Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

ile razy dziennie myjecie swoim dzieciom zęby 3,4 latek

Polecane posty

Gość gość

Byliśmy u stomatologów na kontrolach i różne opinie. Jeden, że wystarczy myć 2 razy zęby dziecku. Inny, że przynajmniej 3 razy. Inny, że po każdym posiłku jak to jest możliwe. Myjemy szczoteczką elektryczną. To znaczy ja myję dziecku zęby. Później daję mu jego manualną szczoteczkę, ale nie zawsze. Myjemy przed śniadaniem, około 15-20 minut pod śniadaniu i wieczorem przed snem. I teraz zastanawiam się, może myć częściej? Obawiam się myć częściej szczoteczką elektryczną, żeby nie zniszczyć szkliwa i nie przegiąć w drugą stronę. Myślałam, żeby myć jeszcze jeden raz w ciągu dnia, ale manualną np. jak wróci z przedszkola? Jak Wy myjecie zęby chodzi mi o częstotliwość i czym.

Gość gość
Ja pilnuję swojego, żeby mył zęby rano i wieczorem. Oprócz tego wiem, że myje w przedszkolu po śniadaniu. Używa zwykłych szczoteczek dla dzieci i popularnych dziecięcych past.

Gość gość
córka myje zęby w przedszkolu i wieczorem w domu

Gość gość
Rano i wieczorem, używamy szczoteczki elektrycznej

Gość gość
2 i syn nie ma żadnych problemów z zebami

Gość gość
syn 4.5roku, myje mu (poprawiam) zeby po sniadaniu i po kolacji. Mieszkam w uk i tu nikt nie slyszal o myciu zebow w przedszkolu- pod tym wzgledem w PL jest lepsza higiena. Myjemy szczoteczka elektryczna, syn nie ma zadego ubytku.

Gość gość
Kobito zesrasz się zaraz od tego mycia zębów. A sobie ile razy myjesz, też się zastanawiasz, czy 5 czy 8? Jeszcze czy 3 razy elektryczna i 2 manualna, czy 3 manualna, a 2 elektryczna. No weź się ogarnij, nie masz nic lepszego do roboty? Każdy wie, że 2 razy dziennie to minimum, a dalej można, a nie trzeba, a ta się będzie roztkliwiac nad oczywistością.

Gość gość
Mój trzylatek nie jest zaburzony i jest sprawny fizycznie i intelektualnie, dlatego myje zęby sam dwa razy dziennie.

Gość gość
Syn myje 2 razy w przedszkolu i na wieczór 1× w domu.