Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Nowe okulary dziwnie zniekształcony obraz?

Polecane posty

Gość gość

Witam, otóż miałam ostatnio robione badania wzroku moja wada się powiększyła z -0.75 na -2.75 gdyż nie nosiłam regularnie okularów, poszłam na badanie do optometrystki na soczewki i zbadała mnie źle wyszło jej że mam wadę -1.25, poszłam wyrobić tez nowe okulary i okazało się że wadę mam -2.75!!! Dostałam soczewki -2.50 i super w nich widzę... Ale nowe okulary to dziwna sprawa, mam -2.75 antyrefleks do komputera bo dużo siedzę i plastikowe szkła bo miałam kiedyś normalne tzn. zwykłe szkła ale strasznie się brudziły... I jak pierwszy raz okulary założyłam to widziałam świat jak pijana, musiałam je ściągnąć. Bardzo dobrze w nich widzę z daleka itd. i z bliska ale zniekształcają mi obraz... Np. telefon czy laptop wydają się mniejsze niż są w rzeczywistości... ręce mniejsze itd. Oprócz tego wszystko jest super. W moich 1 okularach nie miałam czegoś takiego, tutaj też mam większe szkła. Czytalam coś o tym, że oczy muszą przywyknąć, czy to prawda? Bo jak na razie to się czuję jak w akwarium albo jakby się patrzyło przez to rybie oko... :/

Gość Ola

Antyrefleks? Miałam to samo.

Gość czarny91

Za duża moc na oczy, też tak miałem. Ale powinno zniknąć, u mnie to trwało 2-3 dni. jak nie minie, to idź tam gdzie robiłaś badania i powiedz o tym