Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Dlaczego lekarze nie przestrzegają przed porodem waginalnym?

Polecane posty

Gość gość

I cesarka i waginalny mają swoje ryzyka, są po prostu inne. Różnią sie także między osobami (predyspozycjami). Tak naprawde to jest wybór między jednym a drugim złem i niech każdy decyduje za siebie. ALE dlaczego jedyne co lekarze/prasa wymienia to minusy cesarki? Jedyne co słysze od znajomych to jakie mają problemy po porodzie waginalnym (sra ją w gacie, nie mają orgazmu, dupę im rozerwało, trauma na całe życie, nie chcą mieć wiecej dzieci, dziecko niedotlenione i teraz "powoli" się rozwija) I ja sie pytam dlaczego nikt im tego nie powiedział? Dlaczego te "naturalne" urazy traktuje się jakby nie istniały za to wszytsko co dotyczny cesarki to koniec świata?

Gość gość
chcesz to idz sie kroic jak drob na uboju.

Gość gość
Przesadzasz. A wskazania do cesarki to skąd się wzięły?

Gość gość
Mnie i wszystkim studentom pani profesor powiedziała odrazu ze mamy bronić się przed naturalnym bo jest zbyt duże ryzyko niedotlenienia dziecka

Gość gość
Przesadzasz. A wskazania do cesarki to skąd się wzięły? x jesli ty to trakujesz jak wyciecie skórek u kosmetyczki to twoja sprawa, ale nie wmawiaj innym ze to nie jest POWAZNA OPERACJA!

Gość gość
gość dziś I tylko o niedotlenieniu powiedziała? Nic o urazach kobiety?

Gość gość
USMIAŁAM SIE, urodziłam naturalnie 3 dzieci, na pewno mja pochwa jest nieco rozciagnieta ale bez przesady, orgazmy cudowne i bynajmniej nie sram pod siebie i nic mi nie popekało haha

Gość gość
Lekarz lekarzem, ale pamiętaj, że każdy przede wszystkim sam odpowiada za swoje zdrowie i jak piszesz powinien decydować za siebie. A wielu powikłań da się uniknąć lub leczyć.

Gość gość
bo cesarka kosztuje, a rozkraczanie się nie. Szpitali po prostu nie stac zeby kazdemu robic cesarki. A szkoda, bo tak amasa ludzi sie boi, ze nie wiadomo czy by to nie było lepsze dla demografii niz 500 plus i te inne pierdoły.. poza tym, jest sporo lekarzy co są zwolennikami CC

Gość gość
Mnie i wszystkim studentom pani profesor powiedziała odrazu ze mamy bronić się przed naturalnym bo jest zbyt duże ryzyko niedotlenienia dziecka x A o zalegajacej wydzielinie w plucach, która usuwa sie wylacznie przy porodzie naturalnym juz wam nie mowila? ciulata psorka :)

Gość gość
Ja nie wiem, bo rodziłam dziecko, a nie minę kotwiczną kontaktową...

Gość gość
Ja mialam cc.dziecko niedotlenione,7 punktow,do dzis niepelnosprawne(12 lat ma)

Gość gość
Ja mialam cc.dziecko niedotlenione,7 punktow,do dzis niepelnosprawne(12 lat ma)

Gość gość
dziś - ale to na pewno przez to, ze zrobione za pózno. U mnie to samo, syn ma znaczna niepełnosrapwnosc, 15 lat i nie mówi, nie umie sie sam ubrac, zachowuje sie jak 2 letnie dziecko

Gość gość
gość dziś a moze to przez alkohol w ciazy?

Gość gość
ALE dlaczego jedyne co lekarze/prasa wymienia to minusy cesarki? xx taa, zmowa wszystkich lekarzy na calym swiecie, Kocham takie teorie spiskowe. x Jedyne co słysze od znajomych to jakie mają problemy po porodzie waginalnym (sra ją w gacie, nie mają orgazmu, d**ę im rozerwało, trauma na całe życie, nie chcą mieć wiecej dzieci, dziecko niedotlenione i teraz "powoli" się rozwija) xx jakies wyjatkowo pechowe masz znajome. mnieniec z tych rzczy nie spotkało i jakos nie slysze podobnych narzekan wokól siebie :)

Gość gość
dziś - chyba ty jestes ofiarą alkoholu w ciązy, że jestes taka tępa, alkohol nawet w ciązy nie powoduje niedotlenienia ( niedotlenienie sie wykrywa na rezonansie elektromagnetycznym). I jeszcze taka jedna sprawa a propos niedotlenien ogólnie, podobno kazde jedno jest coraz gorzej tolerowane, wiec jak dziecko sie odrobine niedotleni przy porodzie, nawet jesli nie bedzie chore, to potem kazde następne niedotlenienie organizmu mo gorszy skutek

Gość gość
Tytuł- mistrzostwo swiata . Mozliwe tylko na kafeterii. Jakby dziecko mialo wychodzić brzuchem to matka natura by to wymyslila, nie tylko u ludzi zresztą,

Gość gość
Tak jest... za długo czekają na cesarki bo szkoda im kasy a potem jest ze cesarki maja gorsze statystyki ;)

Gość gość
Matka natura nie jest w stanie stworzyc wszystkiego, chocby kółek, które nota bene, bardzo by nam sie przydały, do szybszegp poruszania się, zapomniałam dlaczego, ale gosc tłumaczył w szkole, chyba chodzi o ewolucje, ze najpierw by musiały byc romby, itp. Poza tym, matka natura nie jest idealna. Co za idiotyczny wpis, na starosc jak ci zaczna wypadac zęby to nie pójdziesz do dentysty tylko stwierdzisz, ze matka natura tak chciała?

Gość gość
gość dziś dziś - chyba ty jestes ofiarą alkoholu w ciązy, że jestes taka tępa, alkohol nawet w ciązy nie powoduje niedotlenienia ( niedotlenienie sie wykrywa na rezonansie elektromagnetycznym). I jeszcze taka jedna sprawa a propos niedotlenien ogólnie, podobno kazde jedno jest coraz gorzej tolerowane, wiec jak dziecko sie odrobine niedotleni przy porodzie, nawet jesli nie bedzie chore, to potem kazde następne niedotlenienie organizmu mo gorszy skutek x Ooo widze zabolało. czyli trafilam w sedno. jednak nie jest niedotlenione :)

Gość gość
Ooo widze zabolało. czyli trafilam w sedno. jednak nie jest niedotlenione usmiech.gif x jebana kurwo, a ciebie by nie boalało, jakby lekarze nie robiac na czas cesarskiego cięcia zrobili ci z dziecka roslinę? i jeszcza jakas przygupia pizda ci bredzi o alkoholu w ciązy? Nic innego nie znasz w zyciu poza alkoholem?

Gość gość
gość dziś Ooo widze zabolało. czyli trafilam w sedno. jednak nie jest niedotlenione usmiech.gif x j**ana k**wo, a ciebie by nie boalało, jakby lekarze nie robiac na czas cesarskiego cięcia zrobili ci z dziecka roslinę? i jeszcza jakas przygupia pi**a ci bredzi o alkoholu w ciązy? Nic innego nie znasz w zyciu poza alkoholem? x nie klam, nie klam, bo karma do ciebie wroci. latwo to zwalac winne na innych, a nie szukac w sobie.

Gość gość
"gość dziś " natura nie jest taka mądra, skoro dała nam raka, psujące się żeby, idiotyczny system nerwowy gdzie jeden uraz może nas sparaliżować, a mówić przy jedzeniu możemy umrzeć, bo mamy połączone drogi oddechowe i pokarmowe. Natura zj ebała strawę także przy reprodukcji. To sie oficjalnie nazywa 'obstretric dillema'. Dla gatunku ludzkiego reprodukcja jest bardzo urazowa i śmiertelna

Gość gość
a jaka we mnie wina, kretynko? Miałam dac w łape lekarzowi zeby zrobił Cesarkę? Naprawdę, nei kazdy chleje, piłam alkohol raz w roku, tzn kieliszek szampana na sylwestra, poza tym FAS nie daje tak cięzkich objawów i nie prowadzi do niedotlenienia...

Gość gość
jakbys mialam normalną budowe ciala to by dziecko nie bylo warzywem. proste. to nie natura nawalila ani lekarze tylko ty. ty z taka budowa nie powinnas byc matka :)

Gość gość
"ty z taka budowa nie powinnas byc matka" nie do mnie ten post, ale musze ci powiedziec że jesteś największa kretynką jakiej wypociny kiedykolwiek przeczytałam na tym forum.

Gość gość
Lekarze maja płacone za pracę, a nie siedzenie, a za branie łapówek powinni isc do więzienia. Pamiętaj o tym co piszesz, jak zachorujesz na raka, jakas inna chorobę, albo zrobia ci roslinę z dziecka, nie lecz sie bo to przeciez wina twojego organizmu ze zachorował. Mam nadzieję, ze stanie sie to szybko, będzie jednej kretynki mniej

Gość gość
Ja tez rodziłam naturalnie i nie mam problemów ani zadna ze znanych mi kobiet po SN nie ma.

Gość gość
Pani od alkoholu w ciąży- wez sie juz nie osmieszaj. Babka pisze ze ma dziecko niepełnosprawne a ty o alko piszesz.