziecko jak nieporadnie kroczy po mieszkaniu, gada po swojemu, ściąga książki z półek, obdarzając nas od czasu do czasu słodkim uśmiechem i całusem. Kochamy, kochamy, kochamy... Zaiste męczarnia i galery :D

Gość gość
To przypomnij sobie poród i nieprzespane noce :P jeszcze problemy w szkole i czeka was nastoletni wiek.

Gość gość
18:11 zapytaj męża ile razy dziś gapił się na tylko kobiet, mając w duszy wasze dziecko i twoje poświęcenie

Gość gość
Dziwne, musisz być z jakiejś zapadłej wioski, bo dzisiaj 30 latkowie uchodzą za bardzo młodych ludzi. Ja mam 37 I w zasadzie brak takich problemów

Gość gość
18:11 to są tylko momenty. Te słodkie uśmiechy i całusy są tylko na chwilę. Przed wami okres dorastania i buntow. I tego wam współczuję. Gdyż mam już to za sobą ;). Różowo nie będzie.

Gość gość
17:49 co to jest złoty strzał??? Bo ja religijna jeste ale tego określenia nie znam. I ty do tego głodu i tych wojen powołujesz nowe życie?? Chcesz aby twoje dziecko cierpiały?? Żeby być może skończyły w obozach pracy?? Można być dobrym człowiekiem z dobrą dysza nie mając dzieci. A zbawić nas będzie Bóg nie ty. I ty się w tej kwestii wypowiadać nie powinnaś.

Gość gość
Właśnie nie rozumiem tez wierzących osób. Wiedza ze w życiu i po śmierci będą cierpieć a i tak powołują na świat

Gość gość
dziś 18:39 ależ ja mam dwa szczęścia na raz - starsze w wieku dorastania i maleńkie z nieprzespanymi nocami w gratisie. Wcale nie mówię, że jest lekko ale jak się kocha ...