Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pytanie do mam, które jedno dziecko karmily mm, a drugie piersią! Są takie mamy?

Polecane posty

Gość gość

Pierwszą córkę karmilam mm, bo urodziła się jako wczesniak i zanim była że mną to już dawno byłam bez pokarmu. Spędziła 6 tygodni w szpitalu. Mimo odciagania stres był za duży i została na mm. Drugą córkę karmilam tylko piersią przez pół roku, potem dodatkowe jedzenie, ale pierś nadal do ponad roku. Zupełnie inną więc mam z córką na KP. Ma teraz 5lat, starsza 8 i choć się staram to że starszą nigdy takiej relacji nie mam. Nie lubi jak ja tyle itp. U mojej bratowej jest b. podobna sytuacja. Tak to już jest?

Gość gość
Nie lubi jak ją tule itp*

Gość gość
Ja też pierwszego dyna karmilam mm i id zawsze mial na mnie wywalone :p mogłoby mnie nie być :( teraz jest duży i to się zmieniło, ale faktycznie tulić się to nie dla niego. Młodszego syna karmilam bardzo długo piersią i był bardzo mamusiowy. Teraz to tata jest dla niego Bogiem :p ale do dziś jest taki jakby wrażliwszy. Ma 6lat, a jak ma koszmar w nocy to przez sen nigdy nie woła tata, a mama :)

Gość gość
faktycznie coś w tym jest

Gość gość
Hahaha, może karmiłyście procą. Ja syna mm i mamy bardzo bliską więź, często się tulimy. Córka kp i... kojarzyła mnie wyłącznie z mlecznym sutem. Zakończyłam kp i teraz dopiero się przytulamy. Wcześniej to było żarcie blisko siebie i tulenie tak by the way.

Gość gość
Nie. Starsza jest przylepa do dzisiaj, a ma już 12 lat :) Z młodszą, to się okaże (na razie za mała na takie wnioski), ale też ma zupełnie inny charakter od starszej - co już widać - więc może to będą jednak cechy osobnicze, a nie sposób karmienia :)

Gość gość
Mam dwie córki. Starszą karmiłam piersią krótko, bo zabrakło mi determinacji. Byłam oszołomiona porodem i całym tym cyrkiem laktacyjnym. Poddałam się po miesiącu, czego później żałowałam. Przy młodszej już wiedziałam czego się spodziewać, byłam przygotowana. Zaparłam się i karmiłam 13 miesięcy. I mogę z czystym sumieniem powiedzieć, że nie widzę żadnej różnicy w moich relacjach z młodszą i starszą córką. Obie kocham tak samo. Karmienie piersią jest mega ważne, ale więź między matką a dzieckiem to dużo więcej niż pierś. Ta więź powstaje już w czasie ciąży. Jak czytam niektóre fora, to mam wrażenie, że jedyne, co matka może zaoferować dziecku to karmienie piersią. Myślał by kto, że macierzyństwo zaczyna się i kończy na cycku.

Gość gość
19.49 i Ty masz dzieci wulgarna krowo?

Gość gość
Nie potwierdzę tego, co tu napisalas autorko, bo mnie tu zagryza i wyzwa. Jest masa badan na temat kp a przywiązania, zainteresowani moga wygooglac i poczytać.

Gość gość
A ja się całkowicie z tym zgadzam :) 1 nie karmilam 2 karmilam Teraz jestem w 3ciazy i zrobię wszystko by karmic!

Gość gość
Oczywiście, że tak jest. To przecież logiczne. Kontakt fizyczny i emocjonalny przy karmieniu piersią jest zupełnie inny niż przy karmieniu przez plastik :o

Gość gość
Oczywiście, że tak jest. To przecież logiczne. Kontakt fizyczny i emocjonalny przy karmieniu piersią jest zupełnie inny niż przy karmieniu przez plastik pechowiec.gif x Wiesz ilu socjopatów było karmionych piersią? Czy Wy naprawdę nie możecie przestać prowokować i podburzać? Mleko ludzkie dla człowieka najlepsze, wiadomo, ale nie znaczy to, że każde dziecko kp jest do rany przyłóż, najmądrzejsze, nie choruje i chorować na nic nie będzie, no nektar i ambrozja w jednym.

Gość gość
A ja karmilam piersią tylko tydzień, potem miesiąc mieszanie piers i mm i potem tylko mm. Moj synek ma 5 lat i jest mamusiowy jak nikt. Zawsze mama i mama, az do przesady. Całuje mnie, tuli, mówi, ze kocha <3 Ale zawsze spędzałam z nim duzo czasu, zabawialam od małego, w sumie kiedy nie spał to miał mnie dla siebie :-) Teraz jestem w 2 ciazy i zobaczymy jak bedzie..

Gość gość
U mnie też się to sprawdza, córcia na piersi mamusiowa max, syn nigdy nie był uczuciowy, a karmione mm. Ciekawe ile w tym związku? :)

Gość gość
Corke karmilam piersia do 2 roku zycia i mimo ze ma 12 lat nadal lubi sie tulic. Smoka nigdy nie zaakceptowala i przez pierwsze pol roku wisiala przy piersi. Syn co prawda ma dopiero 3 miesiace i tez kp, ale bywa ze nie ma ochoty byc na rekach, ze woli polezec samemu, naje sie puszcza sutka, woli possac smoka , w ogole chyba nawet do glowy by mu nie przyszlo, ze mozna cyckac sutka od tak dla przyjemnosci. Sa poprostu zupelnie inni i nie wiazalabym tego z karmieniem. Czytalam kiedys ze wplyw na okazywanie uczuc ( miedzy innymi chec tulenia) na rodzaj porodu, ponoc dzieci z sn maja wieksze potrzeby bycia blisko. A co do tematu i sytuaacji tej konkretnej opisanej przez autorkr to mysle ze po pierwsze , dziecko przez pierwsze kilja tyg, zostalo zostawione samo sobie, bez tulenia i od poprostu tak sie nauczyla, a po drugie miala 3 latka gdy pojawila sie jej " rywalka do serca mamy" i sila rzeczymusiala spasc na drugi plan

Gość gość
Syn i corka karmieni mieszanie potem tylko mm i sa bardzo ze mna zwiazani, syn do juz wogole moja przylepa i maminsyn- ma 15mcy.

Gość gość
Pierwszy syn na mm drugi na piersi - zero różnicy a nawet pierwszy już duży a nadal potrzebuje miziania przy zasypianiu najchętniej spalby wcisniety w nas. Ciągle koło nas przytulony, do zabawy tez dlugo potrzebowal naszego towarzystwa. Młodszy na ten moment ma nas bardziej gdzieś, sam zasypia sam się zabawi- widać inny charakter. Obu kocham jednakowo ale trochę czekałam by ta miłość się wyrównala - mniej więcej jak młodszy miał rok.

Gość gość
Nagle wszystkie jedno dziecko karmily tak, a drugie siak. Sratytaty :o Autorko takie pytania to nie tu na Kafeterii. Zawsze odpiszą tak aby zaprzeczyć :p

Gość gość
Moja szwagierka poerwsze dziecko kp 7miesiecy a drugie tylko tydzien a pozniej mm. Pierwsze samodzielne nie jest skore do pieszczot i bliskosci a drugie przytulasek i ciagle za mama. Ja i moj brat nie bylismy wcale kp ja jestem oschla i nie lubie bliskosci a on zupelnie odwrotnie i do 20rż za mamusia latał a pozniej za dziewczynami

Gość gość
dziś Nagle wszystkie jedno dziecko karmily tak, a drugie siak. Sratytaty pechowiec.gif Autorko takie pytania to nie tu na Kafeterii. Zawsze odpiszą tak aby zaprzeczyć jezyk.gif x Bo jak ktoś sobie teorię z ucha wydłubał, to mają przytakiwać jak gęsi? :P

Gość gość
Czytałam kiedyś chyba u Hafiji, że dzieci mm mają deficyt uwagi i czują się mniej kochane. Podswiadomie wiedzą, że trzeba zasluzyc ns milosc mamusi bo jej nie czują. Dlatego lepiej spia etc. Dzieci kp czują się zaś wazne i kochane.

Gość gość
dziś Czytałam kiedyś chyba u Hafiji x No nawet nie chyba...żadne inne źródło takich rewelacji nikomu nie przyszłoby tu raczej do głowy.

Gość gość
10:23 Bo babka zna sie na kp i nie boi pisać prawdy. Niewygodnej dla matek mm...

Gość gość
Co za bzdety. Syn na mm, córka kp. Obydwoje kocham nad życie. Z obydwojgiem mam świetny kontakt. Syn mimo, że karmiony butelką zawsze lubił się przytulać i był przytulany. Rozumiem się z nim w pół słowa, bo jest charakterologicznie bardziej do mnie podobny. Wyrósł na czułego, dobrze radzącego sobie w życiu mężczyznę. Córka przez 5 miesięcy wyłącznie na piersi, i picie i jedzenie. Karmiona piersią do ponad roku . Też fajna wyrosła, wrażliwa i empatyczna. Inna od brata, bo charakter inny, ale ani gorsza , ani lepsza. Można karmić piersią i robić to mechanicznie, zadaniowo, albo butelką ,przytulając i z miłością.

Gość gość
Co za bzdety. Syn na mm, córka kp. Obydwoje kocham nad życie. Z obydwojgiem mam świetny kontakt. Syn mimo, że karmiony butelką zawsze lubił się przytulać i był przytulany. Rozumiem się z nim w pół słowa, bo jest charakterologicznie bardziej do mnie podobny. Wyrósł na czułego, dobrze radzącego sobie w życiu mężczyznę. Córka przez 5 miesięcy wyłącznie na piersi, i picie i jedzenie. Karmiona piersią do ponad roku . Też fajna wyrosła, wrażliwa i empatyczna. Inna od brata, bo charakter inny, ale ani gorsza , ani lepsza. Można karmić piersią i robić to mechanicznie, zadaniowo, albo butelką ,przytulając i z miłością.

Gość gość
Hafija to w ogóle agentka, mam wrażenie, że takie matki jak ja to nie matki. Moja córka karmiona mlekiem z piersi miesiąc, ale odciąganym, potem mm. Teraz już duża dziewczyna i przytulasek, zero chorób, małe infekcje, nawet w przedszkolu, szkole. Córeczka mamusi. Dziecko jest kochane i uwielbiane, zaraz rodzę drugie i też nie będę kp.

Gość gość
10;44 To po co ci dziecko, skoro od urodzenia nie otrzyma tego, co mu się nalezy? I wara od Hafiji wyrodne matki. Nie jesteście godne jej butów lizać.

Gość gość
10:50 Bo jej zazdroszczą, że jest lepszą matką od nich.

Gość gość
Weźcie z tą Hafija hehe normalnie naukowe źródło informacji ;)

Gość gość
10.50 moje dziecko otrzymuje więcej niż jej rówieśnicy, nie tylko mlekiem dziecko żyje. Zapytaj się córki czy ma źle w życiu, wątpię, bo ostatnio zgłosiła mnie do konkursu matki roku, ale co tam, tylko mleko się liczy dla lakto terrorystek.