Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tutaf

Mój synek będzie niski :(

Polecane posty

Gość tutaf

Synek ma 7 miesiecy, cierpi na pewna chorobe ale nie chce o tym pisac. W normalnym zyciu bedzie mogl normalnie funkcjonowac, pracowac. Tyle, ze lekarz uprzedzil nas ze nasze dziecko bedzie niskie. Nie wiemy dokladnie jak niskie bo nikt nam na to pytanie nie odpowiedzial ale od urodzenia jest w okolicach 3 centyla, slabo rosnie na tle innych rowiesnikow. Jakos nie moge sie z tym pogodzic, wiem ze sa dzieci z duzo powazniejszymi schorzeniami ale martwie sie o synka... nie chce aby w szkole byl wysmiewany czy cos bo jest maly :( pozniej w doroslym zyciu facet ponizej 170 tez postrzegany jest jako taki kurdupelek - z gory przepraszam za to okreslenie no ale tak jest. Chciala bym dla niego jak najlepiej i boje sie o jego przyszlosc. Sa tu mamy niskich dzieci? Szukam pocieszenia, jestem podlamana ta sytuacja...

Gość gość
3 centyl czyli miesci sie w granicach normy, nie rób z tego problemu, bo wy rodzice wpędzicie go w kompleksy, wielu facetów jest niskich i sa szczesliwi

Gość gość
Autorko a czy Wy z mężem jesteście wysocy? Niski wzrost to nie koniec świata. Mój tata 165cm, a co dziwne mój dziadek miał około 180 cm. Mój ojciec wdał się w niską babcie, ale założył rodzinę, mój brat ma 176 cm i znalazł też bez problemu żonę:)

Gość gość
Jak ty nie będziesz z tego robić problemu to i syn nie zauważy

Gość tutaf
Oboje z mezem jestesmy niscy, ja 155 a maz ciut ponad 170 ale u synka dodatkowo jeszcze wystepuje te schorzenie wiec moze tez mierzyc np 160-165cm. Dokladnie nie wiadomo ile uda mu sie urosnac. Kocham go nad zycie i jednoczesnie pamietam czasy gdy to ja bylam najmniejsza w klasie, jak dokuczano mi i smiano sie. Teraz jako doroslej kobiecie wzrost nie przeszkadza ale nie wiem jak to bedzie ze synkiem dlatego mam te obawy...

Gość gość
Puknij się w głowę, ilu rodziców chorych dzieci zamieniłoby ich chorobę na taki "defekt" - pomyśl logicznie!

Gość gość
Ja dlatego zrezygnowałam z macierzyństwa. Mam 153 i boje się ze mój syn odziedziczy po mnie wzrost chociaż mam wysokiego męża ale i tak się boje

Gość gość
09:37 Następna co ma coś z głową, albo dziecko idealne zaprojektowane albo płacz, masz rację daj sobie spokój z rozmnażaniem się

Gość gość
Mój mąż ma 163cm wzrostu a jest najcudowniejszym facetem jakiego poznałam na tym świecie. Do tego ma kierownicze stanowisko i nawet wysokie osiłki słuchaja się go;) Autorko, nie przejmuj sie i daj mu odpowiednio wysokie poczucie własnej wartości a poradzi sobie nawet z nieprzyjemnymi sytuacjami i będzie znał swoją wartość.

Gość gosc666
mój syn ma 190 cm wzrostu a jego miejscem pracy jest sklep monopolowy i wynoszenie kartonów za wino.

Gość gość
Przykro mi ale pomysl ze mogl urodzic sie naprawde chory Druga sprawa.. W pozniejszym wieku mozesz pomyslec o leczeniu. Moja kuzynka bedac w gimnazjum miala 134cm. Wygladala jak dziecko. W koncu wzięli ja do specjalisty,zaczela brac jakies zastrzyki i poszła w gore. To pewnie taka choroba jak ma Messi. I zobacz jak zyje.

Gość gość
Autorko tylko staraj sie unikać przed dzieckiem, że sie zamartwiasz jego wzrostem bo mu to zostanie w głowie jako dodatkowy cieżar. A to mu naprawde niepotrzebne w obliczu tego co szkoła funduje. Mój synek w zasadzie jest zdrowy ale wzrost ostanio mu sie nieco spowolnił na tle innych. I już sie zaczynają docinki kolegów z przedszkola na tym tle nawet jego najlepszy kolega który jest o pół roku od niego młodszy już sie przechwala, że jest wyższy, jak to dziecko. A dodam, że ja jestem wysoką kobietą i on może w przyszłości jeszcze nieźle urosnąć.

Gość gość
Nie rob z tego dramatu, bo dzieck owyczuje twoje nerwy, poza tym jak bedzie wieksze, mzoe sie czuc gorsze przez to; a tak to dluuuugo nie zauwazy ze jest nizsze. znam paru mezczyzn maja ok 170 I sa mescy, maja partnerki itd. jako przeciwienstwo- corka mojego kuzyna. dziewczyna ma 16 lat. wiesz, ile ma wzrostu? 187 cm. serio. rozmiar buta 41. ona ma problem I to rozne, rowiesnicy czasem dokuczaja, czuje sie olbrzymka. lepiej byc nieco nizszym.

Gość gość
Mój brat ma 167 cm i jednak miał chyba z tego tytułu jakieś kompleksy. Pamiętam jak w młodości był pierwszy do bójki, koniecznie chciał przed sobą udowodnić, że jest pełnowartościowym mężczyzną stąd też chodził na zajęcia boksu, trenował rugby i 4 w tygodniu chodził na siłowni mając tendencje do łapania masy mięśniowej (bez sterydów) ważył... 92 kg... tak przy 167 cm wzrostu... wyglądał jak jedna wielka kupa mięśni. Także autorko nie wpędzajcie syna w kompleksy bo będzie jak mój brat prawie że nocować na siłowni :P

Gość gość
Serio znacie samych wysokich facetów? Gdzie tacy są? Ja mam 177 cm i nie przesadzam, ale większość facetów, nawet młodych, jest niższa. mam w rodzinie facet, który ma ok. 160 cm. Jest dyrektorem, zarabia mnóstwo pieniędzy i za żonę jedną z najbardziej atrakcyjnych kobiet, jakie znam. Więc to nie tragedia, choć rozumiem, że każda z nas by chciała, aby dziecko było idealne.

Gość gość
Czytałam kiedyś już dawno w necie że w Rosji doktor wyciaga kości taka maszyna,nawierzchni kość i wysuwa codziennie po mniej niz pół milimetra,ponoć to boli ale dodaje nawet kilka cm. Autorko szukaj w necie,pytaj się wszędzie nie czekaj,znajdź doktora może zorganizuj składkę dzisiaj pełno tego nawet przez neta można i sfinansuja darczyncy taka op. Ale synek będzie szczęśliwy że ma te kilka cm więcej, Autorko ja bym nie odpuścila dzwoniła bym i chodziła po ortopedach,szukała w necie bo tu jest naprawdę mnóstwo możliwości, ludzie robią takie op. trzeba szukać,

Gość gość
Nawierca kość i wyciaga ja-miało byc

Gość gość
W Polsce jest nowoczesne centrum ortopedii na Śląsku z najlepszymi specjalistami, pytanie czy syn się w ogóle kwalifikowałby ? Bo nie opłaca się męczyć dziecka bo 160 cm... Tam operują dzieci które miałyby z 140 cm w dorosłym życiu

Gość gość
11.20 Chyba sobie kpisz. Wiesz jaki to ból i cierpienie?! Tego się zresztą nie robi małym dzieciom. Dziecko małe, więc jakaś terapia hormonalna wchodzi w grę w odpowiednim wieku. Zależy co to za choroba zresztą.

Gość gość
10:59 187 cm rozmiar buta 41? To bardzo mały jak na taki wzrost, ja mam troche ponad 170 i mam 41.

Gość gość
11:25 dokladnie, 160 cm to wzrost normalny, sredni. moja kolezanka z bylej pracy jest niska, ma 154 cm. mowila mi, ze leczono ja jak miala ok 9-10 lat czy cos, bo zapowiadalo sie ze bedzie miala max 135-140. z kolei co do wysokich ludzi, mezyczn. moj maz ma 189 cm. ja nieduzo ale tez nie malo, bo 166. moze I smiesznie wygladamy razem, nie wiem. nasz syn ma 9 lat I mierzy juz pomiedzy 145-150 cm..

Gość gość
40tka to jest teraz chyba najbardziej popularny rozmiar. Babki 165+ mają tyle, czasami nawet niższe. Więc 41 u dziewczyny prawie 190, to jest mała stopka.

Gość gość
Autorko sprawdziłam i jest tego dużo w necie poczytać tylko trzeba i Twoje dziecko będzie miało normalny wzrost, Dałam np.wydluzanie nóg albo wydluzanie kości i znalazłam! - PIERWSZA W POLSCE OPERACJA WYDLUZANIE KOŚCI Z JEDNOCZESNĄ KOREKCJA ZABURZENIA MECHANIKI ZA POMOCĄ POLA MAGNETYCZNEGO 10 mają 2017 albo Wydluzanie nóg bezapelacyjnie dn.2008.9.22 - preparat GLOXI po paru tygodniach już są efekty,żadnych skutków ubocznych, zachęcam do lektury jest możliwości dużo trzeba tylko szukać w necie wszystko tu jest! Ciekawa jestem czy autorka jest zainteresowana takimi możliwościami czy raczej pozostanie co będzie to będzie?

Gość gość
Autorko mój syn również jest niski, ma 9 lat i ledwo łapie się na 3 centyl. Kiedyś bardzo mbie to martwiło ale dziś już to nie jest takim problemem. Jesteśmy pod stałą kontrolą endykrynologa, na szczęście systematycznie rośnie, trochę wolniej niż rówieśnicy ale jednak. My z mężem również jesteśmy niscy. Mój synek mimo swojego wzrostu nie ma problemów z kolegami, wrecz przeciwnie jest duszą towarzystwa, świetnie sobie radzi w karate, jest super piłkarzem a w klasie ma najlepsze stopnie. Cały czas go motywujemy, nie ukrywamy że jest niższy od rówieśników ale sam już widzi że w niczym to nie przeszkadza. Jest szczęśliwym dzieckiem.

Gość gość
A ja sie boje , ze.corka bedzie za wysoka. Ja mam 172 cm maz 190 i jak bedzie miala.te 175-180 cm to.musi byc szczupła a apetyt dziewczyna ma. Syn jest najwyzszy w klasie ma 8 lat i chudy jak tyczka Corka dopiero 2 ale widze, ze duza bedzie

Gość gość
Mój facet ma 1 65 cm i jest chyba szczesliwy

Gość gość
kurduple nie ru'chają. świat należy do wysokich.

Gość gość
dziewczyna 180 cm to super laska. idealny wzrost dla kobiety, nie masz co się martwić. faceci uwielbiają wysokie kobiety.

Gość gość
Naucz go pare mądrych tekstów typu: małe jest piękne, wysoki do nieba głupi jak trzeba, jak inni stali w kolejce po wzrost to on stał po rozum itp Wiem ze brzmi dziecinnie i głupio ale będzie potrafił się odgryźć w razie czego. Oczywiście edukacje zacznij w momencie gdy ktoś mu zacznie dokuczać. Wcześniej nie zwracaj na to uwagi.