Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gośćMonikaT

Badanie NST hipotrofia i mało wód pładowych

Polecane posty

Gość gośćMonikaT

Proszę o pomoc, w 39tc stwierdzono u mnie małą ilość wód płodowych i hipotrofie płodu, dostałam dziś skierowanie na NST. Jutro rano wybieram się na badanie. Czy mam się liczyć z pozostaniem w szitalu? Mam jeszcze 4 letnią córkę i zastanawiam się czy organizować opiekę dla niej na najbliższe dni. No i martwię się co będzie z drugą córcią, tą noszoną jeszcze pod sercem. Czy ktoś ma podobne doświadczenia i powie czego się spodziewać??

Gość gość
Myślę że zostaniesz w szpitalu już do porodu, być może zrobią CC ( hipotrofa to wskazanie) ile waży dziecko ?

Gość gość
14:21 Hipotrofia nie jest wskazaniem do cc.

Gość gośćMonikaT
Dwa tygodnie temu 38tc 2600 i tak stanelo bo na dzisiejszej wizycie niecale 100g przytyla. No i wod plodowych wciaz malo.

Zupełnie nie masz czym się martwić ponieważ jest to końcówka ciąży, moja koleżanka urodziła w 39 tygodniu 2.750.

Gość gość
2600 x Trzeba jeszcze wziąć pod uwagę możliwą granicę błędu, czyli +/- nawet 400g.

Gość gość
No to nie jest żadna hipotrofia przecież.

Zostaniesz i pewnie do wywołania, u mnie bylo dokladnie to samo, a usg sie mylilo i zamiast 2500 było rowne 3000g.

Gość gość
No cóż w moim szpitalu hipotrofia to wskazanie do CC. Mój synek w 35t 2100 i leżałam w szpitalu do 37t, na kroplówkach tuczących dziecko i lekach na lepsze przepływy, dodatkowo sterydy na rozwój płucek. Synek się urodził w 37t1d z wagą 2800.

Gość gość
Ps. Ja też miałam malutko wód plus stare łożysko, synek zdrowy Ale miał problemy z oddychaniem (inkubator plus cpap)

Gość gość
Ja urodzilam 31 maja, byla ze mna dziewczyna ktora ze wzgledu na mala ilosc wod plodowych zostala w szpitalu i zrobiono jej cesarke tego dnia co mi.

Gość gość
dziś A mojej córce właśnie 400g więcej usg "policzyło".

Gość gośćMonikaT
Stwierdzona hipotrofia ze wzgledu na to ze przez dwa tygodnie praktycznie nic nie przybrała na wadze i nadal malutko wod plodowych. Jutro ide do szpitala rano to zobaczymy co zadecyduja. Ciekawa jestem tylko czy mnie zostawia w szpitalu i co dalej. Cesarka, wywolanie.... Ehhh...

Gość gość
dziś U mnie było wywołanie, ale nie leżałam wcześniej w szpitalu, bo niby coś przybierała. Ale ten "przyrost", to się właśnie okazał granicą błędu :)