Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dokarmianie mm na spacerze mieście itp

Polecane posty

Gość gość

Wczoraj był fajny temat o dokarmianie ale go usunęli a ja nie doczytałam całości. Karmię piersią karmienie na spacerze w galerii na mieście sparawia mi ogromną trudność. Córka ma 3 tygodnie. Chce zacząć ja dokarmiać mlekiem mm. Swojego strach brać bo temperatura jest zbyt wysoka a dziecko może spać i 3 .4 godziny wiec na pewno mleko się zepsuje. Czytałam o mm w płynie w butelkach co o tym myślicie? Jakie mleko mm kupić? Jaka wodę?jak przygotować mm na dworze? W niepregotowanej wodzie? Czy lepiej wziąć do butelki kranowkę?

Ja odciągam mleko z piersi i podaję z butelki.

Gość gość
Ja biorę przegotowana do termosu i wodę zrodlana. Trochę tej triche tej żeby było ciepłe

Gość gość
Ja karmiłam wyłącznie mm. Na spacer zabierałam pojemnik z odmierzonym proszkiem i ciepłą przegotowaną wodę odmierzoną w butelce włożonej w pokrowiec termoizolacyjny (niektórzy wola oddzielny termos). Jak miałam karmić po prostu wsypywałam proszek i mieszałam (mleko pięknie się rozpuszczało przy wstrząsaniu i nie robiły się żadne grudki). MM gotowe w butelce może się zepsuć, dlatego miesza się w momencie jak ma być podane.

Gość gość
Ja też nosiłam butelkę z ciepłą wodą w tym pokrowcu termoizolacyjnym. Dosypałam tylko odmierzoną porcję proszku i gotowe. Można też nalać sobie wodę do termosu.

Gość gość
ale milo:D ktos mnie zacytowal prawie kopiujac. Tez karmie piersia, a na spacery biore mm w proszku, wode mineralna z atestem i butelke. Woda do mm moze byc letnia, w temperaturze "pokojowej" Ktoś własnie pisal ze wode nalezy przegotowac ! Tak o ile stoi otwarta dłuzej niz 12h. Zdazyło mi sie że wzielam wode mineralna z pułki w sklepie i do butelki z mm, dziecku nic nie ma. Mleko w płynie ma swoja przydatnosc do spożycia , moze stac w temp pokojowej. To swietne rozwiazanie, zwlaszcza ze sa specialne nakretki ze smoczkiem na te butelki , a taki pakiet nie zabiera duzo miejsca. Moj ma niestety alergie, wiec musze brac w proszku. Nie kazdy spacer konczy sie placzem z głodu, ale to bardziej konfortowa opcja niz szukanie gdzies jakiegos ustronnego miejsca, albo chociazby ławki, by moc nakarmic dzieciaka. Chociaz sa koszulki do karmienia i biustonosze, mozna to zrobic na ławce w parku , bardzo dyskretnie

Gość gość
dziś Wszystko prawda. Dla dzieci podobno lepiej brać wodę źródlaną niż mineralną. Ja przegotowywałam wodę z kranu, z resztą łatwiej było mi wodę podgrzewać w czajniku niż inaczej. Brałam trochę za ciepłą i zanim dotarłam do karmienia to była akurat. X z tym mlekiem w płynie - no właśnie w temperaturze pokojowej czyli 15-25 stopni i przy wilgotności niższej niż 70%...

Gość gość
tak skrót myslowy - wode butelkowana źródlaną . jej nie trzeba gotowac. Najgorzej dotrwac do pol roczku, potem maluch dostanie na spacerku deserek , ablo obiadek ze sloika i tez zadowolony.

Gość gość
na wyjścia ok 3 godzinne. Ja nosiłam w butelce wsypane mm odmierzone już, czyli jeśli dziecko piło np 180 ml, to były tam wsypane już 6 łyżeczek mleka. W termosie zaś ciepłą przegotowaną wode także odmierzoną aby było tego na 180 ml mleka. Jak robił się glodny, wlewałam do butelki, mieszałam, i karmiłam. Na dłuższe wyjścia , powyżej 3 godzin do 6 godzin, brałam dwie butelki z nasypanym mlekiem, a w termos podwójną ilość wody, trzecią butelkę by odmierzyć ile muszę wlać i tyle. Dziecko zadowolone, ja też, zero skrępowania. Wszędzie mogłam tak chodzic, no i wiadomo, pieluchy, podkład do przewijania, krem, chusteczki nawilżane, ubranko na zmiane w razie zasiusiania.

Gość gość
Ja ostatnio mialam taka sytuacje, ze podawałam mm w trasie. Wzielam pojemnik z mm i miarką, gorąca wode w termoopakowaniu i mineralna w butelce. Potem tylko odlałam czesc tej goracej, dodalam mineralnej i gotowe. Taka woda w termosie jak jest goraca to nawet po kilku godzinach jest jeszcze dobrze ciepła

Gość gość
Swojego strach brać bo temperatura jest zbyt wysoka a dziecko może spać i 3 .4 godziny wiec na pewno mleko się zepsuje. x Jak kompletowałaś wyprawkę, to nie rzucił ci się w oczy w sklepie pokrowiec na flaszki? Odciągasz do butelki, wkłądasz do pokrowca i nic ci się nie zepsuje. Mało tego, czytałaś o mm, a pytasz tu, czy do zwykłej kranówy. Ręce mi opadły. Noworodkowi, kranówę z chlorem. Idziesz do sklepu, bierzesz w rękę mm i czytasz sposób przygotowania, dokładnie tak jak każdego innego proszku spożywczego.

Gość gość
dziś mleko kobiece w temp pokojowej moze stac do 2h. Jak zamierzasz podgrzac mleko na miescie gdy schłodzisz do +5 stopni i wpakujesz do termoopakowania , tak by moglo stac dłuzej niz te 2h?

Gość gość
Woda do sporządzania mieszanki mleka zmodyfikowanego powinna mieć 40 stopni, a nie temp pokojowa. Autorko ty lepiej karm piersią jak masz taka mozliwosc, zakryj się pielucha i tyle.

Gość gość
dziś a ty skad masz takie dane:o nawet na stronie producenta mleka w proszku pisze ze spokojnie moze byc w temp pokojowej.

Gość gość
A jaka woda? Mama i ja, żywiec zdrój, Nestlé, i taka różowa z dzieckiem.

Gość gość
Zywiec to syf a Nestlé jeszcze gorszy

Gość gość
" mleko kobiece w temp pokojowej moze stac do 2h"- nie, mleko kobiecie w temepraturze pokojowej może stać do 8 godz. Wiadomo że nie należy wystawiać go na słońce, ale w termoopakowaniu, w torbie rodzica, wytrzyma nawet baaaardzo długi spacer. A wodę do mm można też spakować w odpowiedniej temperaturze- jak już musiałam przejść na modfikowane, to wlewałam o kilka stopni wyższą niż finalnie używam, przegotowaną, do butelki, potem do termoopakowania, i używałam mleka w saszetkach z odmierzoną porcją- bo tak wygodniej.

Gość gość
Nam zawsze zgrzewkę wody żywiec zdrój w małych butelkach jak mi trzeba biorę i mm do butelki.