Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Niby XXI wiek a niektórzy dalej uważają ze tylko urodzenie chłopca

Polecane posty

Kiedy tesciowe dowiedzieli sie, ze urodze dziewczynke, uslyszelismy z mezem - Oni do tego reki nie przyloza. Sami sobie bedziecie musieli poradzic albo Twoi (czyt. moi) rodzice beda musieli to i tamto. - Szok! Po pierwsze nikt nie oczekiwal od nich ani kasy ani pomocy. Oboje swietnie zarabiamy i mamy sie dobrze. Kiedy bylam przeszczesliwa tuz po wizycie na badaniach prenatalnych, oni zgasili mnie kompletnie. Teraz jestem w ciazy i urodze syna. Niech sie paluja. Niechce ich ogladac. Ludzie po 50 a tak ograniczony swiatopoglad. Przedluzenie rodu - pierd/olenie.

Gość gość
Lepiej mieć syna bo - lepiej być tym który krzywdzi niż krzywdzonym - agresję u mężczyzn można lepiej spożytkować (może zostać bokserem, gangsterem lub dyktatorem) u kobiety agresja to same kłopoty. - wolę mieć kiedyś dorosłego samotnego faceta który "wykorzystuje " naiwne kobiety, niż córkę stara pannę która cierpi z powodu braku milosci

Gość gość
Madoro dziś Kiedy tesciowe dowiedzieli sie, ze urodze dziewczynke, uslyszelismy z mezem - Oni do tego reki nie przyloza. Sami sobie bedziecie musieli poradzic albo Twoi (czyt. moi) rodzice beda musieli to i tamto. - Szok! Po pierwsze nikt nie oczekiwal od nich ani kasy ani pomocy. Oboje swietnie zarabiamy i mamy sie dobrze. Kiedy bylam przeszczesliwa tuz po wizycie na badaniach prenatalnych, oni zgasili mnie kompletnie. Teraz jestem w ciazy i urodze syna. Niech sie paluja. Niechce ich ogladac. Ludzie po 50 a tak ograniczony swiatopoglad. Przedluzenie rodu - pierd/olenie. x O masakra :( oby corcia się nie dowiedziała co jej dziadkowie odwalają :( Teraz jak będzie chłopiec to zaproponowali pomoc?

Gość gość
moi tesciowie byli ze mnie dumni, pierwszy strzal , pierwszy wnuk :)

Gość gość
A ja tam wolę dziewczynki.Chłopcy sprawiają same problemy.Mam dwie córki i syna i zdecydowanie większą więź z córkami.Młody jeszcze mały ale już widzę te problemy w szkole,bójki,dopalacze.Dziewczyny nigdy nie wpadały na takie pomysły jaj ich brat.Do tego te ich zabawki typu roboty,auta itp.Tak więc w/g mnie zdecydowanie lepiej mieć córkę ;)

Gość gość
gość dziś moi tesciowie byli ze mnie dumni, pierwszy strzal , pierwszy wnuk usmiech.gif x I oto jest przykład kretynki która myśli ze spłodzenie syna to powód do dumy

Gość gość
Ale cos w tym jest. Jak sie urodzil syn to tesc powiedzial ze wreszcie zostal dziadkiem. I on serio mowil. I ze czuje z nim taka wiez jakiej nie czul z pierworodna wnuczka ( lat 4) a synek mial dopiero 3 miesiace ! Jaka wiez mozna czuc z 3 miesięczniakiem jakiej sie nie poczulo z wnuczka przez 4 lata jej zycia? Dostal zjebke od meza za to co powiedzial ale on i tak mysli swoje.

Gość gość
Ja mam dwie córki. Rok i dwa latka. Ciągle słyszę od ludzi, znajomych i nieznajomych, komentarze w stylu; "obie dziewczynki? Szkoda, przydałby się chłopak." "To mniejsze to nie chłopczyk? Szkoda." Albo: "nie przejmuj się, trzeci będzie chłopak." Albo: "nie przejmuj się, ważne, że zdrowe."

Gość gość
12.35 Przeczytaj ten wątek. Przeczytaj inne na kafe. Jak się dziewczyny kłócą. Zobaczysz, że dziewczynki nie są grzeczniejsze od chłopców, wystarczy zobaczyć na tych tematach, jakie kobiety z nich wyrastaja.

Gość gość
13:40 wspolczuje dwuch dziewczynek :( moze faktycznie trzeci bedzie syn . Oby

Gość gość
gość dziś moi tesciowie byli ze mnie dumni, pierwszy strzal , pierwszy wnuk usmiech.gif xxx twoi teściowie to katolskie średniowiecze skoro myslą, ze płec dziecka zależy od kobiety.

Gość gość
mój ojciec był taki dumny,ze mu sie w końcu po dwóch dziewczynach chłopak urodził, świetował cały tydzień z kolegami, pamietam , bo miałam 6 lat. Ale obowiązki rodzicielskie miał w dupie, nigdy na wywiadówkę nie poszedł do synusia, nigdy z nim nie porozmawiał jak ojciec z synem, nie zabrał na lody. Zresztą nas- dziewczyny tez olewał, ale tylko z synka był dumny. Odmieniło mu się dopiero na starość, docenił te głupie baby, jak mu synek zajebał pieniądze z konta i zwiał za granicę. Zadzwonił do tatusia po 3 latach pijany jak bela żeby powiedzieć mu jak bardzo go nienawidzi i życzy, żeby jak najszybciej zdechł.

Gość gość
Ty kochasz jednakowo, ale niestety prawda jest taka, że KAŻDY facet , nawet najlepiej wykształcony i mega inteligentny chce mieć syna.... x Głupoty gadasz, może jeszcze powiesz, że każda kobieta chce mieć córkę ? Tylko zakompleksiony facet z mikropenisem chce mieć koniecznie syna bo kiedyś istniało przeświadczenie, że syna trudniej spłodzić. Do tego można mu przekazać nazwisko i majątek (co z tego, że zazwyczaj nie ma czego przekazywać ) no i 'samiec alfa' czuje się doceniony,dodatkowo córce kiedyś trzeba było dać posag, a syn sam się dorabia. Mój ojciec ma dwie córki i mówi, że nigdy nie chciałby mieć syna bo sam się wychowywał wśród samych chłopaków i uważa, że dziewczynki są spokojniejsze itd. Tak samo mój mąż, od początku kiedy gadaliśmy o tym co wolelibyśmy mieć to mówił, że córkę, no i sprawdziło się. Teraz jestem w drugiej ciąży i też ma nadzieję na córkę, chociaż wiadomo,że gdy urodzi się syn to będziemy go kochać tak samo mocno. Dla normalnego rozgarniętego człowieka płeć nie ma znaczenia

Gość gość
W mojej rodzinie od pokoleń chłopak to byl powod do dumy. Mam mlodsza siostrę a trzeci urodził sie brat. Cale życie był rozpieszczany, wszytsko podane pod nos, później rodzice oddali mu wszytsko a corka? Dali kopa w doope przyslowiowego. Nie zebym od nich chciala brac bo nie sa milionerami ale mogli jakos bardziej przemyslec co robią, bo wyszlo mocno niefajnie. Cos w stylu ja z siostra mamy kredyty na mieszkania na 30 lat a mama mi mówi, ze brat musialby wziąść kredyt na pewna inwestycje na dwa lata ale sie boi i nie chce w kredyty pchac, wiec mu z tata pomogą. Razem mieszkaja i brat ma jak pączek w maśle, zycie bez zmartwien o ktedyty, opłaty. Przez to nie chcialam miec syna nigdy, balam sie ze odpierdoli mi na jego punkcie tak jak mamie, babci i prababci. Stalo sie, mam "parke" i oboje kocham ale traktuje równo i nigdy ich tak nie sprawdzę dzieląc milosc i majatek niesprawiedliwie.

Gość gość
16 :03 a co mial ci maz w twarz powiedziec ze chce syna? Oczywiscie ze bedzie kochal corke, to jego dziecko ale syn to syn dla faceta, to jest instinkt pradawny

Ostatni raz widzielismy tesciow podczas swiat wielkanocnych i to samo "O! Nareszcie bede dziadkiem." Moj maz spuentowal "Nie bedziesz". Krotko i na temat. Nie odezwali sie ani slowem wiecej. Posiedzielismy chwile i jechalismy do domu. Po ostatniej akcji z corka, wypowiedziane slowa "Co wyscie narobili, mial byc wnuk... Dostal by to i tamto... Z corka bedziecie sobie radzic sami..." byla taka jazda miedzy moim mezem i jego rodzicami, ze sam ograniczyl kontakt do minimum. Serio! To jest az nie do uwierzenia jaka ani afere rozkrecili, bo pierwsza wnuczka, a nie wnuk. I teraz nie zalezy im na kontakcie z wnuczka, a ma juz 4 latka. Ja absolutnie niczego nie ograniczam, chcialabym zeby miala z nimi kontakt, ale oni tego kontaktu ewidentnie nie chca z nia.

Gość gość
instinkt pradawny XXXXX HHahahahaha! co to jest instinkt pradawny, Ty się z facetem związałaś czy z jakimś waranem z Komodo?

Gość gość
obecnie faceci mają przerąbane, bo samo wyrobienie na alimenty graniczy z cudem

Gość gość
Madoro dziś Z synem tez im zabroń :(

Gość gość
kazdy facet dazy do tego zeby wybudowac dom, posadzic drzewa i splodzic syna , i zaden XXI wiek w nich tego nie zbije

Gość gość
gość dziś wiesz co to jest instynkt pradawny , poprawnie zwany pierwotny to poczytaj troche , takim instynktem jest np lek czlowieka przed ciemnoscia jak i to ze samiec chce splodzic samca

Gość gość
Ja mam synka. Drugie w drodze. Nie wiemy kto to jest. Ale jest nam wszystko jedno. Byle zdrowe, a kocham już od chwili gdy zrobiłam test.

Gość gość
Tak już jest że przeważnie facet chce syna a kobieta córkę. To zupełnie normalnie. Tylko jak facet chce syna to kobiety są tym oburzone ale jak już kobieta chce mieć dziewczynkę to każdy to rozumie.

Gość gość
A ja jak patrze na dzisiejsze dziewczynki to błagam o chłopca ;) Jestem 2 tc. Zasrane księżniczki od małego, pępki świata, muszą być najlepsze, najwspanialsze, pyskują o wiele bardziej, są materialistkami bleeee żeby był chłopczyk :)

Gość gość
Niecierpie kobiet, ktore nienawidza wlasnej płci i wyzywaja małe dziewczynki. Nie miesci mi sie to w głowie. Nigdy nie slyszalam faceta, mówiącego o malych chłopcach w taki sposób. Dzieci sa rozne, sa super chłopcy i dziewczynki a sa rozwydrzone, chcace byc zawsze naj, drace buzie, niewychowane. To nie zalezy od płci. Gościu wyzej, mam nadzieję ze będziesz miala dokladnie to, na co zasługujesz.

Gość gość
gość 2018.06.09 Nie zgodzę się. W rodzinie mojego męża każdy czeka z utęsknieniem na dziewczynkę. Teściowa ma trzech synów, szwagier też a ja teraz spodziewam się drugiego chłopca. W bocznych liniach rodziny męża też sami chłopcy. x Do szkoły po naukę czytania ze zrozumieniem tekstu i lekturę słownika polskiego. W temacie pojawia się słowo "niektórzy", a nie "wszyscy". To po co dajesz przykład rodziny męża?

Gość gość
Nie ważna płeć, ważne żeby było zdrowe!!! Mój teść ostatnio rozmawiał przez telefon, obok siedzi moja 4 letnia córka a on na pół kuchni przy niej "na szczęście u xxx(drugi syn teścia) będzie chłopak bo na razie mam NIESTETY tylko wnuczkę." No i szlag mnie trafił, że przy niej tak mówi. Wredny szowinista tak ułomny w tym swoim zadufaniu i wdrukowanych podziałach ról że nawet płatków z mlekiem sam sobie przygotować nie potrafi. Ale dobrze, niech dziecko w sumie wie jaki dziadek "kochany".

Gość gość
gość wczoraj gość dziś wiesz co to jest instynkt pradawny , poprawnie zwany pierwotny to poczytaj troche , takim instynktem jest np lek czlowieka przed ciemnoscia jak i to ze samiec chce splodzic samca x Ten instynkt pradawny dotyczy przekazania genów tylko i wyłącznie! Czyli rozrodu dla samego rozrodu, aby przedłużyć gatunek. A do przedłużenia gatunku wystarczy jeden samiec na 50 samic. A późniejsze ja chcę syna pojawiło się w raz z zepchnięciem kobiety do podrzędnej roli w społeczeństwie, bo Bóg jest mężczyzną! W naszej neopogańskiej dawnej wierze i nie tylko naszej to kobieta była ważniejsza, bo to ona nosiła potomstwo. Miała prawo podejmowac decyzję i inne, a nawet puszczać się przed ślubem ile chciała. Dopiero później mężczyzna zorientował się, że przecież po co on ma być na równi z kobietą, skoro to on jest silniejszy, a w czasie kiedy kobieta chodzi w ciąży i kilka miesięcy po porodzie jest bezbronna i zależna od innych. Przy okazji pojawiły się wierzenia, że jest tylko jeden Bóg facet. Chiny. Pożądanie syna wynika z tego, iż tam nie ma systemu emerytalnego i starzy rodzice przechodzą pod opiekę syna. A więc mając córkę zdychasz na starość z głodu. Im więcej synów, tym lepsze życie na starość. Może to doprowadziło do przeludnienia tego kraju. Indie i niektóre plemiona. Żeńskie noworodki duszone przez matki zaraz po urodzeniu, aby nie stały się ofiarami przemocy fizycznej za parę lat. Facet silniejszy, więc on chce i będzie rządzić. Chcę być samcem alfa w stadzie, to będę królem. Chcę, aby rządy pozostały w moich genach, to muszę mieć syna. Ale jak to historia pokazuje, z tą umiejętnością rządzenia u facetów bywało różnie, a kobiety, no cóż nie było ich wiele, ale były lepszymi władcami niż faceci. Jestem silniejszy, więc mam władzę w rodzinie. Mam majątek swojej żony w swoich łapach, bo przecież zawsze mogę jej je/b/nać przez łeb. Potrzebuję syna, aby mi jakiś obcy uj nie rozwalił majątku. I masz swój pradawny instynkt.

Gość gość
dodatkowo córce kiedyś trzeba było dać posag, a syn sam się dorabia. x Dotknęłaś tego, co ja. Materializmu facetów. Ale syn się nie dorabiał, syn zagarniał majątek i posag żony i na tym się albo dorabiał, albo przepijał.

Gość gość
Córki bardziej pyskują, więcej się kłócą z matkami ale zauwazylam ze to one bardziej pomagają i chcą utrzymywać kontakty z rodzicami :) a te co tak obrażają dziewczynki i mówią ze chłopcy mądrzejsi to po prostu głupie matki synów które nawet nie zauważają ze same siebie obrażają a tak to krzyczą gdy się mówi ze kobiety głupsze