Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tttkkk111

Zakrzepica czy nerwica???

Polecane posty

Gość tttkkk111

Witajcie. Pisze w takiej sprawie. Miesiac temu miałam badany poziom di-merow, ogólnie badania krwi (krzepliwosc wyszła na granicy norm), poniewaz miałam duszności i ból w klatce. Miesiąc później (czyli teraz) robiłam badania ogólne krwi. Mam podwyzszone płytki krwi nieznacznie ale jednak... (a miesiac temu byly w normie, badania krzepliwosci nie mialam) i zastanawiam się czy Zakrzep mogl sie wytworzyć w miesiąc? No bo miesiac temu go jeszcze nie było... biorę tabletki antykoncepcyjne i palę, również cierpię na nerwicę, dlatego ciężko mi jest odróżnić jaki objaw jest nerwicowy a jaki nie. Mam też spuchnieta lekko kostkę i chyba kawałek łydki, czasem cos pobolewa tam i uczucie duszności itd ale wiecie te wszystkie objawy to mogą być przakłamane przez nerwicę ;p do poniedziałku to ja chyba oszaleje

Gość gość
Nerwice mozesz miec od hormonow. Jak bierzesz tabletki antykoncepcyjne, nie powinnas palic. Od tego mozesz miec takie wyniki.

Gość gość
Hormony na nerwicę działają? Jeszcze nie słyszałam o tym

Gość gość
Według mnie powinien to zbadać lekarz. Też miałam podobne objawy i poszłam do Dr Frątczak do MedArt. Bardzo polecam osobom, które chcą skutecznie rozwiązać swój problem, jednocześnie w atmosferze zrozumienia. Polecam!

Gość gość
Pierwsze słyszę ze nerwice się ma od hormonów

Gość Ola_1988
Dnia 25.05.2018 o 14:39, Gość tttkkk111 napisał:

Witajcie. Pisze w takiej sprawie. Miesiac temu miałam badany poziom di-merow, ogólnie badania krwi (krzepliwosc wyszła na granicy norm), poniewaz miałam duszności i ból w klatce. Miesiąc później (czyli teraz) robiłam badania ogólne krwi. Mam podwyzszone płytki krwi nieznacznie ale jednak... (a miesiac temu byly w normie, badania krzepliwosci nie mialam) i zastanawiam się czy Zakrzep mogl sie wytworzyć w miesiąc? No bo miesiac temu go jeszcze nie było... biorę tabletki antykoncepcyjne i palę, również cierpię na nerwicę, dlatego ciężko mi jest odróżnić jaki objaw jest nerwicowy a jaki nie. Mam też spuchnieta lekko kostkę i chyba kawałek łydki, czasem cos pobolewa tam i uczucie duszności itd ale wiecie te wszystkie objawy to mogą być przakłamane przez nerwicę 😜 do poniedziałku to ja chyba oszaleje

hej, to może być zakrzepica. Powinnaś zrobić dokładne badania. Czy słyszałaś o trombofilii wrodzonej, czyli predyspozycji do tworzenia się zakrzepów. Jeśli ją masz i dodatkowo stosujesz antykoncepcję i palisz papierosy to ryzyko zakrzepicy bardzo wzrasta. Nie lekceważ tego! 

Gość Milenka

Polecam zrobienie pakietu badań w kierunku zakrzepicy - nie zwlekaj, bo może być za późno... Jak się zakrzep odklei, to możesz umrzeć, bo zrobi się zator. 

Gość Wiolusia
20 godzin temu, Gość Milenka napisał:

Polecam zrobienie pakietu badań w kierunku zakrzepicy - nie zwlekaj, bo może być za późno... Jak się zakrzep odklei, to możesz umrzeć, bo zrobi się zator. 

bez przesady... od razu nie umrzesz. Dużo osób ma zakrzepicę i żyją, tylko muszą się kontrolować i aktywnie spędzać czas. 

Gość Miłka

nie można lekceważyć pierwszych objawów zakrzepicy. Nieleczona faktycznie prowadzi do groźnych powikłań. Są przypadki osób u których doszło do zatorowości płucnej, która może doprowadzić do śmierci. Polecam Waszej uwadze artykuły nt zakrzepicy.