Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zaproponowanie kobiecie wyjścia na piwo będzie nieeleganckie?

Polecane posty

Gość gość

Jeśli krótko się znamy

Gość gość
bedzie :O

Gość gość
Może zaproś ją na kawę będzie lepiej.

Gość gość
Jeśli jest damesso to i owszem.

Gość gość
Co to znaczy damesso?

Gość gość
"damesa" jak już... Ogólnie nieeleganckie i nie trzeba być wielka panią aby poczuć się potraktowana jak typ od butelki.

Gość gość
Jeśli nie jesteś żonaty ani ona zamezna to ja nie widzę w tym nic dziwnego.

Gość gość
jesli zaproponujesz w elegancki sposob i w eleganckie miejsce, to bedzie ok. zalezy tylko, czy ona lubi piwo. mozesz zaproponowac na piwo, lub na kawe.

Gość gość
Yup, pomyśli że chcesz się z nią kumplowac, nic więcej. No chyba że rzeczywiście ci o to chodzi, to śmiało.

Gość gość
Dla mnie damessa jak już. Może Google ci pomoże.

Gość gość
Jeśli to tylko koleżanka, to nie, a jeśli to będzie randka, radziłabym zaprosić ją na kawę. Wyjscie na piwo jest wg mnie bardzij taki kumpelskie jesli chodzi o pierwsze spotkania, wiadomo, ze pozniej w zwiazku to co innego i mozna wyjsc razem na piwo, czy mecz. Ale teraz pomysl sobie, ze traktujesz ja jak kumpele i sama moze Cie tez traktowac po kumpelsku

Gość gość
Tylko wadomo, ze nie przeginaj nie przychodz na pierwsza randke z kwiatami czy czekoladkami itd., niech bedzie choc troche niepewna Twoich zamiarow, ale zaproszenie na piwo ja bym osobiscie zle odebrala. Tak jakbys mnie traktowal jak kumpele taka zwyczajna. Wtedy ten jeden szczgol odbierze tej randce caly urok

Gość gość
16:20 obstaje za swoim i zamiast do Google zajrzyj do SJP.

Gość gość
a co to już się z kolegami/koleżankami na piwo nie można umawiać jak się jest w związku małżeńskim? co to za bzdury ktoś wymyśla?

Gość gość
16 44 Można jak się kogoś dobrze zna lub jest się rzeczywiście kumplami. Tu jest mowa o dwóch prawie obcych osobach. Mnie zaprosił kiedyś żonaty znajomy na piwo, jak się okazało dla mnie było to kumpelskie wyjście a dla niego randka. Także nigdy nie wiadomo.

Gość gość
Na piwo to koleżanka z pracy albo jak jesteś bardzo mlody 21+

Jeżeli to ma być wyjście z koleżanką, to chyba nie ma w tym nic złego. Chociaż mi akurat to by się nie podobało. Nie rozumiem, co to ma znaczyć, że bardzo młodą dziewczynę to wypada zaprosić na piwo a starszą już nie? Co to za głupie rozumowanie?! Młodej kobiecie należy się mniej szacunku niż starszej?

Gość gość
Nów- myślę, ze to chodzi bardziej o to, że u młodzieży w wieku okolo 20 lat, wyjscie na piwo jest bardziej popularn, a np. w wieku pod 30-stke juz sie tyle nie imprezuje i raczej randki sa w powazniejszym tonie np. na kawę.

Gość gość
To mój neologizm i g****o ci do niego.

Gość gość
Choć oczywiscie 30 latki tez imprezują, ale mlodziez w wieku kilkunastu czy 20- lat moze zachowywac sie na randkach troche bardziej luzno. Np. co innego tez chlopak 20-letni, ktory idzie na randke ubrany w jeansy i zupelnie na luzie ubrany, a co innego 30-latek. Tak samo z tym zaproszeniem na piwo

Gość gość
Dzis nie ma eleganckich kobiet wiec mozesz autorze. Zreszta kobiety pije tyle.samo co mezczyzni.