Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego lekarze nie przestrzegają przed porodem waginalnym?

Polecane posty

Gość gość
kegla, ogolnie miesnie dna miednicy, glebokie, przepona (tak, przepone tez powinno sie cwiczyc w ciazy), miesnie zwieraczy etc. Na to wszystko są ćwicznie, nie wiem kto normalny teraz zachodząc w ciaze sie nie przygotowuje do tego porządnie. To nie jest tylko sprawdzenie czy krew jest ok i czy hiva sie nie ma. Wy same kręcicie na siebie bata, a pozniej zrzucacie wszystko, a to na chujowego lekarza, a to na chujową nature, a to wasza wina przez bylejakie przygotowanie organizmu do ogromnego wysiłku przez prawie rok!

Gość gość
gość dziś No właśnie 50% par w tym kraju nie decyduje sie na 2gie dziecko. Dlatego politycy tak się teraz łąszą i udaja że reprodukcja to ich priorytet. Tylko że ludzie z porodówek dalej wychodzą z myślą 'nigdy więcej'

Gość gość
Ja rodziłam naturalne 12 godzin ale dziecko źle się ułożyło. Długo czekali z cesarka, za długo. Dziecko niedotlenienione 5 pkt. Ma niedosluch umiarkowany w wyniku niedotlenienia. Gdybym miała rodzić drugi raz to tylko cc. Poród naturalny to był dla mnie koszmar.

Gość gość
Wy same kręcicie na siebie bata, a pozniej zrzucacie wszystko, a to na ch*jowego lekarza, a to na ch*jową nature, a to wasza wina przez bylejakie przygotowanie organizmu do ogromnego wysiłku przez prawie rok! x Czekaj, a czy te ćwiczenia i specjalne przygotowywanie organizmu nie są przypadkiem NIENATURALNE? ;) Bez obrazy, nie mam nic przeciwko takiej aktywności fizycznej w ciąży ale chyba jednak natura nie jest tak doskonała, skoro do porodu trzeba się porządnie przygotowywać a nie jest on tak bezbolesny, krótki i prosty jak np. jedzenie albo wydalanie.

Gość gość
słowo naturalne nie oznacza, że cos jest lepsze. Ebola jest naturalna. Bycie pożartym przez niedzwiedzia też jest naturalne. Budowa ludzka nie jest optymalna, ponoć dlatego że przeszliśmy na dwunożność i dlatego, że po rewolucji agrokulturowej ludzka dieta zacząła składac się ze zbyt dużej ilości węglowodanów (przez które płód za bardzo rośnie). Za 20 lat może ktoś wymyśli jakiś sposób by hodować płody poza ciałem, bez urazów. Może doczekam tego dnia. Póki co wolałabym miec operację brzuszną niż rozerwane genitalia.

Gość gość
gość dziś Natura nas nie stworzyła do długiego życia bez bólu: w zgodzie z naturą po paru porodach możesz spokojnie iść do piachu - z punktu widzenia ewolucji nie ma znaczenia czy umarłaś w wieku 30 lat w osikanych gaciach czy w wieku 80 otoczona spacerując z kijkami po parku. Nie ma też znaczenia czy dzieci miały matkę na swoim ślubie czy w wieku 4 lat biegały już samopas. Długie życie i zdrowe potomstwo nie są naturalne. x Dokładnie, spójrzmy chociaż na średniowiecze, gdy wszystko od jedzenia po poród było naturalne, nie było tej strasznej "chemii" i lekarstw, jak ktoś dożył w ogóle 30 paru lat to był już uważany za seniora, jak ktoś dożył 50 lat to już w ogóle, starzec nad starcami. Do 30 ludzie nie mieli już części zębów, bo przecież się ich nie myło, sama natura. Jak dziecko się źle ułożyło to dla kobiety i samego dziecka moment porodu oznaczał moment śmierci. Stąd zresztą się wzięło CC ok 100 lat temu, żeby naprawić to co natura zepsuła i ratować życie matki i dziecka. W dzisiejszych czasach zresztą i tak jesteśmy od natury bardzoooooo daleko, chociażby wypróżniajac się w pozycji siedzącej zamiast kucając, chociażby przyjmując nienaturalną pozycję ciała poprzez siedzenie na krzesłach, chociazby biorąc prysznic itd. więc ja osobiście nie miałabym nic przeciwko, gdyby tudało się w przyszłości tak udoskonalić CC żeby ryzyko powikłań było bliskie 0%.

Gość gość
Co do natury, to w miarę rozwoju cywilizacji coraz bardziej się od niej oddalamy. Już dziś widać spadek dzietności w krajach rozwiętych, bedzietność z wyboru idzie w parze z większą inteligencją. Coraz mniej osób będzie miało dylemat czy cc czy sn bo zwyczajnie nie będą decydować się na rozród.

Gość gość
Sn czy cc? To tak jakby się zastanawiacz czy śmierć przez powieszenie czy otrucie. baby są jednak głupie.

Gość gość
Powiedz to swojej matce

Gość gość
gość dziś Co? I w jakim celu?

Gość gość
Jak sie w ciazy cwiczy, a nie opie**ala 10 kebabow w lozku codziennie to sie rodzi sprawnie. Sorry, ale ja ledwo dojechalam do szpitala. x to jest totalna bzdura... Z tego co wiem, do porodu najlepiej byc przecietnie sprawnym, zadne przesadne cwiczenia raczej nie pomoga, a wręcz zaszkodza. Ja jezdze konno, i jest to sport który wyjątkowo mocno rozwija mięsnie brzucha. Jezdziłam nie sporadycznie, ale czasem nawet po 3-4 razy w tygodniu. i słyszałam, ze ogromny odsetek osób jezdzacych nie daje rady urodzic przez za silne mieśnie, który trzymaja dziecko, nawet słyszałam o 90 % ze nia daje rady urodzic. Biodra fakt, ze mam wąskie i b niski wzrost, ale mieśnie b silne. Nei wiem tez, dlaczego kazdy podchodzi, ze kazda kobieta ma słabe te mięśnie, bo tez sie zasłuchałam jak kolezanka tesciowej wymysliła, ze powinnam była cwiczyc to bym urodziła. JPRD.

Gość gość
Jak niepełnosprawne to w ogóle urodzić się nie powinno, taka prawda drogie Panie. Obciąża budżet a i nigdy nie będzie zarabiać na siebie. Takich ludzi powinno się eliminować.

Gość gość
Karate nie ma nic wspolnego z silnymi miesniami odpowiadajacymi za szybki i małobolesny porod, wiec co sie dziwisz? Tu w ogole inne partie miesni sa zaangazowane smiech.gif x raz ze miesnie nie odpowiadaja za szybki poród, bo to wiem od lekarzy, co najwyzej jakies teciowe czy moze niedouczone pielęgniary wierza w takie mity, dwa - karate rozwija b mocno cały organizm, miesnie brzucha zdecydowanie tez, i pamietam juz włanie przykład innej kobiety z tego forum co uprawiała karate wyczynowo, jezdziła na zawody, i miała potwornie ciezki i długi poród. I tez pisała o tych sa silnych miesniach. Więc raczej aktywnosc powinna byc normalna, kazda osoba sie przeciez choc odrobine rusza przy spacerze, sprzątaniu, chyba ze ktos całe zycie lezy.

Gość gość
Przed rozwojem medycyny, zwłaszcza cc, statystyka była 1 do 3, że poród zakończy się zgonem matki i dziecka. To tyle na temat piękna natury.

Gość gość
"Jak niepełnosprawne to w ogóle urodzić się nie powinno" sopoko, to zalegalizuj aborcję po porodzie, bo to wtedy dochodzi do upośledzenia

Gość gość
dziś - a skąd masz te dane? Bo nei che mi sie wierzyc... obecnie w niektórych krajach czarnej Afryki to chyba umiera przy porodzie co 16 kobieta, to chyba moze byc realne.. a medycyna tez jest niedoskonała, nie mówiac o tym co było kiedys. Na studiach miałam, ze byl okres tzn b krótki, pod koniec 19 wieku, ze kobiety juz przyjmowano w duzych miastach do szpitali jak rodziły, i smiertelnosc wtedy wynosiła 50 %. Lekarze nie znali jeszcze podstaw mikrobiologii, i nie wiedzieli ze trzeba myc ręce. Robilisekcje zwłok, a potem np. odbierali poród, i kobiety nawet jak urodziły, to umierały czesto od zakażeń

Gość gość
dziś - DAJ SPOKÓJ, NA CO TAKIM ODPISYWAC W OGÓLE? Sa LUDZIE, PARAPETY, STOŁKI I TABORETY

Gość gość
Afryka teraz jest trochę bardziej rozwinięta niż średniowieczna Europa, mają np. dostęp do leków takich jak paracetamol na przykład (na zbicie gorączki). W średniowiecznej, naturalnej europie rodziło się w brudzie, a potem umierało na infekcje - o ile wcześniej się nie wykrwawiłaś.

Gość gość
"a skąd masz te dane? Bo nei che mi sie wierzyc" nie ja pisałam tamten kom, ale jest to możliwe. Są 2 rodzaje jak można liczyć śmiertelność. Jest 'lifetime mortality' to znaczy że 1 na 3 kobiety umierała z powodu porodu/ciąży, ALE to nie znaczy, że co 3cia ciąża kończyła się śmiercią. Np sa 3 kobiety, każda była w ciąży 2 razy, i ta trzecia umierała przy tej drugiej ciąży. Czyli jedna na 3 umarła, ale ciąż było 6

Gość gość
x raz ze miesnie nie odpowiadaja za szybki poród, bo to wiem od lekarzy, x Zięba to nie lekarz

Gość gość
22:49 :)

Gość gość
Bo większość ginekologow to mężczyźni i nigdy tego nie doświadczyli ;) z teorii tylko

Gość gość
:D7.56 co kafeteriankom nie przeszkadza twierdzić ze mężczyzna lepiej rozumie np problem bolesnych menstruacji :D

Gość gość
Haha autorka niech promuje kampanie spoŁeczną -STOP PORODOM VAGINALNYM !! Hasła -"Chroń Vaginę przed porodem !" :) :P załóż "Ligę do walki z porodem vaginalnym" z żądaniem karania lekarzy którzy takie porody popierają ...

Gość gość
gość dziś A wystarczyłoby stosować antykoncepcję. Nie miałybyście teraz tych dylematów.

Gość gość
Jakiś przychlast ciągle pieprzy androny. Każdy chce dziecka, zachodzi w ciążę i chce urodzić. Nikt normalny nie roztrząsa co może się wydarzyć, co lepsze, co gorsze; ludzie rodzą się i umierają i szukanie dziury w całym jest objawem choroby psychicznej. Wiadomo sn, a jeśli są przeciwskazania to operacja zwana cc, nic innego nie wymyślono. Dla tej strachliwej rada, niech idzie do zakonu, bo nie nadaje się nawet aby pierdnąc, a co dopiero na matkę.

Gość gość
Dla tej strachliwej rada, niech idzie do zakonu, bo nie nadaje się nawet aby pierdnąc, a co dopiero na matkę. xxx O kurcze. Skąd takie teksty?

Gość gość
Dlaczego lekarze nie przestrzegaja przed spozywaniem posiłkow otworem gębowym?! Mozna zakrztusic sie, poparzyc sie, złamac ząb. Dlaczego nie stosuje sie masowo karmienia dojelitowego!??!!!Zmowa dentystów, laryngologow i calej reszty lekarzy!

Gość gość
Dlaczego lekarze nie przestrzegaja przed spozywaniem posiłkow otworem gębowym x gdyby kazdy kes wywolywal u ciebie nieludzki bol ( tak jak porod ) gdybys musiala jesc pod kroplowka ( tak jak podawanie oxy przy porodzie ) gdyby kazdy pokarm musial ci lekarz wpychac na sile do gardla ( tak jak wyciska sie dziecko z brzucha lub stosuje rozne proznociagi i kleszcze) no i gdyby na koncu po przelknieciu pokarmu trzeba byloby zszywac przelyk ( tak jak pochwe po porodzie ) TO BLAGALABYS O KARMIENIE DOJELITOWE a jednak jedzenie w przeciwienstwie do porodu jest przyjemnoscia

Gość gość
Idź się leczyć debilko, CC też boli jeszcze bardziej ni