Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co jedzą wasze 9 miesięczne dzieci?

Polecane posty

Gość gość

Nie mam już pomysłów na obiadki. Moje je 3 posiłki dziennie kaszkę, obiadek i owoc. W międzyczasie biszkopty i chrupki kukurydziane. A co jedzą wasze? Może coś wykorzystam.

Gość gość
Śniadanie to kaszka na wodzie+pol słoiczka owoców np. Gerber Obiad to zupka-papka na parze z mięsem, rybą lub żółtkiem (na zmianę) Podwieczorek to kaszka na mleku modyfikowanym bez dodatków. Czasami między posiłkami jest jeszcze mleko (karmię piersią) lub jakiś chrupek kukurydziany. Na kolacje mleko.

Gość gość
Autorka- to tak jak u mnie. Napisz mi jeszcze proszę jeśli tu zajrzysz ile razy karmisz piersia w ciągu doby? Budzi się w nocy na karmienie?

Gość gość
Ja już gdzieś pisałam, ale może komuś się przyda. 8,5 miesiąca. Sześć posiłków dziennie. Posiłki gotowane przeze mnie. - mleko - mleko - bieluch z owocem i kaszką np. owsianą bez cukru - obiad: wszelkie zupy i potrawki mięsno- warzywne (warzywa z zasadzie je wszystkie, które podam) z jakąś kaszą, albo soczewicą, czasem z dodatkiem zmielonych pestek dyni/słonecznika - mleko - kolacja: komosa ryżowa/płatki owsiane/jaglane gotowane z jakimiś bakaliami, owoc, jogurt/twarożek, kluseczki kładzione itp. Wszystkie porcje oscylują w granicach 150-170g/ml i składniki w odpowiednich proporcjach. Nie zmuszam jeśli ma czasem mniejszy apetyt. Nie podjada w zasadzie niczego pomiędzy. Pije wodę.

Gość gość
Gość z 13:57 Mleko z piersi je głównie na kolacje i troszkę przed zaśnięciem. W nocy niestety budzi się bardzo często. Ostatnio co godzinę, dwie. Ale to raczej nie z głodu tylko z potrzeby bliskości.