Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Proszę, pomóżcie.

Polecane posty

Gość gość
00:21 życzę ci żebyś nigdy nie była w takiej sytuacji że musisz zebrać po obcych ludziach bo wstyd straszny. Autorko ja kiedyś całe miesiące jadłam chleb ze smalcem ;/

Gość gość
Pensja, 500+, alimenty, spróbuj poszukać jakiegoś dodatkowego zajęcia po pracy, wynajmij mniejsze lub tańsze mieszkanie, może spróbuj znaleźć lepiej płatną pracę, zgłoś się do opieki społecznej, może coś ci pomogą. Zawsze można też jechać za granice, ludzie wyjeżdżają z dziećmi i dają radę, tam też są przedszkola.

Gość gość
Jak ma pensję chociaż minimalną plus alimenty to o 500+ można tylko pomarzyć. Trzeba się zająć długami żeby nie narastały. Dogadać się z bankiem, dogadać - czyli porozumieć w kwestii dogodnego rozłożenia rat. Skoro nie masz niczego co by mogli zająć, mieszkania czy samochodu, to tym bardziej będą woleli żebyś jakkolwiek, choćby pomału, splacala to co trzeba. Możesz pomyśleć o kredycie konsolidacyjnym - to nie jest pomoc charytatywna i nie opłaca się, patrząc całościowo, ale pozwala na niższą ratę przy spłacie długów i mimo wszystko może ci pomóc stanąć na nogi. Skontaktuj się z jakąś fundacją która pomaga dłużników nie wpaść w spiralę - bo tego bym się obawiała na twoim miejscu. Poszukaj lepszej pracy i tańszego mieszkania, tak małemu dziecku nie są potrzebne nie wiadomo jak dobre warunki, spokojnie wystarczy wam malutka kawalerka. Zainteresuj się jak mogłabyś dorobić w domu. Z takich długów jeszcze da się wyjść. Naprawdę nie masz zupełnie nikogo kto mógłby ci pomoc? Dalszej rodziny, przyjaciół, znajomych? Popytaj na lokalnej grupie dla mam- o dodatkową pracę, mieszkanie czy inną pomoc. Pewnie lapiesz się na paczki żywnościowe - kryterium dochodowe jest śmiesznie wysokie w tym przypadku.

Gość gość
Autorko, firma jakiej branży upadła?

Gość gość
Wydaje mi się, że bez seksu żaden facet dychy nie wylozy. Na pewno nie jest na rękę teraz szukać na gwałt faceta ale nie bądź niedostępna, konto na jakimś portalu randkowym nie zaszkodzi. Bogaty mógłby szbko spłacić zadłużenie a biedny choćby z dzieckiem zostać. Na szybką gotówkę możesz sprzedać zbędne rzeczy na allegro. Ja tak robię :)

Gość gość
gość dziś Allegro jest zawalone śmieciem i jż się tam tak łatwo nie sprzedaje, jak kiedyś. W dodatku opłaty są iście złodziejskie. Poza tym, nie uważam, żeby kobieta w potrzebie musiała się szmacić za pieniądze. Ja już bym wolała siedzieć pod mostem, ale zachować godność :) Jest coś takiego, jak survival miejski, który pozwala przeżyć w mieście nie mając grosza w kieszeni, także... jakaś forma oszczędności na długi to jest.

Gość gość
Swoją drogą przydał by Ci się taki facet jak ja, mający na mieszkanie, splacil by zadłużenie. Masz coś co wyrowna minus tego dziecka? Nie wiem bardzo ładna dziewczyna może jesteś albo kochająca? :)

Gość gość
07:38 Żaden facet, który uważa dziecko - nawet nie swoje - za ''minus'' nie nadaje się do związku :) Wracaj do swojej piwnicy.

Gość gość
To jak pracujesz to gdzie jest syn? Chyba ze praca w domu?

Gość gość
Autorko, jeżeli rodzice nie żyją to co z ich mieszkaniem? Nie masz nikogo bliższego do ewentualnej pożyczki? Ja wiem, że może być ciężko, ale wątpię żeby ludzie zaczęli wpłacać pieniądze w ślepo.

Gość gość
gość dziś Jak się szuka wad allegro to się znajdzie, ja nadal sprzedaje i jakoś idzie. Co do 10tys i seksu, ja bym nie dał za przytulenie 10 koła. Nawet za seks czy dużo seksu to dużo oszczędności. Ale nie musi się szmacic na roksie, niech po prostu wejdzie w jakiś miły związek z facetem. To było jej ułatwiło sprawę. Nie ma co grać niewydymki, dziecko potrzebuje ojca, ona na pewno też bolca. Trzeba spróbować, może się koleś zakocha w seksie i będą razem. Z problemu możne wyjść coś pięknego. A tulac się z dzieckiem pozdrawiam ulicy, może w domu samotnej matki mogła by odłożyć na spłatę kredytu?

Gość gość
Wracam więc do swojej piwnicy ze ćwierć miliona majątku netto. Wychowywać obce dziecko po jakimś lobuzie to minus i nikt mnie nie przekona.

Gość gość
Czym się zajmujesz autorko? Może firma upadła bo zabrakło dobrego biznes planu?

Gość gość
Autorka musi zrozumieć, że facet za 10000 może mieć 50 seksow na roksie. Dla mnie to czasami był rok oszczędności. I miałbym rok oddać za darmo? Jak się trafi jakiś desperat za seks wakacje to powinna mu tam na kwaterze stopy całować bo to ona ma problemy i może je łatwo w miarę rozwiązać. Facet mający długi został by sam a już napewno żadna by mu nie zaprpponowala wakacji z sekem i jeszcze spłatę kredytu.

Gość gość
Już i prawiczki z Kafe powychodziły z piwnic.

Gość gość
gość dziś Wracam więc do swojej piwnicy ze ćwierć miliona majątku netto. Wychowywać obce dziecko po jakimś lobuzie to minus i nikt mnie nie przekona. x O proszę, jak ładnie kompleksy z Ciebie wylazły ;) Wsadź sobie swój majątek w tyłek, skoro brakuje Tobie elementarnej kultury, plus psychik tak pokrzywiona :)

Gość debili nie sieją
prowo jak hooj jakiejś cwaniary z gimbazy a wy łapiecie jak pelikany, pewnie też łapiecie się na te emaile z nigerii że czeka na was $20mln hahaha i tylko trzeba wysłać kase na opłaty łapówek aby pracownik banku wydał kase waszych przodków którzy zgineli w wypadku samolotu, co za jełopy

Gość gość
A coś do tego dziecka kiedyś się otrzasnie i zrozumie, że to minus i modela mieć nie będzie. Co najwyżej jakiś desperat chcący seksu na którego żadna inna nie spogląda.

Gość gość
gość dziś Czysta kalkulacja, a Twoje ''jakoś'' mówi wszystko. A z tego: ''może się koleś zakocha w seksie i będą razem'' można się bardzo wiele dowiedzieć o Tobie, na niekorzyść. Jeśli myślisz, że facet jest Autorce potrzebny, to niestety schlebiasz sobie i się mylisz. Na pewno lepiej jest już pozostać samemu i wypracować sobie zaradność i samodzielność, niż mieć do czynienia z egzemplarzem Tobie podobnym.

Gość gość
Komeksy? A po co mam brać kobietę z dzieckiem jak pełno kobiet bez dziecka po lobuzie? Wolę mieć swoje dzieci a nie chować obce. Myślę że autorka dużo chętniej by przyjęła rulon 10k w prezerwatywie prosto w dziurkę. A jak to Ty jesteś to nie warto komuś takiemu pomoc :)

Gość gość
08:10 Ty nie jesteś wart nawet splunięcia Tobie pod nogi... i śmiesz jeszcze oceniać innych? :) Zabawne :)

Gość gość
Jak nie umiesz sobie poradzić z 10% prowizji to nie bierz się za handel. A jak trochę poszukasz to na YouTube nawet są przykłady jak można zarobić sto tysięcy złotych tylko jedną aukcją w roku. Skoro ktokolwiek tam sprzedaje to im się opłaca nadal. Jestem prawiczkiem więc jeśli prawiczek jest zły to nie mam pytań już.

Gość gość
Ok może nie jestem wart spluniecia ale to nie ja zebrze o dyche na kafe. Od początku kieruje swoje wybory materialne tak by swój majątek zachować i powiększać. Się chodzi po klubach daje tyłka to się ma problemy. Ja się jakoś w alimenty nie wkopalem. Mogła myśleć a teraz wola o pomoc. To jej pisze jak wygląda rzeczywistość. Może nadal wierzyć w bajki że ktoś bezinteresownie przeleje pieniądze a dług urośnie do 20tys. Jej cyrk i małpy. Szkoda bowiem lubię przedsiebiorcze myślenie u kobiety.

Gość gość
gość dziś Poradzić sobie potrafię, co nie znaczy, że jestem tak głupia, by tyle płacić ;) I dlatego właśnie zarabiam miesięcznie ponad 50 tysięcy :) Ostanie zdanie Twojej wypowiedzi jest tak oczywistą manipulacją, że się nie odniosę :)

Gość gość
gość dziś Nikogo nie interesuje, jakie kobiety lubisz. Natomiast większość ludzi obytych będzie zainteresowana Twoim brakiem kultury dyskusji, który to eliminuje Cię jako partnera w każdej rozmowie ;)

Gość gość
gość dziś Krytykujesz autorke, ale sam nie jesteś lepszy. Masz problemy ze znalezieniem drugiej połówki w realu. Myślisz,że internet ci w tym pomoże? Proponowanie komuś seksu w potrzebie pachnie desperacją.

Gość gość
08:27 To już nie jest tylko desperacja, to zwyczajna perfidia i chamstwo. Całkowity brak człowieczeństwa. Takie jednostki powinno się izolować i poddawać resocjalizacji, jako że ewidentnie mają problem z psychiką i w odnalezieniu się w cywilizowanym społeczeństwie.

Gość gość
Autorko to już kiedyś było tylko długi cały czas ci pozostały. Wcześniej liczyłaś po złotówkę teraz już po 5. Może paru głupków c***arę setek wpłaci.

Gość gość
00:41 hah, Nawet gdybym była w gorszej sytuacji niz autorka, to w życiu bym nie zebrała o pieniadze, zwłaszcza od obcych:O Lepiej zebrać niz pójść do banku? No, Nikt nie wyleciał z kasa, Wiec i autorka zniknęła. Kazdy tu napisał idz do banku, a ty bojkotujesz, ze "dogadać to sie mozna z kolega"?:O Pisałam, ze wiele osob jest w gorszej sytuacji niz ona, ale nikt nie wyciąga ręki po hajs, bo ma kredyt i nie ma z czego spłacać:O

Gość gość
Lobuzowi dała tyłka a komukolwiek za pomoc nie chce bo nie jest dzifka. No super rozumowanie adekwatnie do kobiet. Już wyskakuje z dziesięciu tysięcy złotych. Jeszcze po wyzwiskach.