Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mam 5 miesięczne dziecko i znów jestem w ciąży!

Polecane posty

Gość gość

Właśnie wróciłam od ginekologa i jestem załamana, nie miałam nawet miesiączki od czasu połogu, ale ginekolog powiedział, że owulacja jest przed miesiączką i to możliwe. Myślałam, że przy karmieniu piersią i braku okresu to jest niemozliwe, dlatego się nie zabezpieczalam. Masakra, nie wiem jak sobie poradzę z dwójką tak małych dzieci... Jak urodzę to od razu spirala albo implant przed pierwszym bzykaniem, bo jak w trzecią ciszę zjadę, to nie wytrzymam.

Gość gość
Nic już nie zrobisz, nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem. A na przyszłość to poczytaj cos czasem, bo to powszechnie wiadomo, że ani brak okresu ani kp nie chroni przed ciążą.

Gość gość
Jakoś dasz radę

Gość gość
Nie wiem jak w 21 wieku można wierzyć, ze kp zapobiega ciąży, poza tym w szkole nie uczyli, ze najpierw jest owulacja, a dopiero potem miesiączka??

Gość gość
Miałam tak samo. Tylko że ja myślałam, że skoro miałam problemy z zajściem w pierwszą w ciążę, to nie zajdę w kolejną bez interwencji medycznej. A tu się okazało, że po pierwszym porodzie coś w organizmie "zatrybiło" i jajniki zaczęły działać jak należy. Różnica między moimi córkami wynosi 14 miesięcy. Bywa ciężko, bo nie mam nikogo do pomocy, ale jakoś sobie radzę. Moje dziewczyny są super. A jeszcze kilka lat temu obawiałam się, że w ogóle nie będę mogła mieć dzieci.

Gość gość
Autorko a jakie stosowaliscie zabezpieczenie?

Gość gość
Nie uważało się na biologii. Za głupotę i brak wiedzy się płaci. Chybabym oszałała mając dzieci z tak małą rożnicą wieku

Gość gość
gość dziś Autorko a jakie stosowaliscie zabezpieczenie? X A ty potrafisz czytać ze zrozumieniem czy tylko piszesz dla samego pisania ?

Gość gość
Żadnego zabezpieczenia nie stosowaliśmy. Myślałam, że nie będzie potrzebne

Gość gość
gość dziś Umknęło mi to więc się nie czepiaj bez sensu. Autorko no to niestety ale było to nie uniknione. Skoro nie miałaś wiedzy na ten temat to tak się stało jak się stało. Skąd w ogóle pomysł że brak okresu i kamienie zabezpiecza? Lekarz ci na wizycie w połogu nic na ten temat nie mówił?

Gość gość
Jak jesteś taka tępa to następnym razem nie myśl tylko zapytaj ginekologa bo z myśleniem wyraźnie ci nie wychodzi.

Gość gość
Weźcie ją jeszcze trochę pobesztajcie, jaka to jest głupia. Jak powszechnie wiadomo od wyzywania kobiety ciąża znika.

Gość gość
Ciesz sie, dzieci podrosna szybko, mala roznica wieku, za kilka lat ty bedziesz miala 'wolne', a mamusie jednego dziecka i przyszle mamy ciezej troszke ;) I 500+ dostaniesz babko! Zaangazuj meza do pomocy i finito.

Gość gość
Ja też tak miałam niestety 2 dziecku serduszko nie biło :( szkoda bo zawsze chciałam mieć 2 dzieci z mała różnica wieku ,mam nadzieję że uda się jeszcze 2

Gość gość
To zatrudnij nianię, do mnie przychodzi na 3-5 godzin dziennie i mam czas dla siebie, bierze 10zl za godzinę więc nie są to duże pieniądze.

Gość gość
ja znam przypadek, gdzie kobieta była juz w drugiej ciazy miesiac po urodzeniu pierwszego :D

Gość gość
Stało się, bedzie dzidzia. Mnie jedynie martwi twoje: ja, mnie, bedzie trudno... To sama sobie te ciąże zrobiłas? Chyba NAM bedzie ciezko itd... Chyba musisz włączyć męża w obowiązki domowe, bo kochać sie chce ale wiecej ?

Gość gość
Pocieszę Cię dzisiaj widziałam matkę z trojaczkami.Super widok,ale nie wiem jak ona daje radę.

Gość gość
jak można w XXI wieku zaliczyć wpadkę,trzeba być kompletnym bezmózgiem

Gość gość
No to Ci zazdroszczę i tyle w temacie

Gość gość
Ja zaszłam zaraz po porodzie, między dziećmi jest 11 miesięcy różnicy. Przez nieuwagę. Także wiem, co czujesz.

Gość gość
Ja zaszłam w kolejną ciążę gdy synek miał 6 miesięcy. Teraz chłopcy mają 5 i 4 lata i wszyscy mi zazdroszczą bo chłopcy bawią się ze sobą, spędzają czas razem mają świetny kontakt.

Gość gość
Ja też zaszłam w ciążę jak starsze miało 5 miesięcy, w dodatku planowana ;p , różnica 14 miesięcy. Teraz dzieciaki mają 4 i 5 lat i jest super;)) wlasnie slucham jednym uchem ich "dyskusji" i sikam ze smiechu. Czasami los pisze dla nas lepsze scenariusze niż my sami. Będzie dobrze autorko , A za kilka lat jest duża szansa, że będziesz się cieszyć z takiego obrotu spraw;))

Gość gość
To prawda autorko będzie ciężko, ale potem już luz i nie będziesz się zastanawiać tak jak ja - kiedy kolejne (będą juz minimum 3 lata różnicy jak się zdecydujemy). Dbaj o siebie i nic się nie martw, męża będzie trzeba mocniej angażować:)

Gość gość
KP gwarantuje, że nie zajdzie się w ciąże, ale tylko przy seksie ANALNYM ("od tylca"). To na przyszłość, żebyś w trzecią nagle nie zaszła...

Gość gość
gość dziś U mnie było tez tak. Wielka niespodzianka i wielka radość. Nie było, a tu dwójka. Nie mialam pomocy babc itd, ale dałam rade, dzieci sie swietnie razem bawiły, poza tym , przy drugim wiele rzeczy robi sie automatycznie.Bedzie dobrze.