Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Krwawienie z pochwy podczas stosunku.

Polecane posty

Gość gość

Może zacznę od tego,że jestem nieletnia. Już dwa razy mi się zdarzyło tak,że podczas stosunku zaczęłam krwawić. Raz to było podczas seksu tradycyjnego a raz podczas palcówki,od razu dodam,że się nie zabezpieczamy, czy to możliwe,że to jakaś choroba,ponieważ jestem aktywna seksualnie? O wizycie u ginekologa nie ma nawet opcji,ponieważ nie mam ukończonych 15 lat.

Gość gość
Moze bys sie zabezpieczala bo chyba nie chcesz byc mamusia nieletnia????krwawienie moze byc bo doszlo do przerwania blony dziewiczej co jest naturalne przy seksie.Nie znasz sie na tym a bierzesz sie za seks????co na inernecie nie napisali???

Gość gość
Wątpie,że to możliwe,ponieważ podczas pierwszego stosunku raczej straciłam dziewictwo a nie krwawiłam

Gość gość
A my co wyrocznia? Zapytaj sie tego co cie bzyka :-)

Gość gość
Tylko ginekolog. Skoro dorodkas do seksu to i do wizyty u lekarza też. nikt online nie pomoże.

Tak, tylko ginekolog. Idż do niego i proszę Cie o to choć jestem dla Ciebie obcą osobą zwłaszcza, że to krew i tu żartów nie ma. Druga sprawa ''palcówki'' powinnaś ograniczyć z chłopakiem, bądź wyeliminować całkowicie. O ile przy ostrej palcówce można wytłumaczyć krew, bo mógł Cie zadrapać ale jeśli sie to będzie powtarzało to nie zwlekaj z pójściem do ginekologa. Piszesz, że masz 15 lat to tak naprawdę dla mnie jesteś jeszcze jak dziewczynka choć sama mam 26 lat :). Dla swego też dobra i to o czym powinnaś pamiętać jako młoda kobietka wchodzącą w świat sexu to o chorobach (pomijając te najpoważniejsze jak HIV I żółtaczka), chodzi mi o wirusa HPV (dla nas kobiet dość niebezpieczny ale trzymany w ''ryzach'' do okiełznania :) i raczej w przyszłości prędzej czy później będziesz miała z nim styczyność bo zbyt dużo populacji go ma ). Pamiętaj aby przynajmniej raz na rok zrobić cytologie. Masz raptem 15 lat i wiem, że możesz nie mieć możliwości pójścia do ginekologa(z różnych powodów) to jednak musisz to jakoś załatwić. Palcówki odstaw na jakiś dłuższy okres czasu całkowicie.

Gość gość
Fajne dzieci mają dziś zabawy.

I jeszcze jedna sprawa z tym pierwszym krwawieniem to po prostu może być tak, że jesteś młodziutka a co za tym idzie Twój młody organizm cały czas się ''kształtuje'' i to wcale nie musi być choroba ale jak pisałam wcześniej, nie pozwalaj na palcówki. I jeszcze raz powtarzam za swoje zachowania musisz być odpowiedzialną dziewczynką :) wiec ginekolog powinien zawsze dla dziewczyny, kobiety być jedna z ''najważniejszych'' osób w profilaktyce zdrowia.