Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Ubralam dzis noworodka w dlugi rekaw...

Polecane posty

Gość gość

I dlugie dresowe spodnie ale takie cienkie plus skarpetki, spacerowalismy bez przykrycia. Wydawalo mi sie ze ok mimo tego maluch mial zimny karczek. Jak wy ubieracie swoje pociechy przy temperaturze 25 ?

Gość gość
Ja mam 5 tygodniowego noworodka i dzisiaj u nas było też jakieś 25 st. ale cały dzień było takie ciężkie powietrze. Na spacer w godzinach 11-14 założyłam mu body z długim rękawem, cieniutkie spodenki z długimi nogawkami i skarpetki. Był bez czapki. Czasem miałam wrażenie że mu za ciepło ale jak słońce zaszło to w parku było chłodno więc go nie rozbierałam

Gość gość
Autorko, jak to, włożyłaś dziecko do długiego rękawa? A może tak bardziej po polsku.:-) Ubrałam noworodka w bluzkę z długim rękawem. Co Ty robiłaś na języku polskim?

Gość gość
To co ty kiedy mama uczyla Cie kultury osobistej :)

Gość gość
A co Ty robiłaś kiedy uczyli aby nie mając nic ciekawego w temacie do powiedzenia się nie odzywać?

Gość gość
Mnie przerazaja oslony na gondolach i zaciagniete budy ze moze 15 cm dostepu powietrza dzieci maja. Mama rozebrana bo goraco a dziecko w gondoli sie parzy.

Gość gość
A nie przyszło Ci do głowy, że się spocił i miał zimny kark? W ogóle nie wiem skąd się wzięła ta głupota z zimnym karkiem. To jest takie miejsce, które zawsze jest ciepłe, zimne jest tylko gdy się spoci. Ktoś kiedyś powiedział bzdurę, która jest bez sensu powielana

Gość gość
21:12 noworodki sie praktycznie nie poca w takich miejscach bo ich skora jest inna niz slora doroslych i posiadaja malo gruczolow lojowych

:D też miałam długi rękaw a żar z nieba, ale nie chciało mi się kremem smarować. ważne, żeby to były jasne naturalne ubrania. bez przesady. a ciapaki niby jak funkcjonują u siebie? czy Hiszpanie? na golasa chodzą

Gość gość
21:16 no chyba sobie żarty robisz. Kark i szyjka u takich maluchów poci się najbardziej

Gość gość
Broken- ja dzis kolo 9 wyszlam w jeansach i bawelnianej bluzce i wszystko sie do mnie kleilo hehe. Tylko mialam giry nieogolone wiec wiadomo. Moj brzdac tez spocony choc ciuszki dobrej jakosci.

Gość gość
Moja 5 tygodniowa córka miała dziś założone sukienkę na krótki rękaw i skarpetki, tez bez czapki.

Gość gość
Broken- haha. Nie nosze rybaczek, wole sukienki.

Gość gość
Autorko, trzeba na biezaco sprawdzac kark i ew.przykrywac jakas pielucha jak jest chlodny. Jest opcja ze dziecko sie spocilo i dlatego byl chlodny jak ktos tu napisal. Metoda prob i bledow to sobie ogarniesz. Nie wiem jak u ciebie ale tu gdzie mieszkam bylo takie wilgotne i ciezkie powietrze i to tez sprzyja temu zeby sie spocic.

Gość gość
19:33 Mnie mama nauczyła kultury, nie martw się, ale Twoja na pewno nie nauczyła Cię poprawnego wypowiadania się w języku polskim.:-) Tak jak Ty, to wyraża się patologia a nie ludzie na poziomie. Dzieci w podstawówce lepiej wysławiają się niż Ty, autorko.:-)

Gość gość
Madki opanowane przez pieluszkowe zapalenie mózgu.:-) Nie wiedzą jak ubrać dziecko, muszą na forum o tym dyskutować. :-)

Gość gość
Co to znaczy sukienka NA krótki rękaw? Po jakiemu to?

Gość gość
Przyb takiej temp moje dziwci były ubierane w bodziak albo rampers z krótkim rękawem . Temp sprawdzałam na plecach, nie na karku czy rękach bo tak doradzimy mu położne. Sprawdziło się, maluchy nie miały potowek.

Gość gość
Na krótki rękaw, po jakiemu, po potocznemu w moim regionie.

Gość gość
22:09 - moje oczy również to ukłuło, ale w przeciwieństwie do Pani wiem, że jest coś takiego jak gwara:) Pozdrawiam nieomylną polonistkę;) Zgubiła Pani przecinek i trochę szacunku może jednak do Autorki?;)

Gość gość
A ten noworodek to jakaś glista że w tym rękawie długim cały się mieści :D?

Gość gość
A ja ubieram swojego brzdąca w rękaw do pieczenia. Polecam, bo jest odpowiednia na każdą pogodę :D

Gość gość
Masakra co za baby...