Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Co się ze mną dzieje? Miał tak ktoś? Pomóżcie plissss

Polecane posty

Gość gość
gość dziś Ta to pewnie paliła w ciąży i pali przy dziecku dlatego tak gada :P

Gość gość
dziś nie paliłam w ciąży i nie paliłam przy dzieciach, ale palę teraz, gdy moje dzieci są dorosłe, a tobie nic do tego schizofreniczko. dziś od weta nic się nie dowiesz, bo weterynarze dzięki tej chorobie bogacą się teraz, mają non stop pacjentów z najróżniejszymi dolegliwościami, a wszystko dlatego, bo naszym cudownym kraju nie ma leku na tę chorobę. Weterynarze natomiast mają zakaz stosowania leków niezarejestrowanych w Polsce i koło sie kręci. Poczytaj w necie, no chyba że masz weterynarza, który jest z tobą szczery, ale wątpię

Gość gość
dziś nie paliłam w ciąży i nie paliłam przy dzieciach, ale palę teraz, gdy moje dzieci są dorosłe, a tobie nic do tego schizofreniczko. dziś od weta nic się nie dowiesz, bo weterynarze dzięki tej chorobie bogacą się teraz, mają non stop pacjentów z najróżniejszymi dolegliwościami, a wszystko dlatego, bo naszym cudownym kraju nie ma leku na tę chorobę. Weterynarze natomiast mają zakaz stosowania leków niezarejestrowanych w Polsce i koło sie kręci. Poczytaj w necie, no chyba że masz weterynarza, który jest z tobą szczery, ale wątpię

Gość gość
dziś sama jesteś wariatka z meliny, która nigdy nie trzeźwieje i stąd twój notoryczny bełkot w necie, oraz wyzywanie ludzi, który mają wiedzę. Ja mam prawo do własnego zdania, a ty kretynko z ptasim mózgiem nie musisz czytać tego co ja piszę. Laikom możesz bełkotać o chorym sercu, chorych płucach, chorej tarczycy i chorej wątrobie, czyli typowych dolegliwościach przy chorobach pasożytniczych. Leiszmanioza to też choroba pasożytnicza, która atakuje ludzi i jak cię komar zarazi to zdechniesz, bo lekarze nie będą mieli czym ciebie wyleczyć, a ty jesteś na tyle głupia, że nie będziesz wiedziała co trzeba zrobić. :D

Gość gość
przestań ku/rwo blokować bo w ryj zarobisz

Gość gość
Ja obstawiam tarczyce x Obstawiać to ty możesz który ciebie przeleci jak stoisz przy drodze wywłoko :D:D

Gość gość
gość dziś Autorko nie dziękuj wariatce! Odrobaczasz z się przecież, tak kretynka wymyśla zanadto. Absolutnie możesz mieć pretensje że matka paliła w ciąży i przy tobie! Tym bardziej jeśli wyjdzie Ci choroba płuc lub serca. Ja obstawiam tarczyce. xxxxxxx Uwaga! To ta wariatka która wszystkim wmawia chorą tarczycę i raka.

Gość gość
W kościele zemdlałaś? Bóg cie skarał grzesznico haha

Gość gość
Leiszmanioza (łac. i ang. leishmaniasis) – grupa chorób pasożytniczych, wywoływanych przez wiciowce z rodzaju Leishmania. Przenoszona poprzez muchówki (moskity) z rodzajów Lutzomyia (w Nowym Świecie) i Phlebotomus (w Starym Świecie). Choroba wzięła swą nazwę od nazwiska szkockiego patologa Williama Booga Leishmana. To on w 1901 zidentyfikował obce organizmy w śledzionach osób zmarłych z powodu "gorączki z Dum-Dum".

Gość gość
Większość chorób z tej grupy może być przenoszona tylko pomiędzy zwierzętami, ale niektóre z nich mogą się przenosić (poprzez moskity) pomiędzy ludźmi. Zakażenie u ludzi powoduje 21 z ogólnej liczby 30 gatunków, które atakują zwierzęta. Niektóre z nich to L. donovani, L. mexicana, L. tropica, L. major i L. aethiopica.

Gość gość
W Polsce leiszmaniozę skórną stwierdza się najczęściej u turystów oraz u kierowców ciężarówek powracających z Bliskiego Wschodu lub osób, które spędzały wakacje nad Morzem Śródziemnym.

Gość gość
leiszmanioza trzewna – gorączka (z okresami nasilenia), obfite pocenie się, nudności, obrzęki, uczucie rozbicia, obecność płynu w jamie otrzewnej, spadek masy ciała, anemia i szary odcień skóry. Charakterystyczne jest też duże zwiększenie objętości śledziony. Skóra przybiera szare zabarwienie (stąd nazwa czarna febra). O przypadku leiszmaniozy trzewnej świadczy w szczególności gorączka trwająca dłużej niż dwa tygodnie i brak poprawy po zastosowaniu leków przeciwmalarycznych.

Gość gość
leiszmanioza skórna – owrzodzenia skóry, martwica tkanek pozostawiająca blizny po dłuższym czasie, trudno gojące się rany. Zmiany chorobowe obejmują najczęściej twarz, szyję, kończyny (generalnie odkryte części ciała).

Gość gość
leiszmanioza skórno-śluzówkowa – zniekształcenia twarzy, uszkodzenia tkanek miękkich, chrząstek i kości nosa.

Gość gość
Autorko, które z objawów leiszmaniozy masz? :D

Gość gość
Jprdl tak to jest jak się zje/by do natalią dopadną:/

Gość gość
Do neta

Gość gość
Ta od leiszmaniozy jest totalnie zafiksowana na punkcie tej egzotycznejak choroby, dla niej pewnie każdy to ma. Typowa zwolenniczka teorii spiskowych :D

Gość gość
dziś to nie jest egzotyczna choroba tłumoku. Od dawna już w Polsce ją mamy, tylko w słabszej odmianie, ale skąd może o tym wiedzieć prostaczka, dla której przyswajanie wiedzy to problem nie do przejścia i tylko wikipedie cytuje. :D Idź teraz na psie forum i zrób kopiuj - wklej, to się psiarze z ciebie pośmieją :D bo tu zrobiłaś już z siebie cyrk za darmo. :D Niech zgadnę, za dużo leków na tarczycę wzięłaś i ci ptasi mózg rozwaliło na strzępy. :D

Gość gość
Tak to prawda leiszmaniozę mamy w Polsce od dobrych 10 lat a dirofilariozę od 15 lat albo i dłużej. Jest coraz więcej zachorowań zarówno u ludzi jak i zwierząt.

Gość gość
nieprawda!!! to kara boska hahaha

Gość gość
gość dziś dziś sama jesteś wariatka z meliny, która nigdy nie trzeźwieje i stąd twój notoryczny bełkot w necie, oraz wyzywanie ludzi, który mają wiedzę. Ja mam prawo do własnego zdania, a ty kretynko z ptasim mózgiem nie musisz czytać tego co ja piszę. Laikom możesz bełkotać o chorym sercu, chorych płucach, chorej tarczycy i chorej wątrobie, czyli typowych dolegliwościach przy chorobach pasożytniczych. Leiszmanioza to też choroba pasożytnicza, która atakuje ludzi i jak cię komar zarazi to zdechniesz, bo lekarze nie będą mieli czym ciebie wyleczyć, a ty jesteś na tyle głupia, że nie będziesz wiedziała co trzeba zrobić. smiech.gif x wypiertalaj szmato :P

Gość gość
11.34 Co cie tak śmieszy kretynko? Może to że jak człowiek czy zwierzak zachoruje to patrzysz jak umiera w męczarniach bo nie ma czym leczyć? Z niezłej patologii pochodzisz

Gość gość
a ty skad czerpiesz wiedze na temat leiszmaniozy?

Gość gość
powiedz teraz wredna babo czy kazdy kto ma chora tarczyce ma pasozyty?

Gość gość
Poczytaj sobie kretynko wesoła: " Nieliczne przypadki zachorowań u zwierząt nigdy nieprzebywających na terenach endemicznych mogą być tłumaczone transfuzją krwi od bezobjawowego nosiciela (6), transmisją pionową [przez łożysko – z zarażonej suki na szczenię (7)] lub przenoszeniem wiciowców drogą płciową (z zarażonego psa na sukę) (1). Brak również jednoznacznych dowodów na ryzyko bezpośredniej transmisji z psa na psa, mimo że notowane są także przypadki choroby u zwierząt nigdy nienarażonych na pozostałe drogi zakażenia w krajach, gdzie nie występuje żaden z typowych wektorów choroby [np. w USA (1)]. Przypuszczenia o możliwości przeniesienia wiciowca przez ektopasożyty strefy umiarkowanej nie zostały potwierdzone, mimo to coraz częściej mówi się również o możliwości przenoszenia Leishmania spp. przez pchły lub kleszcze, głównie z rodzaju Rhipicephalus sanguineus (8) (pojawiły się także doniesienia stwierdzające obecność trofozoitów leiszmanii w rozmazach z kleszczy Rhipicephalus sanguineus " Źródło: https://www.magwet.pl/mw/25476,leiszmanioza-u-psa-opis-przypadku Ja ten artykuł pierwszy raz czytałam jakieś 5 lat temu. Ponad dwa lata trwało zanim zdiagnozowano psa. Jak myślisz ile komarów ugryzło tego psa w Polsce? A ile komarów ugryzło psy importowane i zarażone? A wiesz ile suk pokryły zarażone importy i ile chorych szczeniąt się urodziło, które nigdy nie zostały zdiagnozowane w Polsce?

Gość gość
nikt cie dawno nie wybzykał stara ropucho

Gość gość
i dlatego zemdlałaś w tym kościele pasztecie

Gość gość
dziś Wredna baba to ciebie wysrała w rowie i dlatego taka głupia jesteś. Żaden chłop nie chce ciebie bzykać poczwaro dlatego nawet tarczyca ci zwariowała. :D

Gość gość
gość dziś dziś Wredna baba to ciebie wysrała w rowie i dlatego taka głupia jesteś. Żaden chłop nie chce ciebie bzykać poczwaro dlatego nawet tarczyca ci zwariowała. smiech.gif x to ze cie nikt nie wybzykał to tez do ciebie :D Wredna sooka :D