Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co z takim bratem?

Polecane posty

Gość gość
Właśnie, skoro siostra się tak boi zawczasu co będzie niech może da ma na początku kasę na start biznesu w sieci? W ten sposób brat może się ogarnąć i mieszkanie rodziców nie będzie przepisnae jako zabezpieczenie tylko na niego.

Gość gość
TO niech zamknie się w domu, ale jego bliscy nie powinni być zmuszani do łożenia na niego. Z jakiej racji ma mieć tak dobrze? Chory - to do szpitala. Nie chory i do pracy też nie chce? To niech radzi sobie sam, na miejscu autorki złamanego grosza bym mu nie dała.

Gość AnnaK1
Nie mylę się bo mam ,,tę przyjemność " posiadania syna z depresją i fobią. Doskonale wiem co to za piekło takie życie.

Gość gość
dziś jakikolwiek ale przy obecnym zus i nfz nic się nie opłaca niestety tu już wina państwa jest dziś siostra jest zazdrosna bo on ma się męczyć w pracy jak jej mąż tylko że jej mąż ma seks i zobowiązania czyli dzieci

Gość gość
16:30 czytać nie umiesz? brat autorki jest tak leniwy że nawet nie chce mu się pracować pod domem dwa razy w tygodniu, myślisz że chciałoby mu się rozkręcić e-biznes? I jeszcze ona mu kasę ma dawać na to z jakiej racji?

Gość gość
Niech go rodzice wygonią z domu i koniec. Jak to czytam to chyba jedynaka będę miał haha jak można dziecku rodzeństwem tyle zrobić problemów. Alimenty od rodzeństwa = paranoja

Gość gość
"Z jakiej racji ma mieć tak dobrze?" i wyszła czysta zazdrościć, mnie też ludzie i rodzina się czepiaja wiedziałem że zazdroszczą że śpię do południa, chore społeczeństwo sami się męczą i innym też każą a się nie podoba to wróć do rodziców grać na komputerze obok niego?! Po co ci seks i dzieci? :)

Gość gość
gość dziś A skąd ja mam wziąc dla niego kasę na własny biznes? Gdybym taką posiadała już dawno otworzyłabym swój, a nie pracowała na etacie. Pieniądze to my mamy na swoje dzieci, a nie na mojego brata. Niestety nie jestem milionerką.

Gość AnnaK1
,,do 16:19 No i co z tego, że zamknie się w domu, skoro mu to odpowiada? Już nie można być introwertykiem, domatorem stroniącym od ludzi? To nie komuna, że aktywizacja społeczne poprzez przymus zatrudnienia była wszechobecna." Nie można, bo ktoś ten dom musi utrzymywać , ktoś robić zakupy itp

Gość gość
gość dziś Gdyby moi rodzice mieli jedynaka, to mieliby tylko mojego brata pasożyta :)

Gość gość
dziś To się ciesz, że taki rozwazny i zapobiegawczy. Nie jednemu przegrywowi rodzice kazali wyjść do ludzi czy kolegów a teraz karmią warzywo. Czasami ktoś po prostu wie, że ludzie są źli.

Gość gość
gość dziś Egoisto, pomyśl o swoich rodzicach. Wiesz co to znaczy PASOŻYT?

Gość gość
Już Ci ktoś napisał, że sąsiedzi wygonili syna na rozkaz pozostałego rodzeństwa ten nie wytrzymał pozbawienia dachu na głową i się powiesił. Ojciec miał wyrzuty sumienia, które doprowadziły do wylewu zaś matka depresji iteraz są w 100% na utrzymaniu dzieci. Także rodzeństwo wyszło na tym jak zabłocki na mydle. Trzeba myśleć o konsekwencjach a nie tylko o własnej wygodzie kosztem innych, szczególnie tych pokrzywdzonych przez różnorakie fobie.

Gość gość
"Z jakiej racji ma mieć tak dobrze?" i wyszła czysta zazdrościć, mnie też ludzie i rodzina się czepiaja wiedziałem że zazdroszczą że śpię do południa, chore społeczeństwo sami się męczą i innym też każą a się nie podoba to wróć do rodziców grać na komputerze obok niego?! Po co ci seks i dzieci? usmiech.gif x tobie nie ma czego zazdrościć, twoje życie to marna wegetacja. przesypiasz i przegrywasz na kompie je całe, gratulacje. co ty w ogóle w życiu stworzyłeś? co po tobie zostanie? napisałeś książkę? zbudowałeś dom? wychowałeś dziecko? nie, zostanie po tobie GOOWNO. a więc żyj sobie dalej jak żuk gnojarz jeśli wolisz, tylko nie oczekuj szacunku od ludzi.

Gość gość
AnnaK1 dziś Dokładnie. Obibok sobie siedzi w domu i uważa, że ma prawo, ale to inni zarabiają na ten dom, robia zakupy, obiady, sprzątają.

Gość gość
dziś Pieniądze to my mamy na swoje dzieci, a nie na mojego brata. Niestety nie jestem milionerką. x Pisałam Ci już wyżej, że jeśli brat ma możliwość zarobkowania, a pracy nie podejmuje, to nie należą mu się alimenty.

Gość gość
dziś z racji że to brat, dlaczego nie kochasz brata? Dlaczego nie chcesz mu pomóc? Dlaczego wolała byś by nie żył? A gdybyś to ty się bała ludzi? Czy brat by ci życzył śmierci? Dla połowy mieszkania? Nie sądzę.

Gość gość
gość dziś gość dziś A skąd ja mam wziąc dla niego kasę na własny biznes? Gdybym taką posiadała już dawno otworzyłabym swój, a nie pracowała na etacie. Pieniądze to my mamy na swoje dzieci, a nie na mojego brata. Niestety nie jestem milionerką. xxx Ale myśl długofalowo o potencjalnych korzyściach materialnych. Nawet kosztem zaciągnięcia kredytu na ledwie kilka tysięcy - więcej do ehandlu nie potrzeba - domena, towar, allegro, darmowe profile na social media, może troche ulotek. Może bratu się powiedzie, bo jeśli tak będzie tkwić w marazmie za kilka lat będziesz sobie pluć w brodę, że rodzice brata zabezpieczyli swym mieszkaniem a Tobie przysługuje jedynie zachowek. Chcesz stracić mieszkanie rodziców?

Gość gość
dziś można rodzice mają emerytury ;)

Gość gość
16:41 mhm jasne autorka weźmie kredyt a ten LEŃ nic nie zrobi i wszystko będzie leżało odłogiem, weź ty się puknij w łeb

Gość gość
16.42 Pasożycie emerytura rodziców należy się im a nie tobie. Oni powinni byli cię utrzymywać do osiemnastki a potem wywalić na zbity ryj, czemu tego nie zrobili nie wiem

Gość gość
dziś gość dziś Egoisto, pomyśl o swoich rodzicach. Wiesz co to znaczy PASOŻYT? X Kobieta na utrzymaniu męża za seks? Mam taką sasiadke nigdy nie pracowała a teraz emerytury po mężu 3tys można? Można. Tylko trzeba mieć wagine i cycki.

Gość gość
AnnaK1 dziś ,,do 16:19 No i co z tego, że zamknie się w domu, skoro mu to odpowiada? Już nie można być introwertykiem, domatorem stroniącym od ludzi? To nie komuna, że aktywizacja społeczne poprzez przymus zatrudnienia była wszechobecna." Nie można, bo ktoś ten dom musi utrzymywać , ktoś robić zakupy itp xxx Tym bardziej więc działania zbiorowe powinny zmierzać do sprawiedliwszej dystrybucji podatków w formie renty dla osób z fobiami. Mieliby na opłacenie rachunków i jedcznośnie nie mieliby stresu związanego z utrzymaniem, koniecznością aktywizacji zawodowej za cenę pogłębiających się problemów. A zakupy można zamówić już przez sieć z dostawą do domu.

Gość AnnaK1
Mój syn też się prawie powiesił bo nie mógł znieść tego, że nie potrafi rozmawiać z ludźmi , że ciągle siedzi sam w czterech ścianach pokoju i komputer to jego okno na świat. Dobrze, że ta sytuacja mimo , że tragiczna się wydarzyła bo miała duży wpływ na jego dalsze życie.

Gość gość
do 16:43 To niech najlepiej nic nie robi tylko szczeka na brata na kafeterii. Zero więzi rodzinnych, zero zaradności życiowej i jeszcze wąż w kieszeni. Świetnie, to dobrze wróży na przyszłość autorce.

Gość gość
Srobiami a nie fobiami, skoro takie peesdy z was że boicie sie normalnie z domu wyjść to należy wam się bycie przegrywami życiowymi.

Gość gość
dziś ja też nie wiem, ciągle czekam aż wywala i nic prócz zazdrości innych ludzi się nie dzieje nawet nigdy nie wspomnieli ba to ja w kłótni wspominam o wyprowadce ale oni nigdy

Gość gość
AnnaK1 dziś Mój syn też się prawie powiesił bo nie mógł znieść tego, że nie potrafi rozmawiać z ludźmi , że ciągle siedzi sam w czterech ścianach pokoju i komputer to jego okno na świat. Dobrze, że ta sytuacja mimo , że tragiczna się wydarzyła bo miała duży wpływ na jego dalsze życie. xxx Nie ma co porównywać. Twój syn miał problem z komunikacją i utrzymywaniem relacji międzyludzkich, one go stresowały, miał wolę się wyrwać z 4 ścian, niemniej lęk przed porażką był zbyt silny. W przypadku brata autorki natomiast sytuacja jest odwrotna. On nie miał problemów z poderwaniem dziewczyny, jego wolą jest jednak by poza incydentalnymi przypadkami nie kontaktować się ze światem zewnętrznym. I problem z tym ma autorka, a nie on sam.

Gość AnnaK1
,,Tym bardziej więc działania zbiorowe powinny zmierzać do sprawiedliwszej dystrybucji podatków w formie renty dla osób z fobiami. Mieliby na opłacenie rachunków i jedcznośnie nie mieliby stresu związanego z utrzymaniem, koniecznością aktywizacji zawodowej za cenę pogłębiających się problemów. A zakupy można zamówić już przez sieć z dostawą do domu." Ty masz się leczyć i pracować na własne utrzymanie , sam załatwiać swoje sprawy w urzędach. Pojmujesz to? Masz żyć, a nie wegetować.

Gość gość
dziś a tobie by cie lobuz z ADHD zdradził, każdy bez wyjątku to karma wróci ;)