Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Teściowie i Wasze finanse

Polecane posty

Gość gość

Czy Wasi teściowie czy nawet rodzice interesują się Waszymi finansami? Czy pytają wprost kto ile zarabia, ile placicie że prad/gaz/wode/itp?

Gość gość
Moi nie.

Gość gość
Nie, tzn. ja wspominam czasem ile mam za jakąś dodatkową pracę, mąż nie chce i nie lubi rozmawiać z innymi o zarobkach. Czasem wspomnimy że oszczędności właśnie wszystkie poszły, albo że udało się odłożyć na dokończenie remontu, ale nikt się jakoś nie wtrąca i nie dopytuje. Po prostu mówiąc o codziennych sprawach wspomni się czasem o dochodach i wydatkach, coś jak napomknięcie że "znowu poszedł tysiąc na naprawę samochodu, dobrze że była premia w zeszłym miesiącu to się tak tego nie odczuło". Raz teściowie z ciekawości pytali o rachunki za ogrzewanie bo zmienialiśmy a oni myśleli o takiej samej zmianie i chcieli porównać. Nawet jakby pytali o coś z ciekawości, to nie mam z tym problemu bo nie sa wścibscy, nie komentują, nie krytykują.

Gość gość
Moi pytają ale i tak się nie dowiedzą.

Gość gość
Moi się wpieprzają, bo mieszkanie, który mamy na kredyt jest pod zastaw ich nieruchomości. I się zaczęło - kiedy wracasz do pracy? A po co Ci ta szafa, nie lepiej było ratę kredytu nadpłacić? Za ile ta koszulka, nie macie co z pieniędzmi robić? ;/

Gość Mama 2 plus 2
Teściowe nie ale moja mama ciągle narzeka a po co to kupiłaś, a po co byłaś u fryzjera, a po co robiłaś paznokcie przecież niedawno byłaś. Nie wie ile mamy, ile wydajemy ale jest święcie przekonana, że wszystko przepuszczamy i nic nie odkładamy i ciągle rzuca swoje złote rady, że powinniśmy zacząć odkładać i mniej wydawać na głupoty, tylko że to co dla niej jest głupota dla mnie jest standardem. Jak jej mówię żeby się nie martwiła bo odkładamy to mówi, a już ją widzę to wasze odkładanie :D a nawet jeśli to moglibyśmy odłożyć więcej :D

Gość gość
Moi rodzice nie. Teściowie do wszystkiego. Mało tego. Zabraniają nam kupować czegoś jak mąż się wygada. Mąż nawet dzwoni i się chwali ile miał wypłaty. Mamisynek.