Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Mamy niemowlaków, wychodzicie bez dzieci?

Polecane posty

Gość gość
To jest po prostu nienormalne. Bez względu czy 2 tygodnie, miesiac, dwa nie wiem kto Wam powiedział że Wasze dziecko nie może zostać z inną osobą jak z Wami ... Powinni na to jakieś określenie z "fobia" na końcu wymyśleć bo zdrowe to nie jest ;)

Gość gość
Ja mam 2 latka i sama bylam 4 razy od jego urodzenia ;/ Nie mam z kim go zostawic, obce miasto, maz duzo pracuje. Nauczylam sie z tym zyc ;)

Gość gość
14;45 Po chuj wchodzisz na forum dla matek bwzdzietna lambadziaro? Nie mądrz się tylko wupierdalaj na forum o kotkach czy co was tam bawi. Male dziecko do 3 roku zycia potrzebuje STAŁEJ obecnosci matki. To nie fobia, to natura.

Gość gość
A do łazienki się wysrac sama nie mogę czy muszę brać dziecko ze sobą?

Gość gość
dziś Aha, pani od pewnego "portalu" się chyba uaktywniła.

Gość gość
Jestem debilko matka i ciocia i żadna z moich sióstr czy koleżanek nie wyprawiały takich cyrków też. Dziecko ma też ojca i potrzebuje stałej opieki osoby kompetentnej do tego ... Matki oczywiście najwięcej. Więc może Ty powinnaś się wziąć za kotki a nie za dzieci

Gość gość
"Ty powinnaś się wziąć za kotki a nie za dzieci" x Nie przejdzie. Musiałaby je karmić mm :)

Gość gość
Jezu jaka Ty jesteś żałosna. Matka też ma prawo gdzie wyjść a nie tylko dom, dzieci i gary

Gość gość
Tak jakby życie kobiety się kończyło w momencie urodzenia dziecka ... Niektóre chyba takie nudne życie prowadzą że nie potrzebują czasu dla siebie, dla swoich rozrywek, hobby czy czegokolwiek innego.

Gość gość
W sobotę wyszłam ze szpitala z noworodkiem. W niedzielę poszłam na samotny spacer potrzebowałam chwili dla siebie. Dziecko przeżyło

Gość gość
Brak ni slow, dziecko ledwie wyszlo na swiat a ta już zmeczona... Ty se wyszlas a dzidzia plakala w nieboglosy

Gość gość
A ja tydzień po porodzie musiałam iść na uczelnie na parę godzin i co? Dziecku coś się stało? Życie nie kończy się po urodzeniu dziecka no sorry

Gość gość
A dlaczego ta dzidzia miała płakać w niebo głosy?

Gość gość
dziś A dlaczego ta dzidzia miała płakać w niebo głosy? x Bo 24/dobę nie widzi wietrzącego się cyca :)

Gość gość
Chyba MLECZNEGO cyca

Gość gość
Wierzącego i mlecznego :P aż do obrzydzenia

Gość gość
Mogłaby zechcieć jeść pierś i co wtedy?

Gość gość
dziś Mogłaby zechcieć jeść pierś i co wtedy? x Zalatuje kanibalizmem ;)

Gość gość
Mogłoby płakać za miękkim pachnący mlekiem cycusiem z różowym sutusiem.

Gość gość
Tak, wychodziłam bez dziecka. Mama i dziecko to nie jest jedność, to dwie odrębne jednostki. Nic mu się nie stanie, jeśli ma właściwą opiekę. A że trochę popłacze, to trudno. Zaczynacie się cackać z dziećmi już od niemowlaka, potem starsze wymusza, a Wy tańczycie koło niego jak Wam zagra. Później bezstresowe wychowanie, no bo dziecko nie daj Boże zapłacze. Życie to nie taniec po płatkach róż, więc lepiej i dla Was i dla dziecka, abyście od początku czuły się w miarę niezależne. Rozumiem nie mieć z kim dziecka zostawić, to się z dzieckiem jest 24h. Ale móc, a nie dać nikomu pod opiekę? Masakra. W imię czego?

Gość gość
Wychodzę, na siłownię, na urodziny koleżanki, na koncert. Dziecko ma 4 miesiące. Zostaje wtedy z tata. Raz na weeked zostało z babcia. Tylko wtedy mi było.przykro jak nie spał w naszym domu.

Gość gość
Moja corka miala 4,5 miesiaca jak poszlam na cala noc na wieczor panienski kolezanki z pracy. Poszlam, bo maz mnie wygonil. Powiedzial, ze z pieluch czas wrocic do zycia i on sie zajmie mala, a ja mam sie swietnie bawic. Mialam obawy, ale poszlam. Bylysmy w klubie cala noc. Maz powiedzial, ze mam prawo do 1, gora 2 smsow na ktore on odpisze. Mimo swietnej zabawy okolo 23 chcialam juz wracac, ale zostalam i praktycznie zamknelysmy klub. Jak dj oglosil ze konczymy to zadzwonilam po brata i okolo 5 bylam w domu. Weszlam, nakarmilam mala (nie karmilam piersia tylko mm), maz popatrzyl czy wszystko ok, wzielam prysznic i poszlam spac. :) A ze moj organizm byl przystosowany do szybkiej regeneracji sil to 3-4 godzinki wystarczyly i mamuska byla wypoczeta i dalej moglam zajmowac sie corka.

Gość gość
Ja mam 13 miesieczne, jeszcze nie zostawał sam. Moja mama daleko, teściowa daleko.

Gość gość
Kiedy corka miala niespelna 2 miesiace to zapisalam sie na prawo jazdy. Popoludniami mialam wyklady, corka zostawala z tata. Kiedy juz mialam jazdy nie raz zdarzalo sie, ze instruktor zadzwonil czy np za 2h moge jezdzic, bo ktos zaniemogl. Corke podrzucalam do mojej mamy na godzinke czy 2 i nie bylo problemu. Kurs ogarnelam raz dwa kiedy coreczka na prawde byla malenka i nieucierpiala na tym ani na sekunde.

Gość gość
Ej ostatnio spotkalam kuzyna. on i jego zona maja 4 dzieci i on do mnie "ty na spacerek tak sama?". ja mam jedno dziecko, a drugie rodze niedlugo. mysle sobie - co za ograniczony typ! tego dnia akurat szlam do lekarza, dziecko ma 3 lata, a tata w domu wiec...? nieraz wychodze na zakupy czy do kosmetyczki i nigdy nie pomyslalabym ze kogos zdziwi moja samotnosc. co za ciemnogrod. dziecko kocham i zabieram je wszedzie gdzie moge, ale zeby zdziwienie budzilo samotne wyjscie...? upadek mysli cywilizacyjnej!

Gość gość
Chrzest młodego-miał 8 tygodni, poszłam na 3 h do fryzjerki i na paznokcie. Z dzieckiem był ten dawca plemników, a nie sorry u mnie to jest ojciec dziecka bo często z nim zostawał, dawców mają te co się boją z nimi dzieci zostawić...

Gość gość
Ja sobie nie wyobrażam jak można żyć przez wiele miesięcy nie wychodząc bez dziecka z domu. Nie chodzicie do lekarza? Fryzjera? Na zakupy typu ciuchy czy buty? Wszędzie ciagniecie dziecko?

Gość gość
Tak..jak najbardziej. Pierwszy raz jak corka miała jakieś pół roku poszłyśmy ż koleżankami do kina. To były 3 godz.ktore mnie bardzo podładowaly..i średnio co 3 miesiące chodzimy, niby nie często ale zawsze cos. Dzieci są z mężem, mleko wtedy odciagalam. Ja ciągle ż dziećmi jestem i nie raz już jestem sfrustrowana i takie wypady jak najbardziej są potrzebne