Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zarobki 2700 netto w Krakowie to bardzo dużo?

Polecane posty

Gość gość
Ta od sloikow - zaczelam czytac te wypociny ale do konca to juz mi się nawet nie chce :-) nie twoja zasługa jest ze sie urodzilas w Krakowie, nie od ciebie to zalezalo wiec nie masz czego byc dumna a reszty to nawet nie komentuje :-P

Gość gość
gość dziś kretynki, wiadomo ze wielu ludzi zarabia mniej niz 2700 ale obiektywnie rzecz biorac 2700zl to malo w stosunku do cen jakie panuja w Krakowie. Tak daleko macie do lba zeby nie pojac sensu wypowiedzi? Niewazne ze ktos zarabia jeszcze mniej, po prostu chodzi o to ze ceny sa wysokie w porownaniu z wypłatą 2700zl xxx Wystarczy wiedza jak się poruszać po mieście, gdzie kupić coś taniej i bez zbędnego zaciskania pasa normalny człowiek nie tylko wyżyje, ale jeszcze będzie odkładać z myślą o przyszłości. Jak lubicie przepłacać to na całe szczęście nie mój problem :)

Gość gość
Ale nie mówimy o programistach. Wiadomo, że programiści zarabiają sporo. Co wy zawsze z tymi programistami...

Gość gość
I to przede wszystkim ci, którzy start upy budowali od fundamentów. Programista na umowie o dziełu lub z segmentu b2b się cieszy jak ma ze 4000 miesięcznie. To jednak i tak daleko do fetyszyzowanych - i ponoć dostępnych na starcie kariery zawodowej - 5 tysięcy na rękę.

Gość gość
przestańcie sie wyzywać, tylko dajcie namiary na tą lepiej płatną pracę, sama skorzystam

Gość gość
SS to pewnie State Street, moja kuzynka tam pracuje i jest zadowolona. drugi skrot i firme tez znam, kto sie orientuje w temacie ten wie, pani zajmujaca sie rach unkami w jakiejs tam firemce smie sie wypowiadac. Programista to moze na starcie dostaje piaataka, pozniej to nikt nie chce za tyle pracowac. Nie po to sie uczyl (wejdzcie do ksiegarni i wezcie w lape byle jaka ksiazke do programowania) w trudzie i znoju zeby zarabiac gowno

Gość gość
Zarabiam ok 2600 netto w Krakowie (po wysłudze lat i kilku podwyżkach, bo zaczynałam od ok 1600 lata temu). Znam ludzi, którzy zarabiają ok 1800 netto: są to ludzie z wyższym wykształceniem pracujący w budżetówce. Znam też programistów i oni zarabiają sporo. Dlaczego porównywać zarobki do programistów, którzy zawsze zarabiali mocno powyżej średniej?

Gość gość
Waffen SS - zamilcz idiotko...

Gość gość
Kazdy programista na starcie dostanie 5 tys np. w Delphi Kraków,Assa Abloy lub Hiid Kraków Business Park,ABB xxx Haha, naiwniara. Kto Cię tak okłamał? Już nie te czasy. Kilka lat wstecz mogli sobie wymagać. W ostatnich latach jednak miał miejsce napływ specjalistów z Dalekiego Wschodu jak i Ukrainy. Teraz cieszą się jak mają ze 3 tysiące na start. I w sumie to sprawiedliwe. Nie może być tak, że biedna ekspedientka na kasie ma 3200 brutto a jakiś smarkacz, który wziął pieniądze z kasy publicznej na swój biznesik ma wygórowane zarobki:)

Gość gość
budzetowka to wiadomo ze chooyowe zarobki. Niestety u nas w kraju dobrze placa jedynie zachodnie firmy. Szkoda, bo lepiej pracowac dla Polski a nie dka zachodnich potentatow ale panstwo nie zostawia wyboru. Ceny sa kosmiczne.

Gość gość
O nie mowie na przykładzie koleżanki tylko na swoim wlasnym. I nie osmieszaj sie wiecej takimi wpisami bo jakbym Ci pokazala wyciag z ostatniej wyplaty to by Ci szczeka opadla do podlogi. Wiadomo ze nie wszyscy będą zarabiac 4 czy 5 tys. Wiekszosc Polakow zarabia mniej, ale sa i tacy którzy dobrze zarabiaja albo nie narzekaja, a ze tobie się to nie miesci w glowie to co ja na to poradzę? x Komu chcesz zaimponować, głupia cipko z prowincji? :P

Gość gość
3 tys na start programista ahahahhahajhah, wez walnij baranka serio. 3000zl to zarabiaja ludzie po studiach humanistycznych w korpo a nie programisci. Ja prdl, skad wy sie ludzie bierzecie.

Gość gość
pani ekspedientka, debilko, to do swojej pracy nie potrzebuje wykształcenia, aby ja wykonywac, wiec normalne ze nie bedzie zarabiac tyle co programista. Programista studiowal 5 lat i ciężko sie uczyl. A ty jakas tam pania ekspedientke porownujesz do wyksztalciucha co jest po studiach scislych. Idz, idz

Gość gość
Łatwo rozpoznać te małomiasteczkowe Karynki, które wyrwały się ze swojego grajdołka i wydaje im się, że nikt nigdy nie zarabiał więcej od nich :D Nie, nikt nie chce oglądać twojego marnego paska wypłaty, możesz nim zaimponować innym mamuśkom Brajanków :P Nie zapomnij dać na mszę na intencję, bo najwyraźniej w twoim ciasnym mniemaniu Pana Boga za nogi złapałaś :P

Gość gość
Jak tak czytam to dla mnie az niepojęte jakie prymitywy tu siedza. Jedna mundra inaczej porownuje pracę programisty do obslugi na kasie. Otoz, kazdy glupi moze pracować w sklepie, a zeby byc programista to trzeba cos dac od siebie, skończyć uczelnie wyzsza. Potrafisz roznicowac kretynko? Nic dziwnego ze zarabiasz najnizsza skoro ci inteligencji brak.

Gość gość
Ale co wy z tymi programistami. Nie piszcie o programistach.

Gość gość
17:23 skonczylas juz swoja prace w biedronce i dopadlas sie do komputera?

Gość gość
Spadam do sklepu jak. ktos sie chce wyklocac to bede pozniej :-)

Gość gość
Ta od sloikow - zaczelam czytac te wypociny ale do konca to juz mi się nawet nie chce usmiech.gif nie twoja zasługa jest ze sie urodzilas w Krakowie, nie od ciebie to zalezalo wiec nie masz czego byc dumna a reszty to nawet nie komentuje X No, faktycznie, nie twoja wina, że urodziłaś się w lepiance w przysiółku Polski D lub E, współczuję, nie od ciebie to zalezalo wiec nie masz czego byc dumna a reszty to nawet nie komentuje.

Gość gość
nam ludzi, którzy zarabiają ok 1800 netto: są to ludzie z wyższym wykształceniem pracujący w budżetówce. x O, to w moim mieście budżetówka nie schodzi poniżej 2500, no ale jest większe.

Gość gość
No dobra, ale piszcie na temat. Zarobki programistów nie są wyznacznikiem średnich zarobków. Odnieśmy te zarobki do średniej krajowej, a nie do ludzi zarabiających najwięcej.

Gość gość
budzetowka to wiadomo ze chooyowe zarobki. x Mało wiesz :) 2700 za 4 godziny. O 12ej już po robocie i południowa kawa :D

Gość gość
17:23 skonczylas juz swoja prace w biedronce i dopadlas sie do komputera? X Nie wszyscy skończyli tak jak ty :P Dorób wieczorowo gimnazjum, nie będziesz pisać "dopadlas sie", tam zapewniwją kurs poprawnej polszczyzny opóźnionym :D

Gość gość
gość dziś 3 tys na start programista ahahahhahajhah, wez walnij baranka serio. 3000zl to zarabiaja ludzie po studiach humanistycznych w korpo a nie programisci. Ja prdl, skad wy sie ludzie bierzecie. xxx Otóż to, tyle zarabiają naiwniaro jak mały bejbuś. Jako, że pracuje w biurze rachunkowym rozliczam często programistów zatrudnionych w oparciu o JDG i tyle na start mają. A niektórzy nawet powyżej tych zarobków się nie wybijają. Piąteczka na start to mrzonki.

Gość gość
Jesteś żałosna ,Ty z biura rachunkowego .Każdy wie,że na świecie ogólnie w tym w Polsce brakuje programistów i żadna fala z Ukrainy nie zagroziła zarobkom w branży IT.Nikt mi dziecino nie nazmyskak,mam męża programistę i po prostu jestem w temacie. Mam też znajomych w różnych korporacji,stażyści dostają na strat około 3 tysięcy.Shell,UBS ,Luxoft.Mowi Ci coś ???? Nieee,za głupia jesteś.Wybacz,taka prawda.Zegnam się z tym tematem.PS 2700 jak na Krajów to b.malo.

Gość gość
Całkiem spoko wypłata. Ja wynajmuje pokój z koleżankami, z pracy mam pakiet sportowy za grosze, ubezpieczenie medyczne i dopłaty do posiłków na stołówce. W okresie letnim do roboty jeżdże sobie na rowerze, więc nie wydaje na komunikacje. Idzie wyżyć, ja w ten sposób odłożyłam sobie bez większych problemów ok. 25 tysięcy złotych.

Gość gość
gość dziś Jesteś żałosna ,Ty z biura rachunkowego .Każdy wie,że na świecie ogólnie w tym w Polsce brakuje programistów i żadna fala z Ukrainy nie zagroziła zarobkom w branży IT.Nikt mi dziecino nie nazmyskak,mam męża programistę i po prostu jestem w temacie. Mam też znajomych w różnych korporacji,stażyści dostają na strat około 3 tysięcy.Shell,UBS ,Luxoft.Mowi Ci coś ???? Nieee,za głupia jesteś.Wybacz,taka prawda.Zegnam się z tym tematem.PS 2700 jak na Krajów to b.malo xxx Żywie nadzieje, że nie potrafiąc kontrolować emocji pożegnasz się na stałe z Krakowem. Strach taką psychopatkę mijać na Kazimierzu. :) Możesz sobie nawijać o tym, że bańka spekulacyjna w działach IT wcale nie pęka, twój stary robi za miliony monet, ale ja jestem świadoma zarobków. Wielokrotnie kontrolowałam paski wypłat programistów i szału nie ma.

Gość gość
Hehehe ten twój mąż programista to chyba jakiś oszust matrymonialny :P

Gość gość
Przecież programiści to w 90% nerdy z nadciśnieniem i cholesterolem, można wyciągać takiego żeby mieć ciekawe życie na jakiś czas, ale brać za męża taki wybrakowany towar?

Gość gość
Haha, wyszłam z godzinę temu z tematu a wy bardzo ładnie zaorałyście dvpe tej słoiczycy, której jedynym osiągnięciem jest to, że zarezerwowała jakiegoś programiste. Bardzo dobrze, niech się uczy respektu.