Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dwu tygodniowe maleństwo pod opieką taty przez 5 godzin ?

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Podziwiam Cię i zazdroszczę xx haha a co tu podziwiać, że "uroda" ważniejsza od kp i noworodka. Czego zazdrościć? Że wyglad najważniejszy bo sooka ma chcicę???Poród to czas dla noworodka i regeneracji, minimum 6 tyg., nawet w swiecie zwierząt połóg to połóg a nie czas na latanie i pindrzenie się! Autorka to baba nie do zayebania, jeszcze miotłę w doope i niech leci z chałupy. x Hahahahahahahahaah nie mogę z ciebie :D idź się lecz zapuszczona zazdrośnico :D

Gość gość
Czy Wam sie od tego cysiania i innych zasypek we łbach poprzewracało? Matka tez człowiek i też może sobie wyjśc. Ma teraz do 18 uwiązać się w domu? Taki maluch w większości pewnie przespi i nawet nie zauwazy, że jej nie ma. Robicie taki dramat narodowy, że dobry scenariusz by z tego był na jakąś operę mydlaną"ona zła, przebrzydła zostawia uciśnionego niemowlaka z ojcem - łajzą, który ma dwie lewe ręce i nawet koło siebie zrobić nie potrafi a co dopiero dzieckiem się zając" Autorko nie czytaj tego nawet bo chyba żal i zazdrośc przemawia, że ich faceci nie mieli odwagi, żeby z własnym dzieckiem zostać. Skoro chcesz zadbać o siebie i masz się dzięki temu lepiej poczuć to idż. Ja też jak urodziłam drugą córkę, to zaraz po wyjściu ze spzitala w niedzielę w poniedziałek musiałam ją zostawić z mężem, żeby starszą do przedszkola odprowadzić i zakupy zrobić. I wiecie co jakoś hektolitrami się ze mnie nie lało, nie musiałam latac z wielkim podkladem, wystarczyła podpaska. Nie było mnie 1,5 godziny a oni cudem jakimś przeżyli - szok co nie? Ewentualnie jak za długo to zrezygnuj z hybryd na stopach i zapisz się za tydzień lub 2 Zawsze ta godzinka krócej

Gość gość
Nie każdy ma upośledzonego i niedojrzałego faceta który nie potrafi się zająć własnym dzieckiem. Nie jest powiedziane że niemowlakiem ma zajmować się tylko matka. To jakich chory wymyśl, tak nigdy nie było i nie znam takich osób tylko na kafeterii przeczytałam o takim wymyślę. Dziecko trzeba od małego przyzwyczajać do pewnych sytuacji i matka nie zawsze przy nim będzie, no chyba że tak właśnie sobie wychowacie to właśnie potem napiszecie post że nie możecie się wysrać bez dziecka bo płacze. Autorko idź zrób sobie czas dla siebie, należy się każdej kobiecie po ciąży, porodzie innych trudach

Gość gość
Mąż pierwszy wziął córkę na rękę. Czy przez to też jestem złą mamą? Nie mogę karmić piersią tyle powinno Ci wystarczyć. Nie jest to mój wybór.

Gość gość
Hahaha :D gratuluję jeśli chciało ci się dwa tygodnie po porodzie spędzać 5 godzin u kosmetyczki. Wolałabym odespać i w tym okresie tylko o tym marzyłam. ;) Ja chyba z tych leniwych, bo na hybrydy poszłam 7 tygodni po porodzie i to tylko na łapki. 😭 Chyba, że to provo... 😴

Gość gość
Ja tydzień po porodzie już nie krwawilam a niecałe dwa tygodnie później musiałam na pół dnia pojsc na uczelnie. I jakoś dziecku z tatusiem nic się nie stało, bez przesady.

Gość gość
Ja krwawilam rowne szesc tyg.

Gość gość
Chce spędzić 5 godzin u kosmetyczki, bo chce poczuć się ładnie. Krwawienie Mam, ale już coraz mniejsze. Starcza zwykła podpaska.

Gość gość
z tego co czytam w roznych mediach, kazda Polka musi miec hybrydy, bez tego nie bylaby kobieta.nawet za granica sa specjalne polskie kosmetyczki robiace hybrydy dla Polek bo miejscowe tego nie lubia za bardzo, wiec trudno znalezc specjaliste

Gość gość
Hybrydy są po prostu wygodne. :P

Gość gość
21.29- mieszkam zagranicą, sama hybryd nie robię, ale wierz mi że nie tylko Polki robią takie paznokcie i jest mnóstwo osób oferujących hybrydy, żele, brwi itp. ,wiele kobiet, które nie są Polkami, z tego korzysta, więc trochę Ci się nie udała złośliwość

Gość gość
19:11 Tak! Jestem matką egoistką i dobrze mi z tym! Czuję się rewelacyjnie z tym że mój partner jest prawdziwym ojcem i współdzieli że mną opiekę nad dziećmi. Wie w co ubrać dziecko, kiedy jest występ w przedszkolu i jakie leki podać gdy jest chore. Cudownie być wyrodną matką :D

Gość gość
Nie wierze w to co czytam. Kobieta kobiecie wilkem. Szkoda ze jeszcze cie hafija nie postraszyly ;) Otoz kobietki, wyobrazcie sobie ze nie kazda ma meza melepete i potrafi sie zajac dzieckiem tak samo dobrze jak matka. Pewnie w glowach wam sie nie miesci ze mozna pare stow wydac na kosmetyczke co ? Jej nie bedzie 5h a nie 5 dni. W tym czasie wyladnie jedno karmienie , reszte czasu dziecko pewnie przespi.

Gość gość
Boże, widzisz i nie grzmisz! Jak kobieta chce o siebie zadbać, by się poczuć dobrze po ciąży i porodzie, to zostaje zwyzywana od lambadziar, wygodnych matek, a nawet gorzej. To rzeczywiście straszne, że pomimo że została matka, to nadal chce wyglądać jak człowiek i chwilę poświęcić SOBIE. przecież waszym zdaniem nie ma prawa, musi siedzieć w domu z uwieszonym na cycku dzieckiem. Ale jesteście zacofane. Przywiazcie się do tego dziecka sznurkiem najlepiej. Przecież ojciec chyba nie jest uposledzony? Już się nic tej kobiecie nie należy? Idź autorko i zrób sobie przyjemność. Nie daj sobie wmówić, że teraz musisz istnieć tylko dla dziecka. Masz prawo zadbać o siebie. Dziecku się krzywda nie stanie.

Gość gość
To ja pisałam co wy zazdrościcie ? Tak podziwiam i zazdroszczę kurwa krowy rozplodowe kafeterii. Zazdrosne karlice. Janie mogłam się ruszać c choć marzyłam aby poczuć się kobieta I jeśli miałabym wtedy siłę i okazje t tez bym poszła bez wahania co to kobieta jakis robót do kurwy nędzy ?czy tylko cycek do karmienia ???

Gość gość
Jak mój syn miał dwa tygodnie to trafiłam do szpitala. Został z ojcem sam na dwa tygodnie. Obaj żyją.

Gość gość
Dobrze napisane wyżej. Kobieta też ma prawo zadbać o siebie. A wyjście na parę godzin raz na jakiś czas nie jest niczym złym. Matka też chcę chwilę odpocząć i zrobić coś dla siebie.

Gość gość
Zajrzyj na Hafija.pl, najrzetelniejszy portal w polskim Internecie o Karmieniu Piersią, tam na pewno uzyskasz odpowiedź na swoje pytanie i rozwiejesz wątpliwości.

Gość gość
Spiertalaj z tą hafija i jej sekta

Gość gość
Hafija wychodzila chyba dopiero jak jej dziecko miało z 8 miesiecy.

Gość gość
Ja pitolę. Co za goownoburza, jak zwykle. Idź, nie zastanawiaj się. Ojciec to ojciec. ja dwa tyg po urodzeniu córki byłam u fryzjera i na paznokciach, bo czułam się jak chodzący kluch. Mąż dał radę, córka dała rade, nie wyglądali na nieszczęśliwych. Aaa, i bez podkładu poporodowego :D

Gość gość
Hafija wychodzila chyba dopiero jak jej dziecko miało z 8 miesiecy. a powinna dopiero jak dziecko miało komunię

Gość gość
Autorko . Do ukończenia przez dziecko 3 roku zycia zapomnij o fryzjerzy i kosmetyczce. Z koleżankami możesz się umawiać, ale tylko jak one mają swoje dzieci i idziecie razem do piaskownicy. Jak dziecko pójdzie do szkoły, możesz czasem umówić się z koleżanką na kawę ale nie na dłużej niż na 2 godziny(koniecznie dzwoń co 5 minut do domu aby sprawdzić, czy z dzieckiem w porzadku), a do kina możecie iść razem z mężem, powiedzmy raz w roku. Do kosmetyczki nadal nie chodź, bo szkoda pieniędzy, które możesz a nawet powinnaś wydać na dzieck. Jak dziecko będzie nastolatkiem, powiedzmy będzie miało 13 lat, możesz już częściej wychodzić, może nawet raz w miesiącu, na jakieś babskie pogaduchy. Oczywiście, jak dziecko odrobi lekcje, ugotujesz mu wcześniej i przygotujesz czyste ubrania. Nie zapomnij jednak komorki na spotkanie, a najlepiej dzwoń co 15 minut i sprawdzaj co w domu. Jak dziecko pójdzie do liceum, możesz trochę zluzowac, w końcu i ubierzę się samo i nakarmi. Aleo hybrydach i innych takich fanaberiach zapomnij. Po co ci to, masz już męża, jesteś od dawna matkOM, nie musisz się podobać nikomu. Wazne, byś tylko zachowywała higienę. Poza tym makijaże i fitness zostaw córce. Albo synowi :) Po 18 dziecka jesteś już wolna, tylko nie wiadomo, czy będziesz wtedy umiała żyć tylko dla siebie.

Gość gość
Yyyyyyy..... Jestem w szoku po tym co tu przeczytałam, bo ja rodze na dniach, ale już mam w planach po 3,4tygodniach... w zależności jak będę się czuła... Jeśli tak dobrze jak Ty to i wcześniej... - odwiedzić fryzjera - odwiedzić kosmetyczke - odwiedzić stylistykę paznokci Potrwa to pewnie ze 3dni.... Codziennie coś innego i do głowy by mi nie przyszło, że jestem ZŁĄ MATKĄ :o Szczęśliwa mama to szczęśliwe dziecko!

Gość gość
Bo w Pl dobra matka nosi poplamione, porozciągane dresy, ma koltun na głowie i odrost na 10 cm, połamane paznokcie, podkrązone oczy a na twarzy jedynie krem Nivea.

Gość gość
Temat powinien brzmieć. Czy dwa tygodnie po porodzie mogę iść do kosmetyczki i fryzjera.

Gość gość
Jesssu,jakie pustaki! Co jest ładnego w tych hybrydowych pazurach? To wasz jedyny sens życia,że się tak podniecacie? Paznokcie z klasą to krótkie zadbane paznokcie,byle czyste,a nie te szpony czarownicy,co większość tandeciar robi.Bo jak hybrydowe to długie i wstrętne muszą być!

Gość gość
15:13 W życiu nie widziałam długich hybryd. Poza tym, zadbane dłonie, to dłonie BEZ paznioci!

Gość gość
gość dziś O cholerka a ja mam paznokcie od dziecka. Wyrosły mi. Mam je wyrwać, co myslicie? Tez chciałabym mieć zadbane dłonie.....:S

Gość gość
Ale wy sie szybko regenerujecie, normalnie baby nie do zajechania. Ja krwawiłam równo książkowe 42 dni, anemia, zawroty głowy, dodatkowo miałam hemoroidy na wierzchu i tylko pozycja półleżąca, a jak za długo stałam w kuchni to 2 razy zemdlałam. Choćby mi dopłacali i złote góry dawali to w połogu nie wybyłabym z domu na 5 godzin i to jeszcze z tak bzdurnego powodu jak kosmetyczka. Ja nie wiem jak wy to robicie, chyba macie końskie zdrowie i wszystko po was spływa jak po kaczce.