Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Czy zakładacie swoim dzieciom podkoszulki

Polecane posty

Gość gość

W taką ciepłą wręcz letnią pogodę??

Gość gość
Po co dziecku podkoszulki przy takiej temperaturze?

Gość gość
A ty zakładasz podkoszulkę w taki gorący dzień?

Gość gość
A po co?

Gość gość
Nie rozumiem pytania, ma chodzić tylko w spodenkach do przedszkola? Czy w bieliźnie? Tak, zakładam podkoszulek jak wychodzi, w domu dopuszczony umiarkowany negliż.

Gość gość
Ja zakładam i dziecku również. A co w tym dziwnego, lato to nie jest jeszcze. Odsłonięte nerki to moment przewijanie i problemy.

Gość gość
Podkoszulek i koszulka tak. Ale ja z tych przewrażliwionych;-)

Gość gość
Mój nie chodzi w neglizu- zakładam mu koszulki/t- shirty

Gość gość
A co rozumiesz przed podkoszulek? Zwykly t-shirt czy bluzka na ramiaczka pod tshirt?

Gość gość
Podkoszulke (czyli body zakładane pod bluzkę) przestałam zakładać jak na termometrze na zewnątrz było może +15 stopni. Założę znowu pewnie w październiku chyba że wrzesień będzie zimny. Ps. Dziecko dwa lata niecałe

Gość gość
17:46 Lato to nie jest? W całej Polsce 25-30 stopni dzisiaj, to kiedy będzie lato? Jak będzie +50?

Gość gość
Nie. Na lato? ( dla mnie podkoszulek to bluzka na ramiączkach zakładana pod zwykły t-shirt).

Gość gość
Dwulatek -zakladam sam t-shirt. Przecież jest upał. Podkoszulek dopiero na jesień

Gość gość
17:46 a co przy 30 stopniach spodziewasz sie halnego?

Gość gość
Moje dziecko ma rok i dwa miesiące. Zakładam mu tylko koszulkę z krótkim rękawem. A jak mu zimno to na to długi rękaw. Jeśli jest pogoda na krótki rękaw to po co podkoszulek? Żeby się ugotował?

Gość gość
Moje dziecko ma 18 miesiecy, na taką pogodę zakładam krótkie spodenki i t-szirt. Jest zdecydowanie za gorąco na podkoszulek.

Gość gość
T-shirt, z krótkim i długim rękawem, i koszulka na ramiączkach to właśnie podkoszulki. Jaką wy macie inną definicję? Sam podkoszulek z zasady był bielizną zakładaną przez mężczyzn i chłopców pod koszulę (stąd nazwa), obecnie jest normalną częścią garderoby. Popatrzcie sobie na definicje w słowniku, a nie wymyślajcie własne... Tak, zakładam dziecku podkoszulek (koszulkę, t-shirt), bo nie paraduje gołe od pasa w górę. Pod bawełniane bluzki nie zakładam nigdy, bo jaki by to miało sens? Baza to bawełniany podkoszulek z długim lub krótkim rękawem, w zależności od pogody, i ewentualnie kiedy jest zimno do tego dokładam bluzę, kurtkę, bezrękawnik itd.

Gość gość
T shirt to nie jest podkoszulek

Gość gość
Nie. Sam T-shirt lub body z krótkim rękawem do tego spodenki. Po co podkoszulek skoro dzis było 28 stopni?

Gość gość
Po pierwsze- pod wzmiankowanym linkiem zaznaczają "klasyczny podkoszulek", po drugie- wikipedia to nie słownik. I każdy może dodać tam dowolny artykuł...

Gość gość
dla mnie podkoszulek to tshirt z krótki rękawkiem, moje dziecko ma roczek i ma na sobie pieluchę , dżinsy i t shirt z krótkim rękawkiem, w domu a na dwor zamieniam dżinsy na krótkie spodeknki bo goracao jak holera

Gość gość
Dżinsy przy ponad 25 stopniach masakra, ja swojemu zakładam podkoszulek poniżej 20 stopni.

Gość gość
W lecie nigdy w zimie owszem. Po kiego grzyba. Nikt tak nie robi. Przynajmniej ja nie widuję. U nas zresztą jest okropny upał. Jak sie wyjdzie na ulicę to żar nie do wytrzymania. Zwiększanie szoku cieplnego by to było.

Gość gość
Podkoszulek to taka garderoba która nawet z samej nazwy wskazuje że jest ubierana pod koszulę. Można powiedzieć z angielska T-shirt choć prędzej koszulka. A może język polski czegoś nie dopatrzył gdy sie wytwarzał, a może słownictwo powstawało w czasach gdy ludzie nosili inną garderobę. Tak czy owak taki klasyczny podkoszulek to nie to samo co koszulka bez rękawków bo najczęściej jest biała o określonym kroju i w określonej strukturze materiału a ta druga to najczęściej kolorowa jest.

Gość gość
Sorry miało być, że podkoszulek jest biały. Jeśli nie wygląda w sposób typowo bieliźniany to ostatecznie można go nosić na ulicy jako taką koszulke bez rękawów właśnie. W sumie to ten język polski to taki dość leniwie rozwijający się twór, bo nawet jak brak jakiegoś konkretnego słowa to ludzie nie wymyślą nic nowego tylko powtarzają z dziada pradziada nawet jak po latach to jest bez sensu.

Gość gość
Generalnie wszytkie zrozumialysmy co to podkoszulek, ale już znalazła się jakaś mądrzejsza co musiała oświecić resztę. A dla każdego podkoszulek to bielizna i tyle.

Gość gość
Nawet zima nie zakładamy na co dzień. Bluzka na krótki rękaw i cienki sweterek, a w przedszkolu bawi się na krótki rękaw. Nie choruje. Jedynie na narty jak jeździmy to odzież termiczną i tyle.

Gość gość
Zakładanie podkoszulki w lecie jest wręcz lekkomyślne. Jak można tak narażać dziecko na przegrzanie? W całej Polsce mamy w cieniu prawie 30 stopni. Najbardziej narażone na przegrzanie są właśnie małe dzieci i starsi ludzie, każdy to wie, w telewizji ostrzegają zawsze. Zakładamy dzieciom lekkie bawełniane ubrania.

Gość gość
Moja mała, ponad dwa lata, nosi body z krótkim rękawkiem i krótkie spodenki lub cieniutkie getry do tego sandały na gołą stopę w taką pogodę.