Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Gośćnastówę

Polak w Pl murzynem a Ukrainiec szlachcic

Polecane posty

Gość Gośćnastówę

W poniedziałek przychodzi do naszego zakładu 13 Ukraińców i ich zarobki będą bez mała dwukrotnie wyższe niż moje. Pracuję już w tej firmie 7 lat jako spawacz i mam 16 zł na rękę . Oni mają dostać na początek 15 zł od firmy i rząd czy unia nie wiem ma im drugie tyle dopłacać , do tego prezes zapewnił im zakwaterowanie i dojazd oraz mają katering za free . Więc ja się k***a pytam jak te pisowskie gnidy mogą nas tak opluwać ? Nie mam nic do tych ludzi bo my też wyjeżdżamy za granicę ale nie było by tak gdyby Polak miał takie zarobki. W zeszłym miesiącu przyszło dwóch młodych chłopaków i proponowano im 13 zł a Ukrainiec dostanie 30 i wszystko jeszcze ma darmo. Mi nikt do mieszkania nie dopłaca za dojazd nie Wraca i posiłków nie serwuję . Traktują nas jak podludzi i tu w Polsce jak i za granicą

Gość Gośćnastówę
Jeszcze zapewne co rok będzie mógł liczyć za zwrot podatku za który pojedzie z rodzinką na wymarzone wakacje a ja jak z tej pensyjki nie odłożę przynajmniej jednej rocznie to mogę co najwyżej się wybrać nad staw pod namiotem

Gość gość
Społeczeństwa z założenia mają być wielokulturowe, więc trzeba jakoś zmusić ludzi do migracji. Jeśli potrafisz tylko jęczeń na śmietnik-forach, zamiast realnie się sprzeciwić takiemu traktowaniu... to pretensje miej tylko do siebie. Pozdrawiam.

Gość Gośćnastówę
No tak czyli co mam iść zablokować sejm czy się podpalić ?

Gość gość
Ot polskie myślenie. Nie zapomnij do tego spalić kilku opon.

Gość gość
Akurat sami sobie taki rząd wybraliście ciemny narodzie więc teraz nie ma co jęczeć, jak się nie podoba to emigracja :D

Gość Gośćnastówę
To co proponujesz Einsteinie

Gość Gośćnastówę
Ja nie głosowałem ani za PiS ani PO tylko na Kukiza lecz też się zawiodłem

Gość Gośćnastówę
Zresztą co to za różnica na kogo się zagłosuję jak i tak decyzję w tym państwie podejmują jedne i te same osoby od ponad trzydziestu lat, którym nie zależy akurat na dobrze Polaków

Gość gość
Jeśli zachodzi taka niesprawiedliwość, Autorze, o której mówisz, to rozwiązanie jest proste - Polacy solidarnie wychodzą z pracy i nie wracają, póki nie zaproponują im godnych warunków. Żadna firma nie pozwoli sobie na upadłość. Każdy szanujący się obywatel tak właśnie czyni. Natomiast Polakom można nawet wcale parę miesięcy nie płacić, a i tak tyrają. Żałosne.

Gość Gośćnastówę
Tylko jak wszyscy wyjdą a oni stwierdzą że w takim razie mogą przyjąć na nasze miejsce więcej Ukraińców to nagle 50 osób zostanie bezrobotnymi . I szczerze wątpię żeby taka solidarność nastąpiła bo choć ja mam 33 lata i dwanaście lat spawam , posiadam różne uprawnienia , to tacy a jest ich dużo co brakuję im po kilka lat do emerytury albo już na niej dorabiają to poprostu nie wyjdą

Gość gość
rozwiazaniem jest wyjscie z ue

Gość Gośćnastówę
I co to da oskubią nas do końca . Nie rozumiem dlaczego jesteśmy dyskryminowani we własnym kraju , bo np w Niemczech się nie dziwię bo to s*******ny którzy zawsze mysleli że są panami swiata a tu własny rząd nam podnosi podatki żeby Ukraińcom żyło się lepiej za nasze