Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Zauważyłam, że dzieci Komunijne czesto są ogromne jak niektórzy dorośli.

Polecane posty

Gość gość

Ile lat obecnie mają dzieci przystępujące po raz pierwszy do Komunii Świętej? Aktualnie trwa Biały tydzień i zaobserwowałam, że te dzieci często są wielkie jak niektórzy dorośli, mają po ok 150 cm, albo więcej. Czasem zauważam drobne o dziecinnych sylwetkach i różnica pomiędzy tymi ogromnymi a drobnymi jest kolosalna. Wydaje mi się, że prawidłowego wzrostu są te mniejsze. Wiem, że wysocy rodzice mają wysokie dzieci, ale widuję wielkie dzieci rodziców, którzy są średniego zwrostu. Wydaje mi się, że to przez hormony wzrostu, którymi faszerowane są zwierzęta przeznaczone na rzeź. Później dzieciaki jedzą mięso nafaszerowane tymi hormonami i nienaturalnie rosną. Tak myślę. A jakie jest Wasze zdanie?

Gość gość
Też to zauważyłam.

Gość gość
150 cm wzrostu dla 10 latka to dużo? Sprawdź siatki centylowe, to normalny wzrost, szczególnie jeżeli tyle wzrostu na chłopczyk.

Gość gość
Moja bratanica miała 164 cm jak szła do komunii. Wyglądała jak panna młoda.

Gość gość
Słyszałam że hormony, zwłaszcza w kurczakach, mogą przyśpieszać dojrzewanie u dziewczynek, ale tylko tyle. Każde kolejne pokolenie jest wyższe, a na dodatek w każdym zdarzają się dzieci przewyższające wzrostem rówieśników. Dziecko nie jest koniecznie kopią mamy albo taty żeby musiało dziedziczyć po nich wzrost. Dodatkowo dzieci idą teraz do komunii później niż w naszych czasach. Moja siostra miała 145 kiedy przystępowała do komunii, finalnie urosła do 172- czyli bez szaleństw. Prawidłowy wzrost to bardzo szerokie pojęcie, nie jesteśmy od jednej matrycy, i całe szczęście.

Gość gość
W tym roku do Komunii przystąpiły 10-latki i 9-latki. Moja 9-letnia córka ma 140 cm i wyglądała na normalne komunijne dziecko.

Gość gość
Moj syn 135 cm i jest jednym z najmniejszych

Gość gość
Mój syn 10l we wrześniu mierzy 141cm. I nie je mięsa że sklepu bo ja hoduje swój drób a świni nie jemy. Warzywa i owoce też mam swoje. Ja mierze 174 mąż 186.

Gość gość
Nie wiem gdzie wy widuje ie takie dzieci. U mnie same kurduple

Gość gość
Mój 7 latek ma 136

Gość gość
Nie pamiętam ile mój miał ale był w najwyższej 3, teraz ma 14 i 180 wzrostu

Gość gość
No i co mamy z tym zrobić? Zakuwać dzieci w dyby na noc, żeby nie rosly?

Gość gość
W kurczakach nie ma żadnych hormonów tempa strzało. Nie masz wiedzy to nie rozpowszechniaj głupot

Gość gość
gość dziś Oczywiście, że są. Kurczaki dodatkowo są pompowane. W każdym mięsie są hormony. To są uroki przemysłowego chowu. Słabo się orienrtujesz.

Gość gość
Kurcze, piszecie, że to normalne, a mnie też te 145 cm wydaje się bardzo dużo dla dzieci w tym wieku.

Gość gość
Bzdura z tymi kurczakami. Przed odstawa do ubojni dostają łagodniejsza pasze bez stymulatorów wzrostu. Jestem wychowana na kurczakach i mam tylko 168, moja córka 9 lat rozmiar 140 i wyglada normalnie.

Gość gość
17:59 Hahaha akurat bardzo dobrze się orientuje bo moja rodzina od pokoleń zajmuje się hodowla kurczaków. To kolejna teoria spiskowa podobnie jak anty szczepionkowcy czy leczenie lewatywa. Kurczaki nie dostają żadnych hormonów. To by przewyższylo koszty hodowli. Poza tym kurczęta są badane a takie praktyki są zabronione. Jak tu czytam te bzdury to oczom nie wierze ze ludzie mogą tak nielogicznie myśleć.

Gość gość
MOJA wysoka bo 145cm i ma 9 lat

Gość gość
Mojej koleżanki córka jest wyższa od swojej mamy,wygląda jakby miała z 15-16 lat..

Gość gość
gość dziś A świstak siedzi i zawija w sreberka :) Nie wiem jak jest z kurczakami, poza tym, że w hodowli przemysłowej zabijane są bardzo mlode osobniki, jednak wiem, że bydło jest na potęge faszerowane, a w mleku krów jest sporo antybiotyków (często chorują na zapalenie wymion od dojarek). Co z tego, że coś jest zabronione. Zabronione jest też wrzucanie żywych świń do opiekacza i wiele innych rzeczy, które dzieją się w rzeźniach. Ze szczepieniami daj spokój, jeżeli twoje dziecko dobrze je znosi to dziękuj Bogu i zostaw w spokoju innych - ja jako matka dziecka z ciężkim nop-em chętnie bym z Tobą porozmawiała ma ten temat, ale w realu, abyśmy mogły sobie spojrzeć w oczy.

Gość gość
https://jarek-kefir.org/2014/03/25/epoka-miesa-juz-minela-toksyczny-koktail-sterydow-antybiotykow-i-hormonow-w-kurczakach/ "Kurczak którego kupujemy w sklepie, ważący ok. 1,5 kg. ma 6 tygodni od wyklucia. Kurczak chowany na wiejskim podwórku żywiony pszenicą i naturalną karmą w wieku 6 tygodni jest wielkości pięści. Te przyrosty masy kurcząt na fermach wynikają z paszy: szpikowane są paszami wysokobiałkowymi naszpikowanymi sterydami."

Gość gość
gość dziś Mnie też to grozi, bo mam 152 cm wzrostu :) Chociaż póki co moja córka jest drobna.

Gość gość
Moja córka kończy 5 klasę i ma 169cm wzrostu. Od ponad roku miesiączkuje. Jak większość w jej klasie. Jak szła do Komunii miała 158 cm, też jak większość. Dla mnie absolutna norma.

Gość gość
No i dobrze, że teraz ludzie są wyżsi. Kurduple- ani to ładne, ani mądre. A na pewno wredne. Wszystkie. Kobieta poniżej 160 cm wzrostu, to nie kobieta, tylko pokraka.

Gość gość
20.08 a ty jesteś karzel umysłowy